....a plató és az alatta olvasható max. 10 km/ó maradéka is gyanus, szerintem ez valami reptéren/repülőklubnál volt a csörlős autó. Hol fényképezted, nincs a közelben reptér ?
Volt ott tűzóltó Nysa, BIS Kispolszki, Ford Thames, Renault Estafette, Renault 10, Piaggio Ape... Kb. ezekre emlékszem, de volt még több kocsi is. Egyszer láttam a képeidet, akkor még nem igazán keltette fel az érdeklődésemet, de mikor alaposabban szemügyre akartam venni a kocsikat nem voltak elérhetőek a képek. :-/
Igazából azzal tudnál segíteni, ha elküldenéd a mailemre a képeket, meg ha publikus, akkor megírnád merre található ez a hely. Előre is köszönöm!
Találkoztam én anno egy Toyota Corolla klubos hsz-oddal, amiben tettél fel képeket egy hegyoldalba épített házról. Ez a ház eléggé felkeltette az érdeklődésemet (na meg persze az ottani kocsik), tudnál róla képeket küldeni, és egy kicsit bővebben mesélni? Mailem publikus.
Rendszám: CPZ-291 Gyártmány: TRABANT Típus: 601 SPECIAL Szin: TÖRTFEHÉR A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van
Közben utánaolvastam, és a Dodge D-15 típus valóban a British Armynak készült. Hogy a Lend-Lease-ban, vagy egyéb elszámolás keretében, az pedig jelen jármű esetében kideríthetetlen már, és mindegy is. Különben a kanadai változat pár dologban eltér az eredeti Dodge Trucktól.
Én nem hinném, hogy egy kanadai cég még, ha amerikai anyavállata is volt, megrendelést kapott volna az USA Lend-Lease konstrukcióból. Ami valószínűbb, hogy az autót Új-Foundlandra gyártották, ahol 1947-ig jobbkormányos közlekedés volt. Vagy egyszerűen csak brit megrendelésre készült kanadában. Vagy a kanadai hadsereg Nagy-Britanniában állomásozó egységei kapták.
Múlt héten Nyugat-Magyarországon voltunk nyralni. Egyik jelentős román stílusú szakrális építményünk közvetlen közelében (a bejárattól kb. 25 méterre) áll ez jármű. Szóval nemcsak az épület, hanem az autó is megörökítésre került:
Már magában is ritka nálunk, de ugye JOBBKORMÁNYOS, és a Chrysler kanadai leányvállatánál készült. Gyártási ideje: 1944. 03. 18. Eredeti Flathead Six motor, és négysebességes mechanikus váltó jellemzik. Igen megkívántam, de elvileg nem eladó, és a meglévő 9 veterán mellett sem idő, sem hely, sem pénz nem lenne rá.
Ha a gazdája megengedi megpróbálunk életet lehelni egy jó pár éve pusztuló Trabantba. Blokk nincs benne de van hozzá 3 felújított. Estére megpróbálok képekkel is szolgálni.