Eddig az volt a kifogás, hogy Öbb módban az LZB végzi a voanthossz számítást, és mivel ez Máv módban inaktív, nem tudják megoldani. Ezek szerint mégis...
"A minap örömmel vettem tudomásul, hogy a Siemensnek, 12 év után, sikerült megoldani az 5.04 és 6.0 szoftverű gépeken Máv üzemmódban is a vonathossz mérést."
"Nem mostanában lesz, mivek a GSM-R tender nincs is még kiírva, ahogy hallotam 2015 előtt nem is nagyon várható..."
Én úgy hallottam, hogy 2014 végére kész kell lennie az L2-nek. Gondolom ott lesz az L2+GSM-R kísérlet. Önmagában régen volt már GSM-R kísérlet a 120-as vonalon Szajoltól Békéscsaba felé, de ETCS-sel még nem.
"Ezt az élet hozta, annó Gigantos ETCS próbákon símán ment tovább 160-al a gép, amikor újraindult az ETCS..."
A minap örömmel vettem tudomásul, hogy a Siemensnek, 12 év után, sikerült megoldani az 5.04 és 6.0 szoftverű gépeken Máv üzemmódban is a vonathossz mérést.
Aztán voltam Alstom ETCS próbán is, sikerült megoldani, hogy az ETCS össze legyen kötve az AFB-vel, L1 módban kényelmes.
Viszont a mozdony tömege 88 tonnára módosult, így változtak a fékszázalékok is.