Keresés

Részletes keresés

zsuzska60 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72650

Oli nénit várjuk a fodrászatból

Előzmény: templomhegyi (72649)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72649

hali zsuzska bá..

Olivér szervezés alatt a hét közepéig pontositunk

Előzmény: zsuzska60 (72648)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72648

érdemes kipróbálni, gondolom aztán el sem szoktok onnan :-)

Előzmény: Törölt nick (72643)
snapszmester Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72647

Azért életed első kajszi pálinkája is mértékadó. Levittem a bornapokra hogy dicsekedjek vele és elfogyott. Mindenkinek ízlett, már akinek jutott. :-)

Előzmény: barkócza (72646)
barkócza Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72646

Egyébként tegnap kóstoltam először Nabiti tüskés körtéjét, hát az valami frenetikus! Minden vilmos elbújhat mellette.

Előzmény: barkócza (72645)
barkócza Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72645

Csinálj egy sorozatnyi higítást, válaszd ki, melyik ízlik a legjobban.

Előzmény: jagi26 (72644)
jagi26 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72644

Sziasztok! A körtét milyen töménységűre szoktátok higítani? Én 47%-ra gondoltam...

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72643

Az ország egyik legjobb főzdéje.

Ha esetleg még nem ismernéd.

Előzmény: CefreTársaság (72642)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72642

Húha ezek komoly kérdések, meg kell néznem, nem ötletelek.

 

CT

Előzmény: gombászok (72640)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72641

Megnéztem a mellékelt cikket a magozóról.

 

Ez annak ellenére, hogy házi gyártmány, profi munka, amit a 18.000 lyuk is fémjelez, amit kifúrt az illető.

Kinézetre, arányaira, elrendezésre a profi gépekre hajaz. Talán csak a műanyag cső helyett lehetne szita lemezt tenni, illetve a 2 verőléc helyett 3-at a hatékonyság miatt.

 

 

 

Üdv, CT

Előzmény: pálinkás-doszi (72580)
gombászok Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72640

Légyszi add meg a magozógép fontosabb paramétereit:

 

- dob átmérője, hossza

- hajtómotor teljesítménye, fordulatszáma

- dobtengely fordulatszáma (vagy a két ékszíjtárcsa átmérője)

Előzmény: CefreTársaság (72623)
rézműves1 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72639

...pályinkás jó reggelt...

CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72638

Nem, nem!:) Nincs főzdénk s nem is lesz, van  környéken elég, egyszerűtől a korábban említett párszászmillásig.

 

Mi csak cefrével foglalkozunk, abból is csak a prémium az elég jó. 

 

Van egy hűtőház, ahol -25C-ig :) tudunk szabályozott erjesztést végezni, ehhez lettek a feldolgozó gépek, tartályok s ezeken alakult a CefreTársaság -"Nyrt"- ami elvégzi a gyümölcsfeldolgozást (szállít, magoz, erjeszt, értékesít), de nem főzet.

 

Azt mindenki saját -bér- vagy magán- főzés keretében intézi. A kis mennyiségek esetében -van aki 1 liter pálinkánakvalóalapanyaggal száll be- a saját mennyiségeinkkel kifőzetjük vmelyik -általában Csalló- bér-kereskedelmi-főzdében s a kihozatalt elosztjuk a beszállás arányában. (Bár, hogy Snapszmester feltárta a badacsonyi bérfőzés lehetőségét, oda is beóvatoskodunk pusztán kíváncsiságból.)

 

Ezen felül pedig már csak eltüzeljük a magot.

 

A múlt heti szilvát és "barackot" én láttam csak képeken, mert szabin voltam, a kollégák élték a személyes kontaktus velük. Jó sok fokhagyma is fogyott! :)

 

Üdv

 

CT

 

 

Előzmény: szilvakukc (72631)
vf1 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 72637

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

 

Előzmény: vf1 (72602)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72636

sziasztok!

Erről mi a véleményetek?

 

Más: végeztem a szilvával az eredmény 5 liter 55 fokos pálinka, 45 liter cefréböl.

kupeci Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72635

Majd kiderül!:)))

Előzmény: Feriba51 (72596)
kupeci Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72634

A nadrágszíj az sajna kényszerűség da a páracső az kíváncsiság!:)

Előzmény: templomhegyi (72595)
csalitos Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72633

  Ahhoz le kéne sülyedned az emlitett "pórias szint"-hez. Én viszont ezt nem feltételezem rólad. Vagy tévedtem?

