Tulajnak volt a döntése,mivel az ismeretségi körbe annyi kókányt látott,meg az utcákon a sok füstokádót,meg amiket kipróbált vagy az alsó tartományba húzott,aztán elfogyott az erö csak füstölt,vagy pörgetni kelett,hogy valami legyen,és csak a felsö tartományba müködtek! Gondolom ezért döntött igy!
Meg a másik dolog ismerösnek mikor vett egy jó nevü cégtöl kocsit felajánloták neki a chip tuningot,bele ment aztán csak füstökádó lett belöle,mikor reklamált elhajtoták,de egyik szerelö kollega is találkozott anál a cégnél vett kocsival az is füstokádó volt azt is elhajtoták mikor reklamált!
Volna egy különleges bajom aki tud mondjon nekem valami okosat!
a történet eleje g2 1,9 tdi alublokkos 110 kz adagolo 502 nagycooler gt20 sdi tg a turbo elkezdte enni az olajat ok nincs baj ledobtam jobb hijján lett egy gt 17.
ezután jöttek a bajok az autó kissebb gyilkolásra ok nélkül melegszik minden nyomás tartományban kissebbel nagyobbal mind1 neki én kiss naiv gyorsan felujittattam a hf-t ja s gyönyörü a motor szépen látszik a gyári honolás hm semmi változás ok termosztát vizpumpa csere hütö 2 nap 2 éjszaka ázott vizköoldoba kocsi összerak és még mindig szar mi a bánat lehhet ezzel a motorral hogy melegszik nincs repedve a hf lenyomásprobáztuk meg se föztem 1xse a blokkot is nézegettük 2 szinü rep vizs spryal nincs ötletem a kissebb turbo miatt vagy miért valaki mondjon okosat kezdek belebetegedni
Lényeg annyi volt,megnéztem a kocsit,kiolvastam mennyi a vezérlöbe tárolt kilométer,kompressziót mértem,elsö nekifutásba!
Aztán mikor kitalálta,hogy valamit kéne csinálni vele,bemérni akkor egy régi jó ismerösöm aki régen hivatalos MOTECH elektronikával foglalkozott az ajánlta a DINO projekt céget,hogy korektül bemérik mit tud a motor,elmentetem az élö adatokat azt elemeztük vele,és mondta lehet ebböl töbet is kihozni!
Innen a tulaj vette át a dolgokat,egyszer szólt,hogy küldjem át neki ami a fejlécen van a motor kiolvasásánál,utána csak szólt,hogy itt a chip,mikor tudok felmenni aktiválni hozzájuk!
Felmentem kikaptuk a vezérlöt bevitte a mühelybe kb 15-perc mulva hozta vissza,bevolt téve az új chip,ami levolt irva a kisérö lapon azt végig csináltam,kiment egy próba körre vigyorogva vissza jött ennyi volt az én feladatom:))
nemár ezeket gondold már át, olvastalak sokszor az autószerelő topicban nem vagy te ilyen elmaradott, ha többet tudnál erről a témáról, nem külföldre mentél volna flashért, hogy van az hogy itt stabil autók mennek? Hogy füstölnek, az azért mert kevesen vannak akik nem a maximumot szeretnék egy gyári autóra ha már kifizetik a szoftverezést, az étteremben is elvárja a magyar ember hogy tele legyen az a pacalos tányér ha már kifizeti az árát,
az enyém pl, tényleg füstokádó mert kicsi a cooler meg az adagoló, de még is tudok hozni főúton 66km/h átlagsebességgel 4,3-4,5literes fogyit egy B5passat kombival ami 1600kg.
Abban egyetértünk hogy rengeteg a kókler szoft író, kevés aki tényleg ért is ahhoz amit csinál, szerintem az országban 15nél többen nemigen tudnak rendes szoftot írni, és te pont beleszaladtál egy gagyiba.
Nem tartalom volt hanem kész chip ki kelett küldeni a VCDS-el kiolvasott alkatrész számot,és az alapján küldték a chipet,ismétlem nem tartalmat küdtek!Nem én intéztem a levelezést,meg a kifizetést,hanem a tulaj,mert neki van kint valami összekötetése,mivel ök is elektronikákat gyártanak,és kintre is küldenek! Különben ök csinálták a Suzuki Ignis,és a Renault Clio kupába használt kocsikba a versenybiróságnak az adatgyüjtö elenörzö egységeket!
Idáig még amikkel találkoztam azok mind füstokádó üzemanyag zabálók voltak,vagy azt irta ki a VCDS,hogy nem találja az ECU-t,vagy hosszú kódolást kért,nem lehetett semmit látni bennük!
Ebböl legalább élö adatba minden kiolvasható korrektül!
Na akkor nem olvastad végig,vagy én nem igazán érthetöen irtam:)))
Ha magyar válalkozás akkor miért Volsburgba adták fel a chipet,és nem programot töltötem bele,hanem csak aktiváltam,mikor belett forrasztva az uj chip a vezérlöbe:))
Szép ékes németségel levolt irva a kisérö lapon,mit kell csinálni,VAS teszterrel,és mit kell csinálni,VCDS(Vag-Com) teszterrel!
De holnap felhivom a tulajt,mert nála vannak a DINO mérések,és a kisérölevél is,és ha valakivel betudom scenelni öket elküldöm neked!!
Nekem annyi lenne a hozzászólásom,most az utóbbi idöbe került a kezünk alá egy 2000.12 havi 1.9 tdi, ALH motorkódos volt a vezérlöböl kiolvasva volt 250 826km-er füstölt,rángatot,szóval nem volt az igazi!
Mint kiderült chip-chip csóka volt bele irva,a Dino Projekt cégnél lett bemérve mit tud,a mérés szerint 105.3 lovas volt,és 216 Nm -nyomatéka volt,fogyasztása olyan 7-liter körüli volt!
Lett hozzá kintröl hozva Volsburgbol chip ami kilett cserélve bele, és VCDS-el feltanitva bele a tulaj elsö heti reakciója már jó volt hiába nyomta ki a szemét 6.5l-nél többet nem tudott megetetni velemár alsó tartományba szépen húzott nem volt turbó lyuk,és nem fogyott az erö se belöle! Két hét használat után volt lehetöség ujra mérni ugyan azzal a gépel,most 130lovas lett,és 300Nm-er nyomatéka van,nem füstöl és szépen müködik! Kiolvasásánál már az volt a fejlécbe VW ECU TUNING! Lehet hogy a gyári még mindig jobb mint a sok kókányolás itthon?
Végül is ki nem volt "főzve", de éjjel , normál tempóval semmi baja nem volt. Ha taposva van, akkor a víz kiugrik belőle. Nagy benne a nyomás, de a vízhőfok mutató egyenesen áll. Szaki rakta össze, mint mindíg, a furatokra figyelt. Eza hengerfej majdnem 1 évet kibirt:)))Nem tudom, mi az oka, hogy dobálja lefele. Gondolom a chipp miatt nem kellene. Annyira még hajtva sincsen, mert a turbóm állandóan leragad.