Úgy látszik, egyre szélesebb márkaválasztékkal jelentkezik az itthoni piacon is a Kymco motorgyár. Motorok, robogók és quadok is szerepelnek a palettán. Milyen tapasztalatotok van a márkával kapcsolatban, milyen kiegészítőkkel érdemes hozzáfogni egy ilyen gyártmány megvásárlásakor?!
Pár hete boldog Kymco tulajdonos lettem!Vásároltam egy Agility 125-ös négyütemű motort.Meg vagyok elégedve vele,szerintem az ár-érték arányban a legjobb.
Visszatérve amiért hozzátok fordulok segítségért hogy benéztem az üllés alatt található takaró műanyag alá,ahol a karburátor van.
Meglepetésemre egy szabadon lógó csövet találtam aminek az eggyik vége a karburátorhoz csatlakozik a másik vége pedig szabadon kószál.
A végén található olyan rugós szorító amely a tömlő rögzítésére szolgál.
Először azt hittem hogy leesett valahonnan,így kerestem a helyét de semmit nem találtam ahova vissza lehetne tenni.
Lefotóztam,feltöltöm ha valaki már találkozott ilyennel kérem ossza meg velem.
helló, egy picivel bővebben részletezd már a problémát:
-gyujtáskapcsoló jól működik?
-önindító forgat?
-másik gyertyával próbálkoztál?
-ha van lehetőséged nézd meg, hogy szikra van-e?
-egyes típusoknál a központi elektronika azt hiszem biztosítékkal védett a Cobrám ilyen, de ez osztrák piacos volt..
Szóval bővebben, részleteseben egy kicsit bár egy ilyen problémát elég nehéz billentyűzeten keresztül orvosolni még csak tanácsadás szintjén is, de ne pánikolj annyira nem lehet nagy a baj!! Bááár....
nekem is hasonló gondom van a járgánnyal. Ez egy Kymco filly 50cm3-es 4 ütemü. Ha lehül a motor,vagy sokáig nem használom,akkor nem, vagy nehezen indul....
A 2 ütemű Cobrám a következő hibajelenséget produkálja: Kb. egy hetes leállás után csak úgy hajlandó beindulni, ha a shúber-csavart kicsavarva benyát fecskendezek be a shúber helyére, aztán pöccre indul. Az előző tulaj hívta még fel a figyelmemet ennek a hibának a tüneti kezelésére. Azomban ma, már pár óra állás után se méltóztatott indulni. A benzin nem párolog el az úszóházból, a fúvóka nem koszos, mivel minden motoromra szűrőt teszek fel.
Esetleg ha valakinek volna ötlete, mi lehet probléma megoldása, azt szívesen venném ha megosztaná velem.
Nos : egy szervíz leírás -vagy séma nincs valakinek az üzemanyag-ellátó rendszeréről ( 2002-es 250ccm-es Kymco BetWin -szerint kb. az összes negyedliter Kymco motorban ugyanez lehet) ? Esetleg teljes service manual ?
Na egy kicsit eröszakot vettem magamon , itt a karburátor , feltételezem,hogy ami a "harang" alatt van,az lesz a gyorsitómembrán , egy rúgó nyomja le és a közepében van a tű . Ez nem sérült,szépen,akadásmentesen mozog. A pillangószelep is reagál a gázkarra ,kb ennyit láttam eddig belőle. Természetesen a hibát azóta sem produkálta :) Mi lehet a kép jobb alsó részén a műanyag pipával letakart elektromos valami ? Egy mágnesszelep ?
Egyáltalán nincs valakiek részletes leirása ennek az üzemanyag-ellátó rendszeréről ? Sémákkal ?
üdv. kérlek segítsetek.tegnap vettem egy kymco rieju.tip. 4.t.motort.50-cm-est. hogy lehet kivenni belőle a folytást.mert az eladó azt mondta hogy már ki kellet volna venni..2400.km.van benne..
Kymco betwin 250 kinom van : eloszor hetfon egy hosszabb turan 110km utan megallt a motor . A jelenseg olyan volt,mint ha kifogyott volna a bezin , menet kozben fulladozott,aztan jobbra index es piheno az utpadkan . Probaltam inditani ,nem indult . Kb. 10 perc pihi utan viszont azonnal elkapta. Indulas tovabb , ujabb 130-140 km utan ismet ugyanez a jelenseg . Mivel eleg meleg volt (38-39 fok kornyezeti homerseklet) , a melegnek tulajdonitottam es nem foglalkoztam vele . Tegnap azonban megint eljatszotta ezt , nagyvarosban, piros lampanal allava . Alapjaraton ment szepen,amint a lampa zoldre valtott gazt huztam es azonnal leallt . Jo volt 3 savos ut belso savjaban elsonek allni a sorban .. Kitoltam a jardara, 10 perc mulva sikerult beinditani ,de most mar nem siman,hanem "turaztatni" kellett a gazt ,mert alapjaraton ugyan ment ,de gazra lefulladt. Amikor sikerult felporognie,utana mar ment szepen - aztan ezt meg ketszer eljatszotta tegnap .
Valakinek volt mar hasonlo baja vele ? Egyenlore meg nem bontottam meg semmit ,de szivesen fogadnek celiranyos javitasi otleteket :)
Kymco Mxu 250-300 és Kxr 250 Új tuning alkatrészek eladók.Valojában 300cm3 henger készlet(tömitések,dugó,gyürű,csapszeg,henger).Sport vezérmű tengely.Zárható tanksapka.(a tanksapka jó még Polaris quadokhoz is.Minden termék új
Csak azt nem értem, hogy oké hogy leáll, még nem érte el az üzemi hőfokot, ezzel nem is lenne semmi bajom, ha utána be lehetne indítani. De nem lehet. Abszolut nem, később sem. Olyan érzésem van mintha elhasználná a karbiban lévő üzemanyagot és ha szerencsém van megindul az utánpótlás mert valami tágul, vagy nyit, de ha nincs szerencsém akkor elfüstöli azt a kicsit ami van és leáll. Nem tudom, az a baj, hogy nem értek hozzá, csak elég rossz reggel azon rimánkodni, hogy csak le ne álljon. Amikor a szerelő sem tudta beindítani befújt a légszűrőnél valami hidegindítót és beindult pár másodpercre, tehát biztos hogy olyankor nem kap üzemanyagot.
Nekem még nagy melegben is kell legalább 2-3 sarkot menni ahoz, hogy "kikapcsoljon" a szivató, ez legalább 4-5 perc. Szerintem el van állítva, vagy nem bele való, túl hamar veszi el a kakaót.
Ha szivatózáskor lefullad, próbáld meg azt, hogy 2x meghúzod csutkáig a gázkart, és utána egy nagyon pici gázzal próbálsz indítani.