Előzmény: szilvakukc (72626)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72632

Mindig csak a kritika

pl tavaly az irsaid  aránylag jól sikerült" termék lett nem ,csak aránylag k..vahamar elfogyott:))

Előzmény: szilvakukc (72626)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72631

Na várjál, akkor összefoglalom az eddigieket:

Összeálltatok egy páran, van egy kereskedelmi főzdétek(legalábbis másfél millás magozógépbe csak oda érdemes beruházni), vagy gyümölcsmagozó kisiparosok vagytok, azonban a sors mostohasága miatt mindezt eddig csak képen láttátok.:DDD

Előzmény: CefreTársaság (72630)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72630

Sajnos, nem hogy málnát, de még szilvát sem ... :)

 

Gond a magozás a környékünkön, van aki csak magoztat. A legutóbbi barack nem igazán kívánkozik ide, mert minősége egyenlő volt a nullával, de aztán a püré egészen jól nézett ki (szintén csak a képek alapján). Kérdés mi lett a folytatás?!

 

CT

Előzmény: szilvakukc (72628)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72629

Hát nem voltam jelen, csak a képeket láttam s nekem is feltűnt a sok héj.

Ilyen volt az egyik dózis barack is, ami viszont kicsit éretlen volt. Először zavart a veszteség, aztán rájöttem, hogy ki is válogatja a zöldet, mert azt nem tudja átpaszírozni a rostán. Lehet, hogy a szilvahéj is keménységével bírta ki.

 

A mag megy a tűzre, faapríték kazánunk van s már ott száradozik a többi között, majd azzal fűtünk a kései cefrékre :)

 

Üdv,

 

CT

Előzmény: snapszmester (72624)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72628

Azért egy jól beállított magozógép melléktermékéből már nem főzől, max. marcipánt.:)))

Viszont gondolom, ennyiért már adnak hozzá 100 tonna málnát kipróbálni, vagy ilyesmit.Legalábbis másként nem tudom elképzelni. 

Előzmény: snapszmester (72624)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72627

Szia!

 

Miklós1 által írtakat is annyival egészíteném ki, hogy igen több rostát lehet hozzá alkalmazni, de a minőséget végeredményben a verőlécek és a rosta távolságának állítása biztosítja. Ha túl közel- töri a magot, ha túl távol- nem száraz a mag, sok hús marad rajta. A mi gépünkhöz 8, 5, 3 mm lyukméretű rosták vannak, az 5-ös általános, elsősorben kis magvú csonthéjashoz, lemegy rajta a barack is csak lassabban. A 3 mm-es paszírozáshoz (paradicsom) vagy kis bogyósokhoz.

Léctávolság a rostától: mag kisebbik mérete x 1,4-1,6. A léceken bármilyen kemény gumi lehet, nálunk fehér élelmiszeripari van.

 

Kopó alkatrész az ékszíj és a gumilapok. A többi örök, mint a szegénység meg a Honda motor.

 

Üdv, CT

Előzmény: pálinkás-doszi (72580)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72626

Érdekes, ezt az "aránylag jól sikerült" terméket, még nem merted megkóstoltatni velünk.:DD

Előzmény: csalitos (72619)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72625

Bírom, hogy sokan újra, és újra megpróbálják elrontani, az egyébként jónak induló pálinkákat. Rosszat tennél. Persze, azt sem tudjuk, milyen alszeszről van szó. Mert ha a sajátjáról, miért nem főzted bele?

Előzmény: jancsusz (72618)
snapszmester Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72624

A mag nem eladó? Ebből én még pálinkát főznék.:-)

Gép vásárlásban gondolkodom, de kézzel tisztábbra sikerül és még gyorsabb is mint egy közepes gép.(csak a magozás) Holnap csinálom, majd teszek fel képet.

Jól van beállítva a verőléc, palást távolság?

Előzmény: CefreTársaság (72623)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72623

Szia!

 

Egy kis szabi volt...

 

A magozó gyári, közepes teljesítményű ipari gép. Nálunk csak ilyet lehet üzembe helyezni, használni. A módszere verőléces, ami azt jelenti, hogy egy palást rostán belül forog 3 gumizott léc, ami állítható távolságú a rostához képest. Az egész előre felé lejt, s forgás közben átdörzsöli a gyümöcshúst a rostán, magot, keményebb héjat (pl. szilva) és szárat kiköpi a rosta végén.

 

Jól működik, túl vagyunk 1,5 t barackon, 170 kg cseresznyén, 0,8 t meggyen s most a héten 1 t Lepotica szilván. 

 

 Persze egy kis ékszíj pótlásra szükség van mire kitapasztalja az ember mennyire terhelhető, milyen gyümölccsel.

 

Képeket próbálok még sztem a neten sok van.

 

 

Üdv,

Előzmény: pálinkás-doszi (72423)
hal65 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72622

Jó hely!

Én is szoktam náluk vásárolni.

Előzmény: csalitos (72617)
Nyergelj Szergej Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72621

Gyorsan megköszönöm a válaszokat,mielőtt felsoroljátok mind a hét törpét...DDD Üdv mindenkinek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!