@Béka: Nah, honnan derült ez ki? :) Egyébként jah, anno mikor nézegettem motorokat, nagyon bejött és nem is volt annyira drága. Én egyébként is a chopperekért lelkesedem (lehet, h egészen addig, amíg nem lesz egy és akkor belátom, h nem az igazi :D), Hyosung Aquila-ból is mindkét GV-t sokáig nézegettem: a kisebbről (GV250) nagyon jókat írnak a tulajok, csak sztem nekem kicsi lenne, a nagynál meg tartottam a rossz minőségű szíjtól és egyéb hibáktól. Nameg egy chopperre sztem nem való digitális kijelző. :D
De láttam ugyanilyet olcsóbban webshopokban, szóval érdemes körülnézni. Maga a kivitelezése elég strapabírónak néz ki, adják hozzá a kormányra rögzíthető tartót is.
Hát, igazából ráérne azt a gyertyát kicserélni... Elvileg a hagyományos gyertyák mennek el 20.000 km-t, az irídiumos meg sokkal többet... na mindegy, szervízkönyv az szervízkönyv.
Olajat szűrőcserével elvileg 1.9 l-t ír, teljesen szárazra engedett blokknál 2.5- öt. Gondolom, te elég türelmes és alapos voltál... :) Ha az én két liter olajam kevés lesz, bízom benne, a szervizes srácoknak akad egy- két deci a raktár sarkában :) reggel nyolcra jelentkeztem be... :( nehogy a héten egyszer is kialudjam magam... :)
Gondolkozom rajt', hogy hamár a tank úgyis meg lesz mozgatva, veszek és viszek egy szivargyújtó- aljzatot és bepattintom. :)
@Béka: igen, emlékszem, h valamit meséltél már a 12e-s szervizről, de köszi, h leírtad megint. Akkor ez úgy ránézésre jó esetben olyan 35e, rossz esetben 45e forintba fog fájni mindenestül.
@fazylaci: nah, faszán néznek ki! Áááá, most látom csak, hogy az ülés egyik képen sincs fent, azért tűnt úgy elsőre, h túl magasra kerültek. :) Már várom, h kész legyenek: hétvégén is kellett még egy hátizsák Fruzsi hátára hazafelé, ami mindkettőnknek elég kényelmetlen volt.
@Dogontompi: minden elismerésem a 45000-hez és további kellemes 45000-et! Remélem az enyém is tartós lesz! A magasabb ülés engem is érdekel elvileg, remélem egyszer élőben is látok egyet nemcsak fotón.
@Lacy, majd várom a skiccet, ha lesz időd. Biztosan sok munka van a dobozokkal, de szerintem megéri. Nagyon jól néznek ki, kíváncsi vagyok a sarkozás és festés utáni állapotra is. Egyébként a szakmádhoz (ami nem tudom, mi... :) ) kapcsolódóan tudsz ilyesmit készíteni, vagy csak úgy elkezdted valamikor? Nagyversyst mikor próbálod ki?
@Béka: 2008-as gyártás, 2009-es üzembe helyezés, ABS-es, 1400km volt benne, a jelek szerint (karcok és idomjavítás) feldőltek vele, de más baja semmi, a törökbálinti Red Baronnál lőttem, 1,7 volt Givi dobozzal, gombával és benne gari, átírás, meg ami náluk jár. Régebben rengeteget szereltem a családi kocsikat, de most már kicsit öregnek érzem magam a járművek muszájból való bütykölgetéséhez :) ezért kötöttem ki náluk, remélem jó választás volt, elválik. Miért Versys? Elsőre tetszett, aztán az üléspozíció is számított (elég magas vagyok és nincs kedvem nyakbahúzott lábbal hasalni) és igazából csak a rend kedvéért nézegettem meg a hasonló szóba jövő gépeket :)
Ma este gurultam kb 50 km-t Nagytarcsa-Pécel felé, isteni volt. A majd' tízszer akkora túrára azért majd még meggondolom. :)
Itt Szegeden is 30 nap a jogsi. Azt mondta az ügyintéző, ha nagyon szerencsém van és véletlenül hamarabb elkészül, előfordulhat, hogy küldenek smst de ez is vagy-vagy. Tényleg röhej, ami ebben az országban folyik... Ha Pestre kértem volna akkor is min. 3 hét + még ugye autóznom is kell érte ~350 km-t. Minden bürokrácia monnyon le!
Bocsánat, hogy ismét eltűntem, de rengeteget dolgoztam/dolgozom.
