Keresés

Részletes keresés

mormota1976 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9326

Szerintem itthon érdemes pénzt váltani, külföldön nehezebb olyan helyet találni ahol forintot váltanak. Szét kell nézni a váltóknál hogy hol van jobb árfolyam. Vagy ha dolgozik külföldön ismerős, és euroban kapja a fizuját, akkor tőle vásárolni.

Előzmény: daja99 (9325)
daja99 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9325
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

Igazából kártyás fizetés lenne, nem készpénzes :)

Még annyi segítséget szeretnék kérni h itthon érdemes váltani vagy kint eurót ha nem kártyával fizetnek :)
mormota1976 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9324

Szia!

Parndorf az, magyar nyelvű infó itt: http://www.designer-outlet-parndorf.at/assets/code/guide_hungarian

Német itt: http://www.designer-outlet-parndorf.at/

Jó áron lehet vásárolni mindenféle cuccot. Persze ehhez az is nagy segítség, ha jó árfolyamon lehet eurot venni :)

Előzmény: daja99 (9323)
daja99 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9323
Sziasztok!!

Nagy segítséget szeretnék kérni azoktól akik esetleg kint laknak, és azoktól is akik már voltak kint párszor! Családdal mennénk ki 2 hétre, és halottam egyik ismerőst hogy a határtól nem messze van egy Outlet komplexum. Nem tudom hogy járt e már valaki ott ha esetleg igen akkor tudna valaki valamit mondani h a Nike termékek milyen árban vannak vagy voltak? :)

Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Utazó72 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9322

Aliva!

Igen, arra gondoltam, köszi. Már meg is jelöltem magamnak, hogy akkor ide megyünk. Hellbrunn felírva Salzburghoz. :)

Tomcat!

:))))))

Berchtesgadenbe is van csereüdülési lehetőség. (Ha ugyan arra gondolunk.) ;)

A salzburgi programot köszi.

Banyoca!

Liechtensteinklammban már pár éve jártunk. Most a szálláshoz közeli látnivalókat kerestem inkább. Annyi látnivaló van Ausztriában, hogy ha csak 50-100 km-rel megy arrébb az ember évről évre, akkor is több évre való látnivalót talál. :)

Én is úgy tudom, a Zell am See - Kaprun kártyát csak szálláshoz lehet kapni. Én is így kerestem eleve szállást.

Mormota1976!

Ez nagyon jó. Köszi. Egész jó áraik vannak. :)

banyoca Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9321

Kösz! de szállás már van és az a baj csak 4 éjszakára tudunk menni, ezért érdekelt volna a kártya megvásárlás, mert még így is érdemes lenne megvásárolni.

Előzmény: mormota1976 (9319)
mormota1976 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9320

Szia!

Kaprun környéki kaja ügyben tudok segíteni, Zell am See-nél nyaraltam nemrég. Schüttdorf és Bruck an der Glocknerstrasse közötti elkerülőúton van egy Maximarkt nevű hatalmas bevásárlóközpont, annak van étterme is. Itt pár eurobol nagyon jól meg lehet kajálni, vannak napi menük is, 8-tól 17-ig van nyitva így nyáridőben az éttermük, megtaláltam a honlapját is, van rajta google térkép:

http://www.maximarkt.at/Standorte/Bruck

Schmittenhöhe-re érdemes felmenni, nagyon szép a kilátás onnét, a tó felett van (Zell am See Kaprun kártyával ez is ingyenes):

http://www.schmitten.at/

Előzmény: Utazó72 (9313)
mormota1976 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9319

Szia!

Jó egy hónapja voltunk Zell am Seeben 6 éjszakát, olyan szálláshelyet választottam, ahol adnak Zell am See Kaprun kártyát. Megvásárolni nem lehet, olyan szálláshelyet kell választani, ahol adnak. Mi egy apartmanban voltunk, Schüttdorf részen, a Kitzsteinhornstrassen:

http://haus-schmidl.members.cablelink.at/

Mikor voltunk, a két fős foglalt volt, de odaadták nekünk a 4 fős apartmant 50 euroért. Ebben persze benne volt a Zell am See Kaprunk kártya is. Nagyon jól kihasználtuk a kártyát.

