Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72447

Szervusz Józsipapa!

 

No az enyémnél a motor van legalul, tengelye bebújtatva a vágótérbe, és felül van a kés.

Több ilyen estről hallottam hogy beázott.

Nyilván nem mind1, hogy milyen szimering választja el a motort a vágórértől.

Mert ha pl csak egy zárt csapágy, az azért hamar átereszthet.

De azt is el tudom képzelni, hogy némely "márkánál", és "neves" népnél, (kínai) nincs is szimering, hiszen akkor hogy ázhatott be 3 kg alma után? Olyan ember mondta, kinek nem kételkedem a szavában.

Tehát én nem merném így kijelenteni, hogy Nem áznak be.

Vagy ha igen, akkor vállalnod kell a "következményeit", ha mégis!:))))

Előzmény: csalitos (72444)
csalitos Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72446

   No látod? Ez a mérnöki szabadság. Most ahogy nézem az árút többet is láttam, hogy lejebb van a motor. De ott a másik észrevétel. A centrifugális erő. Finomitva a megállapítást, üzem közbe nem ázhat be. Szerintem meg nem kell mosogatni a motort.

   Minden jót

   Józsipapa

Előzmény: vf1 (72445)
vf1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72445

Kedves Józsipapa,

ha megnézed az én ágaprítómat, aminek a képét belinkeltem, szinte minden elektromos berendezése alacsonyabban van mint a tárcsa....:))

Minden jót. 

Vénfasz1

Előzmény: csalitos (72444)
csalitos Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72444

   Szervusz hal65.

   Nékem is van ágaprítóm. Mondod, hogy hallottál róla, hogy.... Én hiába gondolkodtam, hánytam-vetettem a dolgot, de nem tudtam megérteni, mi módon ázhat be egy ágaprító, pl. almától? Én egy veder vízet beleönthatek, akkor sem ázik be, akár be van kapcsolva, akár nem. Úgyanis a villanymotorja magasabban van, mint a tárcsa. A másik meg az, hogy a centrifugális erő kifelé repitti a levet. A szakember aki misztifikálja a dolgokat, már vágja is rá a válasz: Nem ám víz, meg más, mer agyonvág, ráz, lejég, meg ez csak arajó, ágapritó.... stb..stb. Nem ázik be!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: hal65 (72442)
vf1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72443

Tegnap előttt daráltam almát, az este beletem, ma könyékig belenyúltam, pépes-krémes.....:))

Előzmény: hal65 (72441)
hal65 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72442

Látom vf1-nek is Alco-ja van.

Én is ezt használom évek óta. Hibátlanul dolgozik.

Egy időben a magozott őszit is ezzel csináltam. Na annak volt leve rendecen, és még sem ázott be.

Viszont hallottam arról is,(a márkáját ne kérdezd) ami 3kg alma után beázott, és tönkrement, pedig új gép volt.

Előzmény: kovako79 (72437)
hal65 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72441

Beletettem:)

Mikorra fog ez hatni?

Én nem szoktam használni. De most úgy éreztem muszáj.

Előzmény: vf1 (72435)
vf1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72440

Hát a motor felőli oldalon nem szoktam slaggal spriccelni.

De semmit nem alakítottam, kész az aprítás, szétnyitom, elmosom, megszárad....

 

 

Előzmény: kovako79 (72437)
Feriba51 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72439

És nem bugyborékolt????

Valamikor egy vákuum pumpával akartad elszívni a keletkezett gázokat:-)

Jó nedűt!

Előzmény: golyós (72432)
Feriba51 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72438

Szia Barkócza!

 

Ígéretemhez híven ma megcsináltam a leszívást. Egy vékony infúziós csővel leszívtam a kristálytiszta réteget az opálos réteg fölül, kristálytiszta vízbe csurgatva. Hát, a két kristálytiszta komponensből lett egy homogén opálos oldat.

Tehát igazad volt, hogy van ott oldásban sok minden, de azt még nem tudom, hogy mi. Könnyű volna azt mondani, hogy kozmaolaj, de itt még fenntartásaim vannak. Lehet ott aromaolaj is bőven.

Jó nedűt!

Előzmény: Feriba51 (72377)
kovako79 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72437

Üdv Vf1.

 

Az ág aprítót már évek óta használod. Szeretnék én is ilyet de mikor megemlítettem a kisgép szervizes ismerősömnek kicsit furcsán nézett rám. Mivel a kés /tárcsa/ a motorra van szerkesztve közvetlenül, és nem nedves anyagokhoz találták ki, azt mondja be fog ázni a motor. Alakítottál esetleg valamit rajta, illetve takarítás /mosás/ közben nem történt beázás?

Elnézést a kérdésért de én is nyugodtabb lennék.....

Előre is köszönöm a választ!

 

 

Előzmény: vf1 (72435)
vf1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72436

Baj, igen, igen, kicsi, nem.

Előzmény: jancsusz (72431)
vf1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72435

Tegyél bele pektinbontót...

Előzmény: hal65 (72434)
hal65 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72434

Asszem megpróbálom.....

A ledarált alma olyan száraz volt  mint a "fűrészpor".

Hátha levesesedik kicsit, bár tettem már hozzá vizet.

