Keresés

Részletes keresés

Kármentők Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8939

Köszönöm a bíztatást :-)

100szor nagyobb a választék??? És az árak?

Olvasom, szakmabeli vagy. Szerinted magán, kisebb optikusoknál is megvan minden modern cucc a szem vizsgálatához?

Ha beválik ez a drága csodaszemüveg, majd a pót rendelése előtt valóban alaposabban átnézem a kínálatot.

Üdv!

Előzmény: LátoGató (8936)
Muminn79 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8938

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, hátha tud valaki segíteni. Két napja kaptam szemüveget, a keretet amikor kiválasztottam, kitöltötték az adatlapot amire ráírták:

sph jobb +0,25, cyl: +0,5

sph bal +0,25 , cyl: +0,5

Megkaptam a szemüveget és megkaptam az adatlapot is és kaptam mellé két kicsi zacskót amire ezek az adatok vannak ráragasztva:

sph +0,25 cyl: +0,5

sph +0,75 cyl: - 0,5

Nem kellene ezeknek az adatoknak az adatlapon írtakkal megegyezni vagy a sph-nak?

Köszönöm a segítséget. (lefotóztam)

Előzmény: Muminn79 (8937)
Muminn79 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8937

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, hátha tud valaki segíteni. Két napja kaptam szemüveget, a keretet amikor kiválasztottam, kitöltötték az adatlapot amire ráírták:

sph jobb +0,25, cyl: +0,5

sph bal +0,25 , cyl: +0,5

Megkaptam a szemüveget és megkaptam az adatlapot is és kaptam mellé két kicsi zacskót amire ezek az adatok vannak ráragasztva:

sph +0,25 cyl: +0,5

sph +0,75 cyl: - 0,5

Nem kellene ezeknek az adatoknak az adatlapon írtakkal megegyezni vagy a sph-nak?

Köszönöm a segítséget.

LátoGató Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8936

Nem csináltál hülyeséget, a legjobb megoldás a progresszív lencsés szemüveg.

A Rodenstock echte Német márka, több mint 100 éves, de itthon -mint sok minden más- ez sem ismert eléggé.

Ha jó minőségű progresszív lencsét rendelsz, bizony könnyen felmennek az árak 100 ezer fölé is.

A VE és társai iszonyúan fel, majd leáraznak, ennek sok vevő bedől.

Használd egészséggel a szemüvegedet, de ha legközelebb eljön az idő, nézz körül néhány magán optikusnál is. Szó szerint, 100-szor nagyobb a lencsekínálat.

Üdv!

Land!

Nem tudom, majd hétfőn! :-)))

Előzmény: Kármentők (8934)
LandCruiser Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8935

Hali !

Hajszál pontosan ugyan ebben a cipőben járok. Én ezelőtt pár hónappal rendeltem meg a Hoya XTRA-t LongLife-al. Ki is fizettem, leadták a rendelést, de 2 nap múlva visszamondtam, mivel kiderült, hogy a mostani dioptriám csak egy köztes megoldás, majd pár hónap múlva kell egy mégerősebb lencse, és pár hónap használatra nem dobok ki egy talicska pénzt. Abban maradtunk, a pénzt nem kértem vissza, és majd szólok ha kell a végleges lencse. Igenám, de itt a fórumon a szakik azt mondták, hogy az XTRA-ra nem lehet feltenni a HVLL réteget. Ezt több otikában is mondták, hogy bár a katalógusban benne van ez az összeállítás, de nem lehet megcsinálni. Ahhol én csináltatnám, ott azt mondták, hogy megoldható, mivel a katalógusban is benne van. Hát kételyeim vannak ez ügyben. 

LátoGató, vagy aki esetleg tudja, változott ez ügyben valami ? Megoldható ez a dolog, vagy nem ?

Előzmény: cad85 (8930)
Kármentők Creative Commons License 2012.08.03 0 0 8934

Sziasztok Mindenki!

Most fedeztem fel ezt a topikot :)

Ma délelőtt rendeltem az Árkád VE-ben egy progresszív lencsés szemüveget. Eddig azt sem tudtam, hogy mi az.

Viszont mostanáig csak olvasásra kellett szemüveg, de lassan a tévézéshez, meg vezetéshez is. Plusz a monitor előtt...

Szóval kb. 30percig vizsgálták a szemem. A lényeg: Rodenstock lencsék (54ezer/db) + keret.

Mindenféle akció... így lett 210ezerből 120ezer. Nem kevés... És elbizonytalanodtam.

Jó a Rodenstock? Meg lehet szokni a progresszív lencsét? Vagy hülyeséget csináltam és inkább két szemüveg kellett volna egy közelre, egy távolra?