Idén direkt olyan helyeket kerestem nyaralási úticélnak, ahol nem kell külön a kártyára költeni, így voltunk előtte egy hétig a svájci Saastalban, ott is nagyon jó volt, hogy nem kellett sem a buszozásra, sem a felvonókra költeni a Bürgerpassal. Körbe körbe csupa négyezres, a mormoták az ember tenyeréből esznek, még meg is lehet őket simogatni, dögönyözni :)

Előzmény: banyoca (9318)
banyoca Creative Commons License 2012.07.30 0 0 9318

mintha nem látnám a Liechtensteinklamm-ot! :) pedig ez útba esik oda-vissza

http://www.liechtensteinklamm.at/klamm.htm

amúgy jók a programok merítek is belőle :) mert remélhetőleg mi is megyünk, szállás Zell Am See.

A Zell Am See Kaprun kártyával nincs valakinek tapasztalata? azt tudom hogy a szálláshelyek adják (nekünk nem) de itt olvastam meg is lehet vásárolni, csak sehol nem találom a neten hogy hol szerezhetném be.

http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1215

tomcat#01 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 9317

Van valami, amit kihagytam, de nem kellene?

Pl. engem (illetve minket) :-))))))

Esőnapra Salzburgban remek program a Természetek háza. 5 szinten a dínóktól az űrhajóig van minden, több órás program.

aliva Creative Commons License 2012.07.29 0 0 9316

Erre http://www.alpentherme.com/de  gondolsz? Mi télen voltunk itt évekkel ezelőtt, azóta is csodaként emlegetjük. A másik fürdőt nem ismerem. Krimmlnél a kiállításra nekünk nem volt már türelmünk, maga a túra éppen elég hosszú és kimerítő (jó értelemben).

Salzburgban a gyerekeknek nagyon érdekes a Hellbrunni kastély és vizi játékok http://www.hellbrunn.at/, de persze a felnőtteknek is.

Utazó72 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 9315

A sóbányát felírtam, köszi.

Hallstattban már jártunk, így most nem megyünk arra. A Glockner is megvolt. Oda felmennék még szívesen, de a gyerkőcnek rossz élmény, megígértük neki hogy kihagyjuk. :(

Esetleg az Oberbayern kártyát ismeri valaki?

Előzmény: p0809 (9314)
p0809 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 9314

Szia!

Esős napra ajánlom: http://www.salzzeitreise.de

Jó idő estén: Rövid de szép panoráma út és fennt lehet túrázni egy jót, 360 fokos körpanorámával. http://www.loser.at/ Már, ha Hallstatt környékére is mentek.

Persze a Grossglockner-t ajánlanom sem kellene! :-) http://grossglockner.panomax.at/

És még lehetne folytatni...

Utazó72 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 9313

Sziasztok!

Lassan közeledik az utazásunk napja. Kaprunban és Berctesgaden környékén lesz szállásunk. Sok mindent összeszedtem már innen a fórumról.

Tervezett programjaink:

- Weisssee

- Sigmund-Thun-Klamm

- Kitzsteinhorn

- Kitzlochklamm

- Stubnerkogel vagy egy másik felvonó, majd kiderül

- Fersentherme vagy Alpentherma (Melyiket ajánljátok inkább?)

- Krimml vízesés

- Wasser Wunder Welt (?)

- Bramberg - ásványmúzeum

- Lamprechtshöhe

- Vorderkaserklamm

- Seisenbergklamm

- Königssee

- Jennerbahn

- Salzburg

Egyenlőre ennyi. Van valami, amit kihagytam, de nem kellene?

Tudtok esetleg olyan helyket ajánlani, ahol olcsón, de jót lehet enni?

Köszi

almart Creative Commons License 2012.07.27 0 0 9312

Sziasztok!

Hetekig nem tudtam belepni a forumra,miota ez az uj indapassos hulyeseg van.

