:-)) De semmi édes íz nem volt benne már, pedig kapott 3% cukrot is. :-) Olyasmi íze volt, mint a bornak. Te mennyi időt szoktál várni, így nyáron, az almánál, a cefrézés és a főzés között?
Én azt javaslom, hogy a sisak rögzítését az üstre ne szilárd kötéssel, hanem elasztikus kötéssel old meg. Elég az is, ha a csavarok alá rugót teszel. Amikor összerakod az üstöt és belefújsz erősebben a páracső résen, akkor fújjon ki a tömítés mellett. Így nem lehet baj.
Szia! 40% víz volt, a késsel vágás, lé nélküliség végett hígítva lett, alaposan. Ezt nem írtam, de így volt, nagyon száraz és kemény almák voltak ezek. Így is gyengusz lett?
Szia, Hal! Köszi! Tudom, hogy jó a gép, 2 késes, igazi "kicsi a bors, de erős" féle.:-))) Megnyaltam a cefrét, nem volt már édes, inkább olyan szénsavas íze volt. Nem gyenge ez, szvsz. ha azt is beleveszed, (ezt nem írtam) hogy legalább 40-50%-a víz volt, mert muszáj volt felöntenem, a késsel vágott almának nem volt semmi leve sem, nem bírt volna megerjedni víz nélkül. A géppel vágott már más tészta lesz, ennek mindjáárt volt leve, igaz, ma ehhez is öntöttem még egy keveset. Olyan száraz, nem nagy cukortartalmú almák voltak ezek, az édesek majd csak most jönnek még.:-) Szóval, mivel kb. 40% víz kellett hozzá, akkor szerintem egész jó az eredmény.
Konkrétan nem én írtam, de szerintem vaalhogy úgy csinálhattam, hogy egy hoszzú több odlalas valamiből raktam így össze de majd megnézem. Egyébként gondolkodtam előre ilyenem már van:
Régebben mikor elkezdett érdekelni a dolog, csináltam egy rövid vázlatot a főzésről, ez lehetett egy éve, most megtaláltam, ha ez az. :) Véleményt kérnék róla.
A biztonsági szelepekkel az a baj, hogy a furatuk kicsi. Álltalában néhány mm.(lásd kuktaszelep) Ezt a kis nyílást pedig a felhabzó cefre azonnal eltömíti.
Jójó, de szeretnék biztonságosan főzni, és hallottam már róla, hogy valakinek felrobbant. Nem tudom fűtésrendszerbe meg amiket a bojlerekbe raknak mekkora a legkisebb.