Keresés

Részletes keresés

vicunye Creative Commons License 2012.07.07 0 0 5741

Sogormailnak: Voltam a 3D CT-n, anyám, hát nekem semmi se úgy van abban az orrban, ahogy kéne, innen a savgöz zavaró hatása, 6-szorosara vannak növe az alsó orrkagylóim, hátul vlami szörnyen el van az orrsöeny ferdülve,. valami oda nem való csontkinövés is van, és rengeteg nem odavaló sejt......valamiféle ciszta, aztán polipképzödmények, ahol átmeneteknek kéne lennie a különbözö üregek közt-igy laikusan mondom-ott kb 2 mm van, szóval a szellözés igen csekély.....  Ugy 20%-ban funkcionál az orrom, mondja közös ismerösünk.......De ez egy közepesen súlyos eset, mondja---Már mikor benézett az endoszkóppal, csóválta a fejét, hogy nem jó a helyzet.......Aztán szép lassan megnéztük a felvételt, hát el vagyok teljesen kámpicsorodva, hogy ezt rendbe lehet hozni 2 mütéttel......  Úgyhogy ez a helyzet, jó hogy elmentem, és a télen megszabadulok az orrsövéynemtöl, aztán tavasszal a nem odavaló egyéb nyálkahártyátol meg mit tudom én mitöl.......A korom nem zavar senki se, a 46 év:-))))  Mivel 84 éveseket is mütenek:-))))  A 60 meg majdnem átlagéletkor:-))))   Mondta, hogy van garatcsorgás-mondjuk ezt én meg se érzem, biztos mert régóta van, meg valami akármik a gége körül, amik a refluxra utalnak, amit magyar dokik mindig disgnosztizálnak, meg mondta hogy szaraz a nyálkahártya, naná, az orrom miatt, a fülem is mindig be van dugulva, még jó hogy az arcüregemben eddig nem lett vakum, mert odafele se jó a helyzet......   Örülök, hogy lassan egyenesbe kerülök, de végre megvan a szakember aki talán tud rajtam segíteni, és végre értek midnent, és nem képztelgek többet......

Előzmény: sogormail (5736)
vavamama Creative Commons License 2012.07.06 0 0 5740

Nekem a háziorvos azt is mondta, hogy ha egy darabig (nem momdott konkrét időtartamot) szedem a ppi -t, akkor utána el lehet hagyni mert a szervezet megszokja a kevesebb sav termelést és ppi nélkül is kevesebbet fog termelni.

Nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

De lehet, hogy bizonyos esetekben így van. A szerencséseknél.

Előzmény: Törölt nick (5739)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.06 0 0 5739

Ez tényleg nem így van. Kétféleképpen lehet a savat csökkenteni: közömbösítő anyagokkal, pl Salvus víz, és protonpumpagátlókkal (PPI), amik a sav termelődését akadályozzák. A savközömbösítők, "savlekötők" esetében előfordulhat, hogy a szervezet fokozott savtermeléssel reagál, de ha egyszer a savtermelés le van fojtva PPI-vel, akkor nem tud több sajv termelődni.

Előzmény: jimys (5738)
jimys Creative Commons License 2012.07.06 0 0 5738

Bennem ugyanez merült fel a PPI-vel kapcsolatosan is, hogy a gyomor pont azért kezdhet el több savat termelni, mert beáll egy PPI által lecsökkentett savszint. Rá is kérdeztem a gasztrodokinál, de azt mondta, hogy ez biztosan nem így van.

Előzmény: vavamama (5734)
jimys Creative Commons License 2012.07.06 0 0 5737

Nekem is a Rennie jön be. Reggelente 20mg pantoprazol + kaja után ill. extra torokfájás, nyelvégés esetén egy Rennie és egészen jól elvagyok.

Az viszont felmerült bennem, hogy nem ártalmas e ez hosszútávon, ha minden nap megeszek vagy 2 Rennie-t (arról ne is beszéljünk, hogy a PPI mennyire káros). Kalcium és magnézium van benne, vesekövet, vesehomokot biztos okozhat.

A betegtájékoztatóban ezt írják: "Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, fáradtságot, zavartságot, fokozódó vizeletürítést, fokozódó szomjúság érzést és kiszáradást okozhat.
A Rennie rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása ún. tejalkáli-szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár."

Előzmény: sogormail (5736)
sogormail Creative Commons License 2012.07.04 0 0 5736

Ellenben ha vannak "csucsok" a gyomoregesben pl. fuszeres kaja utan, alkohol:) stb.. akkor ezeket a csucsokat kisimitja. En viszont nem vacakolok ilyen vizekkel:) Nagy az uveg, nincs keznel mikor kell. Inkabb Rennie a zsebben. Neha lefekves elott nem art:)

Nem mellesleg eleg aktivan sportolni kezdtem ujra, leroppent par kilo, meg itt a nyar. Gyakorlatilag johet a csipos paprika, indiai kaja, minimalis gyomoreges ritkan.. Kar, hogy ez csak atmeneti szokott lenni:( (Szerintem jon az a mutet osszel)

vicunye Creative Commons License 2012.07.04 0 0 5735

Ez gyakorlatilag az öszes ilyen savlkötöre igaz szerintem sajnos, kveset kell inni belöle, biztos ezert irjak hogy napi 2 dl maximum.

vavamama Creative Commons License 2012.07.04 0 0 5734

Nekem az orvos nem ajánlotta a Salvus vizet a következők miatt:

A Salvus víz egy lúgos kémhatású gyógyvíz, ami amint lejut a gyomorba, semlegesíti az abban lévő gyomorsavat. Viszont mivel ezzel megszűnik a gyomor savtartalma, a szervezet ezt úgy értékeli hogy savat kell termelnie, hogy majd tudja az emésztést segíteni. Ez a megnövekedett savszint viszont adott esetben marhatja a gyomrot, illetve éhséget okoz. Tehát az esetek nagy részében azonnali segítséget ad, de később ronthatja a helyzetet.