Most ujra kellett regisztralnom....

Nalam az idei ausztriai napok kimaradnak,helyettuk ma indulok Normandia-Bretagne korutra.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.27 0 0 9311

Sziasztok!

A múlt héten voltunk a Rába-szurdokban.Aki szeret túrázni,annak javaslom a helyet.Határhoz aránylag közel van és összeköthető egy Graz-i városnézéssel is.

Mi lakókocsival voltunk 4 napot,de a Dunántúliaknak akár egy napos kirándulásba is belefér.

Csodaszép a szurdok bár kicsit strapás.Egy leírásban 200 méter szintkülönbséget írnak,de azt többször is meg kell tenni és 4-4,5 óra menetidőt a 10 km-re ami nekünk az 5 km-nél már letelt.Igaz mi lementünk a folyóhoz többször is fotózni,amikor láttunk valami fényképnek valót.

Ott félúton vissza lehet fordulni (mi is ezt tettük) és a bementünk a falunak ami azért jó választás,mert éppen kimarad egy unalmasabb szakasz visszafelé.Persze később visszahoz az út a szurdokba és ismét lehet gyönyörködni.

Ha valakit érdekel bővebben szívesen válaszolok.

betrix Creative Commons License 2012.07.25 0 0 9310

köszi, már annyira várom olyan csodás hely

Előzmény: Veszpremi (9309)
Veszpremi Creative Commons License 2012.07.25 0 0 9309

Nem lesz rossz idő, zápor/zivatar lehet, az benne van a kalapban ilyenkor.

Tán ez is megfelelő, 3e méter alatt nem lesz havazás: http://www.lachtal.at/wetter.php?lang=en

Az adott napra klikkelj és kiírja részletesen.

Előzmény: betrix (9306)
Duczy Creative Commons License 2012.07.25 0 0 9308

Az ORF 2-n minden reggel mennek a webkamerák és alatta két napra még előrejelzés is!

Ugyancsak az ORF textjén 600. oldaltól kezdve külön oldalon vannak a tartományok és két napra előre a részletes előrejelzés, az aznapi napszakra  is szétbontva , a magyobb településeket pedig hőmérséklet, szél, csapadék szempontjából óránként frissítik.

Egy kis Regenschauertől , vagy Gewittertől nem kell megijedni.

Mi most két hétig csak ebből tájékozódtunk és simán lehet vele aznapi programot tervezni, mert korrekt.

Előzmény: altakrisz (9307)
altakrisz Creative Commons License 2012.07.25 0 0 9307

Ez nagyon jó ötlet, mi is minden reggel ezt nézzük odakint, mert még régión belül is nagyon eltérő egy-egy hely időjárása, a hegy innenső oldalán teljes káosz, eső, a másik oldalon pedig napsütés.Ez nagy segítség lehet a napi program eldöntésében.

Előzmény: tomcat#01 (9305)
betrix Creative Commons License 2012.07.25 0 0 9306

segítséget szeretnék kérni időjárás ügyben, Lachtalba megyünk pénteken, és a környéken leszünk 2 gyerekkel, milyen ruhát viogyek nekik, még havat is mondanak, ez komoly?

tomcat#01 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 9305

Szerencsére az ORF2 tv adón sugárzott műsorban - amelyben minden reggel különböző osztrák településekről mutatnak élő képet és egyszerű időjárás előrejelzést - feltűnt, hogy Fiss-től kissé nyugatabbra kedvezőbb az idő és napközben még akár a nap is kisüthet. 

Ez egyébként nagyon jó tipp mindenkinek. Nyaralásunk alatt mi is azt szoktuk nézni reggelente, egyrészt hogy hol milyen az idő, merre érdemes menni, másrészt a már régebben bejárt helyeken nosztalgiázunk :-)

Szép utatok volt, a fotóid is nagyon jók!

Előzmény: polo2004 (9304)
polo2004 Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9304

Köszönöm szépen a hozzászólásokat Mindenkinek, sokat segítettetek!!!!

Üdv.:T.