Szépen haladnak a dobozok, valóban nagyjából készen vannak, még speckó zsanérra van szükség, de azért ha minden igaz szerdán megyek fővárosunkba, illetve a békazár… a zárható… váááááá!!!
Festés, mázolás, utána pici illesztés, némi szegecs és kész is a doboz.
A mai nap a prototípus tökéletesítésével telt nagyjából. Azért elég jól néz ki, hamarosan arról is készítek fényképeket és publikálom. Lehet vásárolni olyan békazárat a boltban, amit felraksz, becsattintasz, és ha nem elég a biztonság, akkor lakattal átfűzöd és bezárod. Egy olyan zár 800.- és 1.000.- forint között mozog, plusz két darab pici lakat, kb. egy ezresért. Zárhatót sajnos nem lehet kapni bóóótba… (tudom, hogy ezt már említettem, csak olyan érthetetlen)… Na, de ez elegánsabb lesz és robosztusabb és elrettentőbb!!! És ha végre kitökölöm, akkor sorozatgyártásba kezdek, és ebből gazdagszom meg… :))
Megkésve bár... a képek:
Szerintem nagyon pofás lesz... Nem mértem meg, de kb. 10-15 centivel lesz szélesebb a kormánynál.
A sarkokra a védők még nincsenek fent, illetve a tömítés hiányzik még...
A felfogatási pontok! Ezek nem szakadnak le, az tuti...
Köszi Apa! :)
Hamarosan lesznek még képek a békazárról is!
@Csíkos Béka: Skiccelek valamit, aztán felrakom azt is!
@Lacy, tudnál gyártani falhoz/padlóhoz 4 helyen lecsavarozható rögzítőelemet, amihez hozzá lehet láncolni a motort? A linkek csak illusztrációk :) Nem kell, hogy lehajtható legyen. De legyen masszív. Brutális. És ördögien ilyesztő :) Tudnál skiccelni valamit, ha van elképzelésed?
Volt egy nagyversys Ivanicséknál, alaposan megbámultam és minél többet látom élőben a Versys 1000-t, annál inkább tetszik. Képen aránytalan és bumfordi, élőben viszont teljesen egyben van, arányosnak hat és egyértelműen versys- vonalú. Nagyonis bejön. :) Lacy beszámolóját várom.
Barátnőmnek most lett meg a B jogsija, a központi okmányirodában igényelte meg, másfél hét alatt megkapta. Tavaly nyáron én is ott igényeltem a jogsimat, mikor lejárt és frissítettem, nekem 1 hét volt.
Igen, a Versysnek van egyfajta külseje, senkit nem hagy hidegen... főleg, ha teknős van a kormányon... :)
Pár hete írtam három márkaszervíznek, részletes árajánlatot kértem Versys 12.000-es szervízre. A válaszokból készítettem egy elég hosszú és tanulságos összeállítást.... és eltűnt a szöveg... :( :( lusta vagyok újra... majd egyszer...
a hűtőfolyadék és a fékfolyadék asszem nem kötelező 12.000- nél, de akárhonnan nézem, négy éve vannak a motorban, szóval inkább lecseréltetem. Jövőre meg telóolaj.
A munkára kb 2 órát, óránkét 5.400 Ft- ot mondott az új munkafelvevő, aki ma kezdett. Szimpatikus figura, béke legyen az előzővel.... A légszűrőt is csak az esetben mondta cserére, ha nem javasolt már a tisztítás (tizenpárezres tétel, Franky71 írt róla nemolyanrég).
Amiket írtam mindhárom emailben:
- olajcsere
- olajszűrő cseréje
- gyertyacsere
- légszűrőtisztítás
- fékfolyadékok cseréje
- hűtőfolyadék cseréje
Összefoglalva röviden a három szervíz válaszát: munkadíjnak ki 2, ki 3 órát számolt, 8-10.000, 20.000 és 18.000 Ft- os tételekkel.