Nemtom. Jó ez a fórum, már most sok infót kaptam. Kb. egy hét múlva kész a szemüveg...

Sok negatív komment van a Vision Express-el kapcsolatban. A lencsét meg nem ismerem, itt is a legtöbben japán és Zeiss cuccokról írnak.

Mi a véleményetek? Rohadt drága szemüvegben fogok szédelegni...vagy? :-(

LátoGató Creative Commons License 2012.08.02 0 0 8933

A dupla As-t is könnyen meg lehet szokni, ajánlom.

Vannak persze szubjektív tényezők.

Nem lehet azt állítani, hogy 1-2 nap után nem lesznek gondjaid, mert különbözőek vagyunk. Van aki pár perc alatt rááll, de olyan is előfordul, hogy egy hétig kovályog tőle az illető.

Az én agyamnak kb. 3 nap kellett.

Előzmény: Kucsifritin (8932)
Kucsifritin Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8932

Akkor jó volt a megérzésem. Igazából birtokoltam 1.67 As-t anno, de valószínűleg nem adtam elég időt magamnak a megszokásra, szédelegtem benne 1-2 napig, aztán visszatértem a normál felületkialakításhoz. Most viszont lehet, hogy újból bepróbákozom a "lapossal". Kicsit utánakerestem, találtam olyat, hogy dupla aszférikus, gondolom ez a csúcs. Neked is olyan van? Nehezebb megszokni, mint a "normál" As-t?

Előzmény: LátoGató (8929)
LátoGató Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8931

A Hoya kiad egy garancia kártyát, vagy az optikus megtartja a szemüveglencse tasakját.

Ha egyik sincs, igazolás utólag is kérhető.

Üdv.

Előzmény: cad85 (8930)
cad85 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8930

Sziasztok!

Az egyik optikusnál rendeltem Hoya XtrActive lencsét, Long Life réteggel.

Mikor elkészült a szemüveg, hívtak hogy készen van az XtrActive lencse. Amikor rákérdeztem hogy a Long Life réteg is rajta van-e, nem tudták megmondani, pedig az árban az is benne van. Azóta hívásra várok, mert azt mondták utánakérdeznek.

Kérdés:

Hogyan tudok megbizonyosodni arról, hogy a - majd - átvett szemüveglencse valóban megkapta-e a long life réteget? Ehhez tartozó garanciapapír, vagy valami?

Előre is köszönöm!

LátoGató Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8929

Ezt kiollóztam bocs, most enmnyi időm volt. :-)) Egyébként a kettő együtt műxik igazán.

"A szemüveglencsének olyan hatása van, mint egy nagyítónak, szemből nézve a szemet nagyítva látjuk. A törésmutató nagysága ebben az esetben is csökkenti a középvastagságot. Ezt még fokozhatjuk egy aszférikus felületkialakítással is. Ez azt jelenti, hogy a lencse görbületét jelentősen csökkenteni lehet. Így a középvastagság akár 45%-kal, a súly több mint 60%-kal csökken egy hagyományos műanyag lencséhez képest.
Vékonyságuk ellenére ezek a lencsék optikai tulajdonságai egyedülállóak: természetes látást és kiváló képalkotást nyújtanak. Ezeknek a lencséknek a tervezése lehetővé teszi, hogy a lencsét viselő szemeit optikailag ne nagyítsa vagy kicsinyítse. Kiegyensúlyozott jellemzői révén Ön mind esztétikailag, mind optikailag csúcsminőségű terméket élvezhet. Ezeknél a lencséknél a széli torzítást (párnahatást) is kiküszöbölték."

Előzmény: Kucsifritin (8928)
Kucsifritin Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8928

Köszönöm Mester, most jön az érdemi kérdés! :)

Szóval: ez a jótékony hatás kizárólag az aszférikusságtól függ, vagy ezen túl, a törésmutató is befolyásolja? Tehát pl. egy 1.67 As még "kevésbébb" nagyít, mint egy 1.5 As? 

Előzmény: LátoGató (8927)
LátoGató Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8927

Kucsifritin,

látványosan kisebb a nagyítása, a képalkotásról és az esztétikáról nem beszélve. Hasonló dioptriáink vannak, amióta létezik As, azt hordok. Át kell rá állni, de nem fogsz csalódni.

