Tiszteletem mindenkinek . Lenne egy kérdésem , ne nevesetek ki. Nem tudom mi a hivatalos neve a saját fámnak . Ma is kérdezték tőlem és nem tudtam válaszólni . Kérlek benneteket aki ismeri segítsen .
Erre a két fára szeretnék rákérdezni. Az első valamilyen tölgyféle, a balatonföldavári Riviera Hotel parkjában fényképeztem, a termése kemény kis bigyó, a második a tihanyi kikötőben levő fa olyan, mintha hatalmas szőlőfürtök lógnának róla.
Köszönöm! Igen, egy az egyben... szóval egy fajta nöszirom ... Neomarica northiana-ra hasonlít az enyém a leginkább. Csak tudnám hogy került ez ide, a tajgára Brazíliából, szobanövénynek :) ... szóval akkor nem rakom ki telelni!
Itt van 3 kép egy szobanövényemröl, amit úgy 10 éve kaptam, és ami eddig nem hozott virágot, csak újabb és újabb sarjakat a tövéböl. Most viszont egy reggel megjelent rajta (pontosabban: az egyik levél vége fele kinött belöle...) egy kb. 8 cm átméröjü, orchidea-szerü virág, ami estére teljesen el is száradt.
A növény kb. másfél méter széles, de egyre növekszik, kard alakú levelei egy síkban, legyezö szerüen nyél nélkül nönek egy töböl, csokronként" kb. 12. Lassan már kitúr a nappalimból, évente 2-3 nagyra nött sarjat ajándékozok el, mert kiborulna amúgy a cserépböl. Csak annyi változás érte a közelmútban, hogy kb. 2 hónapja a cserepét feljebb helyeztem: addiga földön volt a nappali ablak elött, most pedig kn. 1,2 m magasan ugyanott. Még info, hogy északon élek, nem messze a sarkkörtöl, így a nyári hónapok alatt a nappalok nagyon hosszúak, sok a fény, de télen, novembertöl februárig pont az ellenkezöje a helyzet. Semmilyen spéci lámpát nem használok télen a szobanövényeimnek, de ez az egyed nagyon jól el van, csak nö és terjeszkedik...
Tudja valaki esetleg, "ki ö"? Hogyan gondozzam, hogy ne csak 10 évente egyszer hozzon virágot? :)
Hopp, látom már volt ez a név. Nálunk a Balatonon szintén babarózsa (nem hivatalos név) mellett nő, de eszembe sem jutott, hogy a kettő összefügg. A ringlóval sztem nem azonos, bár bizonyosan közös ősük van. Érdekesség, ném., bizonyos területeken: Ringlotten
Sziasztok! Ugye ez tutira mirobalánszilva (Prunus cerasifera)? Eredetileg egy babarózsa alanya volt, de az kipurcant róla, az alany meg csinos fácskává nőtt -- telis-tele van gyümölccsel, azért kérdem...
Igen, Köszönöm a fáradozásod, . Én is keresgéltem , egy fél napig űltem a gép mellett, találtam egy - örmény gyökér- re hasnlitó fotót. Meglepődtem, hogy az eszmei értéke 5000.- Ft. Mi meg az árok partján el megyűnk mellette.