Köszönöm az ötleteket!

golyós Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72433

No az enyém pont ilyen... A többi a hsz.-im között....

üdv.g.

Előzmény: jancsusz (72431)
golyós Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72432

Szia Feribá!

Ha akarsz "igazi" szétrétegződést, akkor a csövet dugd le a gyűjtőedény aljára... Aztán akár cm-ként vehetsz mintát, és az mind más lesz. Legalábbis nálam így volt, csak éppen semmire sem mentem vele, mert az egész elegye adja az alszeszt... Arra persze figyelni kell, hogy a forrás folyamatos legyen, különben az üst visszaszippantja az egészet.... :-))

üdv.g.

Előzmény: Feriba51 (72377)
jancsusz Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72431

Üdv!

Főző készítésén gondolkodom és lenne néhány kérdésem felétek...Belekezdek

Baj-e ha az üst inkább keskeny és kissé magasabb(32cm átmérő és kb 60-70 cm magas),vagy legyen laposabb alkatú?Saválló üstből és vréz hűtőegységből lehet minőségi nedűt előállítani-persze ha az emberi tényezőt kizárom...?A hűtő csőnek mekkora átmérőjű csőnek kell lennie minimum?10-12-ben gondolkodom...A tető résznek kell a kúpos alak vagy egyenes is lehet?Egyenlőre ennyi...előre is köszi!

golyós Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72430

Én 1-2 napig még gondolkodnék, aztán kifőzném inkább ..... :-))

üdv.g.

Előzmény: hal65 (72428)
barkócza Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72429

Dolgozni dolgozik, csak az a kérdés, hogy a gyümölcs természetes pektinbontó enzime nem bontotta-e már le a pektint (máshogy, mint a hozzáadott pektinbontó enzim). Szerintem nyugodtam próbáld meg.

Előzmény: hal65 (72428)
hal65 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72428

Kb egy hete becefréztem 60kg almát.

Mivel akkor nem volt pektinbontóm, ezért most tenném bele.

Van még értelme?

Az enzimek akkor is dolgoznak, ha már alkohol van a cefrében?

gombászok Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72427

A kénsav hígítása vízzel igencsak hőtermelő folyamat. De csak a tömény kénsavé!

Ehhez nem könnyű hozzájutni, bár semmi sem lehetetlen, ezért, ha valaki ilyet csinál, feltétlenül legalább védőszemüveggel, és mindíg a savat a vízbe, soha nem fordítva.

A Fórumon ajánlott akkusavra ez nem vonatkozik, az hígított, nem melegszik annyira, hogy veszélyes lenne a további hígítása.

Mindenesetre az akkusavat is a jobb elegyedés érdekében ajánlott 10x hígításban adni a cefréhez

Előzmény: barkócza (72416)
vf1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72426

Szívesen.

A Babar Laci is jöhet érte, itt van az Övé nálam, vagy küldöm neki, vagy viszem a ZD-re.

Ez is ma jött meg, besz@rás, külön küldeményként könyvelve a Postán.

Előzmény: hevezoli64 (72425)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72425

Kedves vf1!

 

Megjöttek a pH mérők, KÖSZÖNÖM SZÉPEN.

Este kipróbálom, legalábbis remélem tudom használni.

Üdv.:

Előzmény: vf1 (72409)
Miklós1 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72424

A Fecske című Bácsfeketehegyi havilapban jelent meg egy feltaláló kétféle magozógépe is, utánépíthető házilag, tanácsokat is ad a feltaláló:

Ez egy forgó alsólemezzel dolgozó változat, kupeci már megcsinálta:

http://www.feketics.com/attachments/fecske/Fecske200804.pdf

A másik a vizszintes tengelyű forgódobos változat:

http://www.feketics.com/attachments/fecske/Fecske201204.pdf 


 

Előzmény: pálinkás-doszi (72420)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72423

Sziasztok.

A magozó gépetek egyedi tervezés, vagy bolti gép?

Esetleg a belsejéről tudnátok fotókat mutatni, vagy hogy miként s hogy magozza a dolgokat?

Megköszönném!

Üdv.

Előzmény: CefreTársaság (72132)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72422

Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot

Előzmény: pálinkás-doszi (72420)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72421

Utóirat, főleg cseresznye magozására használnánk, és még barackfélékre.

Előzmény: pálinkás-doszi (72420)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72420

Sziasztok.

Olyasmi utánérdeklődnék hogy gyümölcsmagozó! Valakinek van házilag tákolt, jól működő magozó gépje, vagy tervje róla? A megvalósítással nem lenne gond, csak foggalmunk sincs hogyan is működne hatékonyan a magozó.

Ilyen "dobos" magozót : http://www.pankapalinkafozo.hu/products/gyumolcsmagozo

képzeltünk el. Csak egy a gond, nem tudjuk a dobban mi és hogyan magoz.

Akinek van bármiféle információja, tudása erről legyen szíves és ossza meg velünk!

Hálások lennénk érte!

Előre is köszönjük!

barkócza Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72419

Pontosabban válogattam, fölvágtam, turmixolnio csak reggel turmixoltam.

Előzmény: barkócza (72418)
barkócza Creative Commons License 2012.08.01 0 0 72418

Én negyed kettőig körtét.

Előzmény: vf1 (72407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!