- olajra 2.5 vagy 3 litert írtak, 7.500- 9.000 Ft-ért. (pedig szűrőcserével is csak 1.9 liter)
- olajszűrőre 3.110-, 3.500-, nincs adat
- fékfolyadék 4.000- 9.000-ig
- hűtőfolyadék 4.000-
- gyertya 4.400, 4.700, 7.500 /db
Szóval egyértelműen jobban megérte nekem összevásárolni. Olaj még jobban kijött volna, ha valakivel felezek egy 4 literes kannát. Fékfolyadék dettó. Ha hasonló árakat kapok, mint amennyiért boltban megvettem, nyilván nem rohangálok érte. Mondjuk ha tudom, hogy ilyen szimpatikus az új ivanicsos munkafelvevő, lehet, hogy vele egyezkedtem volna vásárlás előtt. Nade majd legközelebb, mert ha így haladok, még idén meglesz a 18.000-es szervíz... és mivel idén még garis a gép, + szervízkönyves, szakszervízbe viszem ezután is. Nemegész 3 hónapja vettem, azalatt 5.000 km-t mentünk. :)
Még mindig a jogsira várva Pestről ma hazamotoroztam Dunaújvárosba, mert elegem volt már a tétlenségből... szóval ma nyomtam a kacskaringókkal együtt 100 kmt mondjuk autópályán mert ott úgy ítéltem meg, hogy kevésbé valószínű, hogy kivesznek a rendőrök. Az okmányirodákat meg innen puszilom.
Április végén kezdtem a KRESZ tanfolyamot, 2 és fél hónap alatt levizsgáztam mindenből (elsőre mindenből, 4 levezetett forgalmi óra után) és akkor még ezer évet kell várnom a rohadt kártyára is bár van egy olyan papír ami IGAZOLJA, hogy már csak a bürokráciára várok, de persze az nem jogosít fel motorozásra. 13 éve leraktam az autós jogsit péntek 14:00-kor és hétfőn 11:00kor a zsebemben volt a papír jogsi. Most meg bluetooth, ügyfélkapu, totálisan elektronikus ügyintézés: 30 nap várakozás. És ráadásul a központiban, mert vállaltam azt, hogy órákat szopok fent mert időpontot csak 26 nappal későbbre tudtak adni, ezzel is megspórolva a postai napokat. Hihetetlen komolyan mondom...
Amúgy a motor mint a kezesbárány, szinte a 5. kilóméter után nagy spannak éreztem, mintha több ezer levezett kilóméter lenne már bennünk, bár az autópályán végig oldalszél volt ami zavart egy kicsit, de hát ilyen ez a kopasz, kezdő élet szokni kell. Minden másodpercét imádtam. Amire még felfigyeltem, hogy mennyire iszonyatosan megnézik a motort, álltam a pirosnál és úgy éreztem mintha egy Lamborginiben ülnék vagy valami feltűnő custom bikeon. Kocsányon lógtak a szemek...
@Béka: a jól haladok, akkor lehet, h nekem is még ezévben esedékes lesz a 12e szerviz (most van benne 9200 körül). Sikerült kialkudni, hogy viszed az alkatrészeket és csak a munkadíjat fizeted? Mi kell a szervizhez és hol, mennyiért szerezted be a cuccokat?
@Béka: Még vasárnap estére ígért képeket, de láttam, h az nem jött össze. Remélem azért majd valamikor dob fel róla képeket. Még asszem küzd a békazárral, de már igazából csak a festés van. :)
Buffetboy@: Biztos jók lesznek a dobozok, csak sajnos Lacy nem rakott fel mostanában képet a készülésükről... :(
Jaja, oldaldopbozzal vogyázni kell. Ritkán használjuk a mieinket, ha fent vannak, mindig megkérem barátnőmet, hogy kocsisorokhoz közeledve figyelmeztessen.
" Mert azért egy ilyen túra nem annyira veszélyes , legfeljebb megvárnak a kajálási pontoknál...:-) " gondoltam, ha jönni akarsz, "megvárunk"- ot írsz. De Isten őrizz, hogy előre lemondjak rólad... :)
A Vulcan egy kis ékszerdoboz , még ma is körbenézem , ha valahol a parkolóban látok egy-egy megkímélt példányt...
Túra ügyben még nem is nyilatkoztam... talán ha azon a héten egész Közép-Európában nem mond esőt... :-) esetleg lehet , hogy becsatlakozom Hatvannál , de ez még nagyon távoli , és munka , család , stb. is beleszólhat addig...
Jártam hétvégén Lacinál és láttam élőben a dobozaimat: nagyon szuperek! Laci azt mondta, szépen belőtték a konzolt is, állítólag ez lett az eddigi legjobb, amit csinált. :) Alig várom, hogy fent legyenek és kipróbálhassam őket! Ránézásre 2 heti ruha és hideg élelem beléjük fér. :))) Persze majd meg kell szokni, ha fent vannak, mert jóval szélesebb lesz hátul a motor, mint a kormány és eddig mindent ahhoz lőttem be, ha el kellett valahol férni.