No az enyémnél a motor van legalul, tengelye bebújtatva a vágótérbe, és felül van a kés.
Több ilyen estről hallottam hogy beázott.
Nyilván nem mind1, hogy milyen szimering választja el a motort a vágórértől.
Mert ha pl csak egy zárt csapágy, az azért hamar átereszthet.
De azt is el tudom képzelni, hogy némely "márkánál", és "neves" népnél, (kínai) nincs is szimering, hiszen akkor hogy ázhatott be 3 kg alma után? Olyan ember mondta, kinek nem kételkedem a szavában.
Tehát én nem merném így kijelenteni, hogy Nem áznak be.
Vagy ha igen, akkor vállalnod kell a "következményeit", ha mégis!:))))
No látod? Ez a mérnöki szabadság. Most ahogy nézem az árút többet is láttam, hogy lejebb van a motor. De ott a másik észrevétel. A centrifugális erő. Finomitva a megállapítást, üzem közbe nem ázhat be. Szerintem meg nem kell mosogatni a motort.
Nékem is van ágaprítóm. Mondod, hogy hallottál róla, hogy.... Én hiába gondolkodtam, hánytam-vetettem a dolgot, de nem tudtam megérteni, mi módon ázhat be egy ágaprító, pl. almától? Én egy veder vízet beleönthatek, akkor sem ázik be, akár be van kapcsolva, akár nem. Úgyanis a villanymotorja magasabban van, mint a tárcsa. A másik meg az, hogy a centrifugális erő kifelé repitti a levet. A szakember aki misztifikálja a dolgokat, már vágja is rá a válasz: Nem ám víz, meg más, mer agyonvág, ráz, lejég, meg ez csak arajó, ágapritó.... stb..stb. Nem ázik be!
Ígéretemhez híven ma megcsináltam a leszívást. Egy vékony infúziós csővel leszívtam a kristálytiszta réteget az opálos réteg fölül, kristálytiszta vízbe csurgatva. Hát, a két kristálytiszta komponensből lett egy homogén opálos oldat.
Tehát igazad volt, hogy van ott oldásban sok minden, de azt még nem tudom, hogy mi. Könnyű volna azt mondani, hogy kozmaolaj, de itt még fenntartásaim vannak. Lehet ott aromaolaj is bőven.
Az ág aprítót már évek óta használod. Szeretnék én is ilyet de mikor megemlítettem a kisgép szervizes ismerősömnek kicsit furcsán nézett rám. Mivel a kés /tárcsa/ a motorra van szerkesztve közvetlenül, és nem nedves anyagokhoz találták ki, azt mondja be fog ázni a motor. Alakítottál esetleg valamit rajta, illetve takarítás /mosás/ közben nem történt beázás?
Elnézést a kérdésért de én is nyugodtabb lennék.....
Ha akarsz "igazi" szétrétegződést, akkor a csövet dugd le a gyűjtőedény aljára... Aztán akár cm-ként vehetsz mintát, és az mind más lesz. Legalábbis nálam így volt, csak éppen semmire sem mentem vele, mert az egész elegye adja az alszeszt... Arra persze figyelni kell, hogy a forrás folyamatos legyen, különben az üst visszaszippantja az egészet.... :-))
Főző készítésén gondolkodom és lenne néhány kérdésem felétek...Belekezdek
Baj-e ha az üst inkább keskeny és kissé magasabb(32cm átmérő és kb 60-70 cm magas),vagy legyen laposabb alkatú?Saválló üstből és vréz hűtőegységből lehet minőségi nedűt előállítani-persze ha az emberi tényezőt kizárom...?A hűtő csőnek mekkora átmérőjű csőnek kell lennie minimum?10-12-ben gondolkodom...A tető résznek kell a kúpos alak vagy egyenes is lehet?Egyenlőre ennyi...előre is köszi!
Dolgozni dolgozik, csak az a kérdés, hogy a gyümölcs természetes pektinbontó enzime nem bontotta-e már le a pektint (máshogy, mint a hozzáadott pektinbontó enzim). Szerintem nyugodtam próbáld meg.
A kénsav hígítása vízzel igencsak hőtermelő folyamat. De csak a tömény kénsavé!
Ehhez nem könnyű hozzájutni, bár semmi sem lehetetlen, ezért, ha valaki ilyet csinál, feltétlenül legalább védőszemüveggel, és mindíg a savat a vízbe, soha nem fordítva.
A Fórumon ajánlott akkusavra ez nem vonatkozik, az hígított, nem melegszik annyira, hogy veszélyes lenne a további hígítása.
Mindenesetre az akkusavat is a jobb elegyedés érdekében ajánlott 10x hígításban adni a cefréhez
Olyasmi utánérdeklődnék hogy gyümölcsmagozó! Valakinek van házilag tákolt, jól működő magozó gépje, vagy tervje róla? A megvalósítással nem lenne gond, csak foggalmunk sincs hogyan is működne hatékonyan a magozó.