Autóm: AUDI A3 2.0 PD TDI Ambiente 2007 (2008-as modell)
Két kérdésem lenne:
1. Az Audi A3 esetében a fedékzeti computert a km-óra és fordulatszámmérő óra közötti rész jelentené, ahol megjelennek a fogyasztással, átlagfogyasztással kapcsolatos adatok?!
2. Elképzelhető az, hogy úgy is gyártottak le abban az évben a fent említett autóból, hogy ezen a középső részen igazából nincsenek meg ezek a folyamatosan adott információk?! Illetve ennek megfelelően a menühöz szüks. ablaktörlőkapcsolón elhelyezkedő gombok sincsenek meg, ill. a kormány sem multifunkciós...
2005-ös A3 Sportback kapcsán volna néhány kérdésem, remélem tudtok segíteni:
1. Tiptronic váltós 1.6 benzines autóról van szó, kérdésem, hogy mikor/milyen időközönként kell váltóolajat cserélni ?
2. A vezető oldalon nem húzza vissza az automata a biztonsági övet, csak nagyon lassan, hosszú-hosszú percek árán ?! Mi romolhatott el ? Otthon javítható?
3. A távirányító kulcsa első kattintásra a vezetőoldali ajtót, 2. 3. és 4. kattintásra semmit, 5. kaatintásra nyitja az összes ajtót. Idegesítő, hogy még 3x villant az index és kattan (vhol, de hol?) a zár, viszont az ajtó nem nyílik. Újra kellene programozni a kulcsot ?! Tippetek van, hogy hogyan kell ?
4. Kicsit más jellegű kérdés: jégfehér (xenon hatásó, de nem xenon) TOMPÍTOTT fényszóróért bűntethet a rendőr ?! Úgy hallottam, hogy a fehér helyzetjelző engedélyett, a tompított nem. Tudtok fix választ?
5. Ritkán, de az automata váltó kettesből hármasba visszaváltásnál (szóval csak lefelé) ránt egyet az autón. 10-ből 1x csinálja. Autósszaki azt mondta ne foglalkozzak vele, de azért amikor "üt" egyet, az bosszantó. Tipp ?!
Igen a műszerfal probléma! A műszerfalban van egy processzor és az ment tönkre ezt kell cserélni! Nem az autó computere rossz ez biztos.. Ha budapesti vagy akkor http://www.automuszer.eu/ itt megnézik és orvosolni tudják! Sok sikert! Mihamarabb nézesd meg! Nagyobb bajod is lehet belőle!
Köszönöm a válaszod! Igazából nekem meg azt mondták, hogy műszerfal probléma. Voltunk diagnosztikán, és azt mondták h. a computernek semmi baja... Nem tudom igazából, elég tanácstalan vagyok. Most talán lenne valaki, aki megnézi, és megcsinálná.. meglátjuk! Mindenesetre köszi még egyszer!
A műszerfalban a processzor ment szét. Szerintem. Nelkem csak a benzin mutatóm csinálta.. Cserélték a procit. kb. 40000-ft. Amikor voltam javíttatni azt mondták ez a jelenség amit belinkeltél a végső stádium. Ha már nem csinál semmit akkor az autó sem fog beindulni...
2007-es A3-asom van, amiben nincs tempomat, azonban azt hallottam, hogy elméletileg mindegyikbe be lenne szerelve és bajúszkapcsoló cserével azt működtetni is lehet. Hallott már valaki ilyesmiről? Esetleg csinált mér valaki ilyet?
Az a borsos ár az 40.000 FT. Ez a processzor csere. Sajnos budapesten 2 helyet tudok ahol ezt javítják. Máshol nem tudok. Ha a proci a baj, nekem azt mondták, lassan az összes műszer nem fog működni és ha végleg megadja a proci magát akkor nem fogod tudni beindítani az autót. :( Másik műszerfalat meg akkor tudsz berakni, ha betanítják az autódhoz audi szervízbe vagy egy hozzáértőnél. Az viszont biztos többe kerül! Keress egy műszerfal javítót a környékeden és nézesd meg minnél hamarabb!
Kosz a tippet. De meg csak nem is magyarorszagrol vagyok, hanem erdelybol. de ha valoban ilyen borsos lenne a javitas ak meg eljarok vele, vagy meg erdeklodom itt is a szereloktol hatha nem lenne nagyon draga a javitasa.
Nem tudom tudd e nekem valaki segiteni a problémámba.
Van egy Renault Clio 1.6-os autom,1998-as évjáratú,66kw-os.Kellene nekem hozzá motorvezérlő egység Simens 1db nagy csatlakozo áll ki a dobozból ez a fajta kellene,biztositék tábla ,gyujtáskapcsoló kulccsal.
Egy autóból származzanak az alkatrészek,működő képes legyen.