Veszpremi Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9303

Zillertalban nincs ilyen kártya, ez sok régióval szemben hátrány (szerintem Zillertal drágább is a többinél valamivel). Van valami nagyon alap kártya, ami tán a fürdőkbe meg a buszokra jó, de felvonózni nem, kell az active card. 

Az active card nem olcsó és korlátozva van bizonyos dolgok használata, és idén kivették belőle az egy esőnapot, meg drágították is, nem jó az irány szerintem. http://www.zillertal.at/en/summer/zillertal/zillertal-activcard/prices/

Előzmény: tomésjerry (9301)
Rlaci Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9302

Folytatás:

A negyedik napra a helyi időjárás-jelentés már 100%-os valósszínűséggel jósolt esőt Fiss-re és környékére, ezért erre a napra terveztük a Como-i tó meglátogatását.

A tó kb. 160-170 km-re van Fisstől, ezért előzetesen nem tűnt nagy útnak a meglátogatása. A GPS viszont 3,5 órát jósolt az útra és ez be is jött. St Moritz-ig jól lehetett haladni, de onnan nagyon belassult a közlekedés. Szerpentinek, sebesség korlátozások és lakott települések sora következett.

A tónál elsőként Gravendolában álltunk meg, ahol rövid séta után megtaláltuk a szabad strandot, ahol úszhattunk egyet. Második megállónk már a nyugati part közepénél lévő Menaggio volt. Itt rövid séta után kompra szálltunk és áthajóztunk a tó legismertebb településére, Belaggio-ba, ahol városnézés után pizzázni szerettünk volna, egy neten talált leírásban jónak ítélt étteremben. Azonban sem ez sem más étterem nem volt nyitva, mert errefelé 15-19 óra között minden étterem zárva tart.

Így nem volt más választásunk, mint Menaggioba visszamenni és fagyizni. Szerencsére a hajó visszafelé útba ejtette a keleti parton lévő Varenna nevű települést, így legalább a hajóról megnézhettük azt is.

A pizzát végül hazafelé, a tótól nem messze lévő, hangulatos településen Chiavenna-ban fogyasztottuk el. Mire végeztünk, már szakadt az eső, ami csak egyre fokozódott. Az olasz-svájci határnál pedig olyan felhőszakadásba kerültünk, amit autóban még nem éltünk át. Kb 20-30 perc alatt sikerült kikeveredni belőle, lépésban haladva.

Az utolsó teljes napunk már egész nap esősnek ígérkezett. Szerencsére az ORF2 tv adón sugárzott műsorban - amelyben minden reggel különböző osztrák településekről mutatnak élő képet és egyszerű időjárás előrejelzést - feltűnt, hogy Fiss-től kissé nyugatabbra kedvezőbb az idő és napközben még akár a nap is kisüthet. Ráadásul reggel a közértben sikerült megvenni a WK254-es turistatérképet a környékről, így azzal felszerelkezve nekivágtunk és meg sem álltunk Galtürig.

A jóslás igaznak bizonyult, ott valóban nem esett az eső. Kinéztünk egy könnyen járható utat, ami hosszú volt ugyan, de jól tudtunk haladni, így bő 2 óra alatt már a 2100 méter magasan lévő Jammal hütténél voltunk. Be nem mentünk, mert enni-inni nem akaratunk csak kissé pihentünk. majd lefele indultunk Galtürbe. A lefelé vezető úton már 2-3 alkalommal esőbe kerültünk, de nem volt vészes, mire az autóhoz értünk, már majdnem szárazak voltunk. Ezután tovább haladtunk nyugat felé a Silvretta alpesi út irányába, oda azonban nem hajtottunk be, mert ilyen bizonytalan időjárási helyzetben nem láttam értelmét. Helyette inkább a közeli víztározót néztük meg.

Vasárnapra már csak a hazaút maradt. Előtte azonban még elmentünk nyári bobozni, és felvonóztunk ismét a Schönjochbahn felsőben lévő legfelső állomására, ahol apró szemekben ugyan, de havazott. Kis didergés után még rövid sétát tettünk Ladis-ban a tó körül, majd jöttünk haza.

