Sőt másban sem találtam eddig hibát amit vállaltak azt korrektül megcsinálták.
A belső vezetékelést , és a kormánybovdent azért én már átszereltem így sokkal jobban hozzáférhető a középkonzol ahol egy csomó mindent akarok tárolni.
Új vagyok a fórumon, 45 éves és a víz szerelmese. A segítségeteket szeretném kérni. Hajóvásárlás előtt állok. Amerikai típust szeretnék beépített motorral. Hozzáértők véleményét kérem, hogy a hajótestbe gyárilag beöntött "alvázszám" alapján hogy lehet az évjáratra következtetni. Persze ugyanez érdekel a motor esetében is. Több hajót megnéztem, de néhány esetben a hajólevélben szereplő évjárat bizonyára téves volt. A gyári katalógus alapján azt az adott típust már nem gyártották. Vélhetően elírás történt, valószínűleg az országba érkezés lett beírva. Ezt elkerülvén ki lehet-e olvasni a valós évszámot az gyári számsorból? Válaszotokat előre is köszönöm! Z
rossz hír: nem megy a motorom :-( a sok állás után karbik le, kipucol, minden makulátlan most benne. utána indítás, elég szarul, de ment. ezek után megállapítottam, hogy a 16 éves gyertyák már lehet nem jók :-) és vettem bele újakat, csere és pöcc-röff, szép alapjárat öblítőn. így indultam neki a szemlének amikor is beindult, de 0 alapjárat, 2000-es fordulat alatt megáll, ezért nem tudom sebességbe se rakni, mert rögtön lefullad. üzemanyagcsere se segített. tehát anyag és szikra van, 2000-6000 ford tartományban jár, alatta nem. van vkinek vmi ötlete? ma megyünk szétszedni, de ha lenne ötlet egyből célirányosan tudnám.
Hát igen a kormánymű nagyon össze van rakva préselve leheggesztve stb. Sőt vadi új tehát szétbájgerolni nem fogom. Majd később veszek egy olyan kormányt amin nem számít hogyan áll. Úgy sem szeretem igazán ezt a versenyautó típusú kormányt .
Addig meg majd előrefelé figyelek nem a kormányra.
Ha nagyon zavar akkor azt a " Z " alaku rozsdamentes kart kell kicserélni egy megfelelő hosszuságura ,ami a motor közepére megy..Vagy a tolórudas kormánymüvet a müszerfal mögött szétszedni és odébbtenni. ( Már ha nem örökre vasalt.)Ha bowdenes ,akkor a két hurkon vagy kötélfeszitőn kell állitani.
A beszereléssel kapcsolatban azért kérdezgetném a szakikat.
A kormány nem áll teljesen középen mikor a motor középállásban van, kb 10 fokot kéne jobbra fordítani. Leszedtem a kormányt gondoltam majd azt beállítom, de csak egy ék van benne és kb 1/4 fordolatot lehet állítani azt is csak az egyik irányba.
A kormánytengelyt is ki lehet szerelni, vagy így áll és késsz.