Ha budapesti vagy menj el ide vagy hívd fel: http://www.automuszer.eu/ mond el a tapasztalatod és biztos tudnak segíteni. Valószínű hogy a műszerfalad processzora ment tönkre. Nekem a benzin mutatóval volt problémám és ott mondták hogy ezek a jelenségek amiket leírtál erre mutatnak. De biztosat csak ott tudnak mondani. Ha proci a baj nem lesz olcsó! Én is szívgörcsöt kaptam..
nekem egy 2001 1.9-es 90le a3-asom van es az a problemam hogy mikor hideg van akkor semmi nem megy a muszerfalon .
pl telen csak kb 30-40 km megtetele utan egyszer csak visszajon minden, de utana megint elmegy. nyaron mondjuk jobb a helyzet mikor mar napsutes van inditastol megy, de egy ideje a fordulatszammero el sem indul mintha le lenne ragadva.
Köszi, én is ott csináltattam meg! :) De nekem még procit is kellett cserélni, ami 40.000.- volt :( Azóta Szuperül működik! Ja és a termosztátom is tökéletes egy kedves mesterembernek köszönhetően ;)
Nekem is ugyanez volt a problémám a benzinmutatóval. 12.000Huf -ból orvosolták a problémát (le is kopogom), azóta tökéletesen működik (1.5éve) A hiba egy kis alkatrész meghibásodásából adódik, amely szabályozza a mutató mozgását.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Cserélni kellene a kocsimban a katalizátor előtti lambdaszondát (o2 sensor), de az autósboltokban horror árakat mondanak.
Tudok ajánlani webshop -ot, magánembert... stb, ahol emberi áron hozzá lehet jutni a termékhez. Természetesen a gyári, lehetőleg Bosch érdekelne.
A kocsi paraméterei: Audi A3, 2002, 1.6, 2002, BFQ
Mondott árat! 3 féle termosztátot szereltek ezekbe a tipusokba. Ki kell venni és az alapján tudja megmondani melyik kell bele és mennyibe kerül pontosan. Elöttem kérdezte meg az üzletet ahonnan veszi az alkatrészeket. Mind a három félének megmondta az árát, csak tól-ig írtam le. :) sőt még azt is, hogy 2000-ért cseréli ki. :)
Nekem egy 2000-es évjáratu 1.6-os A3-asom van. Nekem is produkálta ezeket a gondokat. Vízhőfok jeladó volt a gond.. 4-5000 Ft volt, viszont a vízhőfok visszajelzőm csere után sem ment föl 70 fok fölé. Nem foglalkozam vele. Késöbb megadta magát a benzin mutatóm is, de úgy, hogy remegett a mutató és nem mutatott pontos adatokat. Azt mondták műszerfal probléma. Processzor csere.. 40 000ft. A vicc az az egészben, hogy Francia gyártmányú a műszerfal. Azt mondták ezek sűrűn mennek tönkre, a német nem. :( a műszerfal a műszerész asztalon tökéletesen működött vette az adatokat. Az autóba kerülve nem működik a vízhőfok. :( Kéz feltéve nem tudni mi a gond.. Lényeg, hogy még mindig nem jó a vízhőfok viszajelző. 70 fok a max. ja és azt vettem észre ha kb 20-30 percet álok egy hejben és jár a motor akkor felmegy 90 fokra. Ha elindulok vele lassan visszamegy 70 fok köré. Vittem autószerelőhöz azt mondta valőszinüleg termosztát baja lehet. Persze azt is mondta többet kéne ennie az autónak ennek a problémával, de nem eszik többet. Az a baj 15000-45000 között van a termosztát azt mondta, de hogy pontosan mennyi lesz, csak ha kiveszi akkor tudja megmondani. :( nem merem kicseréltetni, mert a kardomba dölök ha 45 000ft lesz. Itt vagyok hogy nem tudom mi a baj és így használom. Egyébként a mutatón kívül semmi baja nincs. Nem sokat költöttem még rá szerencsére a kötelezőkön kívül. :)
Szia! Nagy valószínűséggel valamelyik vízhőfok jeladó lehet a ludas, de persze nem 100%. Amúgy pontosan milyen motor van benne? Könnyen előfordulhat, hogy az indítás utáni leállást és az alapjárat fura viselkedését hamis vízhőfok adatok okozzák. Mondjuk a fojtószelep is hülyéskedhet, mondjuk azt többnyire egy alapos tisztítással helyre lehet rakni.
Sziaztok! Segítségre lenne szükségem! '96-os A3-asom van. Hidegen beindul-leáll,beindul-leáll. 4-5 próbálkozás után indul be sikeresen. Illetve a vízhőfok jelzőm meg sem mozdul,egyáltalán nem jelez. Az alapjárat ugye magasabb kellene hogy legyen hideg motornál!!?? Nekem 900-as a fordulatom hidegen és melegen is. Ezek között lehet összeüggés? Mi lehet a gond?