Üdv! :-)

Előzmény: Kucsifritin (8923)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8926

értem köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8925

Szia! Eddig nekem is kettő szemüvegem volt. De 2 hete megvan az Essilor Crizal Forte UV Transition XTRactive réteggel és tökéletesen működik. Autóban is elsötétedik kellő mértékben. Ettől kicsit féltem mielőtt mgvettem, hogy nem fog sötétedni de szerencsére működik. :)

Előzmény: Törölt nick (8924)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.30 0 0 8924

Sziasztok,

szemüveges vagyok, és egy kicsit érzékeny is a fényre, ezért 2 szemüvegem van, egy sötétített diptriás, és egy rendes. de állandóan cserélni macera.

arra gondoltam, hogy lecserélném egyre, fényre sötétedőre.

de nincs vele tapasztalatom.

milyen márka/lencse melyik cégnél érdemes, vagy melyiknél nem?

egyáltalán jó? működik? megéri?

előre is köszönöm.

Kucsifritin Creative Commons License 2012.07.30 0 0 8923

Üdvözletem! A Tisztelt Szakemberektől, Hozzáértőktől kérdezem, hogy az aszférikus lencse valóban kevésbé nagyítja/kicsinyíti a szemet? +3-4 dioptriánál mennyire látványos a különbség, érdemes emiatt ilyet választani?

Flow82 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 8922

Köszönöm!

Megnézem.

Előzmény: LátoGató (8921)
LátoGató Creative Commons License 2012.07.28 0 0 8921

Ha mint szakember kérdezed, a Centrostyle magyarországi képviselője az Opticworld Kecel. Cím a neten. Mint magánember, nem tudom honnan tudsz alkatrészeket vásárolni.

Előzmény: Flow82 (8919)
Rics78 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8920

Köszönöm!

Előzmény: LátoGató (8915)
Flow82 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8919

Esetleg alaktrésszel foglalkozó emberkét ismersz? Csavar, papucs kellene elsősorban, aztán majd szép lassan a többi is.

Előzmény: LátoGató (8917)
Flow82 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8918

ehh..kár sajnos. Azért köszönöm!

Előzmény: LátoGató (8917)
LátoGató Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8917

Passssssssssssssssz sajnos.

Előzmény: Flow82 (8916)
Flow82 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8916

Sziasztok!

Látszerész Kollégák!

Ha valaki ismeri Maczó Krisztiánt, kérem adja meg az elérhetőségét. Ő szemüveg alkatrészeket forgalmaz, de van optikai üzlete is azt hiszem.

Előre is nagyon köszönöm!

ÜDv!

LátoGató Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8915

Az alábbi sem rossz, de kifejezetten ködös esős időre a sárga lencse.

Essilor, Kiros. (nem piros, kiros! :-)) )

Előzmény: Rics78 (8913)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8914

A Transition Xtractive működik :)

Előzmény: Fradista Utazó (8912)
Rics78 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8913

LátoGató!

Elnézésedet kérem, hülyeséget kérdeztem. Rákerestem a felvetett infóra:

( http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=117555401&t=9011734 )

Nem emlékeztem pontosan és tévesen kombináltam össze a dolgokat.

Ha már a témánál tartunk. Létezik egyáltalán valamilyen valóban hasznos lencse, amely segítheti a nehéz látási viszonyok közötti vezetést? Gondolok itt a valóban rossz látási viszonyokra (sűrű köd, szakadó hóesés, éjszakai szembevakítás, stb.)

Üdv.: Rics

Előzmény: LátoGató (8911)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8912

De, mint tudjuk, a gépkocsiban nincs UV-sugárzás, ezért nem ér semmit a normál, fényre sötétedő lencse sem...

Előzmény: LátoGató (8911)
LátoGató Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8911

Rics78!

Én nem beszéltem erről, de attól még lehet, hogy szeptembertől érkezik.

A DW alapvetően vezetéshez, de nem nehéz látási viszonyokhoz készült. Általános használatra nem tudom, hogy alkalmas-e neked, mert kb. 40%-os az alapszíne (sárgásbarna) és abból sötétedik tovább, ha UV-t kap.

Ez a jelen. De lehet, hogy szeptembertől valami egggészen különleges DW lencsét dob piacra a Hoya, hogy a gyártó nevét még véletlenül se felejtsem ki. ;-)

Üdv!

Előzmény: Rics78 (8910)
Rics78 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8910

Sziasztok!

Néha bekukkantok a topikba és egy, talán LátoGató által elejtett infóra lettem figyelmes: Szeptemberben jön ki az új Transitions VII DriveWear lencse.

Erről lehet tudni előzetesen bővebb információt?

Azért érdekelne, mert olyan szemüveget szeretnék, amely alapvetően általános használatra jó, de "extraként", vezetés közben, nehéz látási viszonyok között valami pluszt is nyújtana.

Előre is köszönöm a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!