Dióhéjban így tudtam összefoglalni, ha van kérdés a környékről, vagy a látnivalókról, akkor keressetek bátran.

Üdv

tomésjerry Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9301

Ha az én véleményemet kérded, akkor Zillertal. Idén negyedszer megyünk. Nem lehet megunni. Van minden, ha strandolni akarsz az, ha másnap délelőtt síelni, akkor az, ha biciklizni akkor az. Van kis hegy, nagy hegy. Nagyon jó infrastruktúra, közlekedés. És igen, a hangulata az egésznek....utánozhatatlan. Ha szereted az osztrák sramlizanét, vagy a stílust, akkor is ez a ti helyetek. Mérhetetlen sok program kicsiknek nagyoknak. Sok helyen jártunk Ausztriában, de Zillertal visz mindent. Természetesen nagyon sok szép hely van, de Tirol, az Tirol. Zillertalnak nagyon jók az adottságai, központban Mayrhofennel, ahonnan több kisebb nagyobb mellékvölgy indul, számtalan lehetőséggel. Áhhh....oldalakat lehetne írni :) Szerintem mindegyik nagy tiroli mellékvölgy szép, nagyot nem tudtok hibázni. Annyi, hogy Zillertal zsákutca, de garantáltan nem fog hiányozni a másik kijárat :) Egyetlen dolgot hiányolok, hogy sok helyen jár a szállással együtt valamilyen Régiós Kártya amivel ingyenesek a felvonók, a közlekedés stb. Hát eddig olyan helyen nem sikerült lakni, ahol ez Zillertalban járt volna. A zilletaler Activcard-ot mindig külön kellett megvenni. Nem azt mondom az 50 egynéhány EUR-t az utolsó centig megéri, de sok elyen ezt adják a szálláshoz. Mondjuk itt 3 nagy üdülőterület van, a kártya érvényes mindegyikbe.

Kaunertal annyira nem jön be, legalább is nyáron. Előnye, hogy át lehet menni Olaszországba, vagy ott van Samnaun. Zilleretalhoz képest nyugis hely, és hangulata is kicsit más. Mások az épületek, a házak, a népviselet.

Az én NYÁRI sorrendem erre a környékre:

Zillertal

Arlberg régió

Ötztal

Stubaital

Pitztal

Kaunertal

A téli kicsit más :) Pl Sefaus-Fiss-Ladis ötcsillagos síterület, de nekem nyáron annyira nem jön be.

Előzmény: polo2004 (9296)
Rlaci Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9300

Mi két éve a szomszéd völgyben, az Ötztalban töltöttünk 6 napot. Nagy élmény volt. A legszebb helyeken (a Dolomitok mellett) eddig ott túráztunk.

Idén Fiss-ben jártunk. Az is a szomszédben van.

Mindenképpen megéri elmenni erre a környékre.

altakrisz Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9299

Szia!

Ha mégis a Pitztal-t választjátok, akkor 8306-os és a 8318-os hsz-ben találsz egy kis összegzést, szállásinformációval, és képekkel arról a részről. Mi tavaly fantasztilusan éreztük magunkat ott:)

Illetve momota1976 8245-os beszámolójában is írt róla.

Sztem bőven van ott is látványosság, és a Pitztal-Kaunertal kártyával mindkét környéket felfedezhetitek, bár Zillertal-ban még nem voltam, úgyhogy lehet hogy az még szebb:)

altakrisz Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9298

Igen, később én is felfedeztem a képek mellett, hogy Fis, de annyira hasonló volt Hochzeiger-hez, hogy azt hittem ott is jártatok:)

Előzmény: Rlaci (9295)
Veszpremi Creative Commons License 2012.07.24 0 0 9297

Biztos jó, mi 2x voltunk, de nem ott :) Kaunertal és Zillertal. Idén is Zillertal lesz. Az az igazi Tirol, sokak szerint. De senkit nem akarok rábeszélni, mindet látni kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!