Nekem azt mondta, hogy a Salvus egy eseti gyógyvíz, hosszú távon növeli a gyomor savszintjét, mert az előbb leírt folyamatot generálja és ez beállhat erre a szintre. Ő csak alkalmanként vagy pár napra, maximum egy hétre javasolta a használatát.

Előzmény: myrongoldman (5732)
vicunye Creative Commons License 2012.07.03 0 0 5733

olvastam olyat, hogy van akinek nem tesz jot a salvus viz a gyomrara.......nekem kifejezetten csak az tesz jot, a bromid megköti a savgözböl a szabadgyököket-mondja a kemikus baratnom. mert ugye nekem ez a bajom...... A bromid ami különlegesse tezsi, mint összetevöt. ehes azert leszel töle, mert segiti az emesztest.  Nekem pld hasmenest okoz, ha tul sokat iszom, ha nem tezs jot, egyszeruen ne igyad....

Előzmény: myrongoldman (5732)
myrongoldman Creative Commons License 2012.07.03 0 0 5732

Sziasztok!

Volna egy kérdésem hozzátok.

Salvus iszok a gyógyszer mellé.

Szerintetek az normális dolog, hogy miután megittátok egy ideig jobban ég a gyomrotok, és kb. 1 órán belül éhesek lesztek?

Miért okoz ilyet?

Köszönöm: Myron

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.29 0 0 5731

Szia Sogormail!

Természetesen, 2 hét múlva úgyis megyek dokihoz vissza kifogom vizsgáltatni.

Nem hagyom annyiban.

Amúgy ma nem volt nyákos az output :)

Myron

sogormail Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5730

Hmm, ha mar igy benne vagyunk a reszletekben:) Nyakos szeklet utalhat belgyulladasra (nyalkahartya vagy komolyabb), de csak egyiranyu az osszefugges. Belgyulladasnal eleg valoszinu, hogy van nyakos output, de ha van az nem jelent automatikusan belgyulladast. Az csak beltukrozessel allapithato meg, nincs mas modszer! En is vegigjatszottam ezt. A veres szeklet az ami jobban valoszinusit belgyulladast vagy komolyabbat. A nyakos cucc siman lehet alkati dolog vagy erzekeny belszindroma, IBS. 

Persze lehet nalad, de inkabb vizsgaltasd ki eziranyban. 

Előzmény: myrongoldman (5729)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5729

Sogormail!

A tesztből kiderül mi van.

A nyálkahártyát honnan szedi? Onnan, hogy a székletem is erősen nyákos,....komolyabb azért nem lehet, mert a vérképem egyébként nagyon szép.

Azt még ő sem tudta pontossan megmondani, hogy mikorra leszek totál jól.

Myron

sogormail Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5728

Ezt a nyalkahartyagyulladast honnan tudja a doki? HA jol emlekszem azt irtad a tukrozesed negativ lett.

Ezt a bakterialis tultenges szerintem tul van kisse interpretalva. Ha nem all helyre a baci kultura 1-2 het alatt akkor van valami komolyabb dolog.

A tejallergia viszont gazos tud lenni. Vegyel laktaz enzimet es egyel belole ha nem ismered a kaja eredetet amit ettel. HA a panaszok mulnak akkor tejallergia. De vegul is mindegy, meglesz nemsokara az allergiavizsgalat.

(Nekem is csinaltak, allergias vagyok az almara es a repara. Nem viccelek:) Az almat tudtam, evek ota nem tudom megenni, mert rosszul leszek tole. Fove johet mindketto. )

Előzmény: myrongoldman (5721)
vicunye Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5727

Az se mindegy szerintem melyik bakteriumbol mennyi van, ha felborul az egyensuly........valami miatt, ez lehetett nalam- mikor nekem volt 2 honapig hasmenesem-nekem csak alul fajt neha a hasam, de csak nagyon kicisit, viszont igen jol voltam, igaz nem volt veszes hasmenes, reggelente 2-3, ebedkor, es folyamatosan fogytam, valami zsirbonto bakterium kerulhetett tulsulyba:-)))  ez utobbi viszont nem volt baj:-)))  semmit nem talaltak nalam, csak a tukrozes elotti hasmenes alatt a jo meg a rossz meg minden bakterium kiment belolem, utana meg visszatelepitettem ilyen idevago bakterumtorzsekkel, es meg voltam gyogyulva....azota is csodalkozom az egeszen, de nekem antibiotikum utan jott ez elo....  szenvedes nelkul a 2 honap alatt lefogytam vagy 7 kilot, ugy hogy ettem rendesen csokit is:-)))))  Komolyan, ha tudom, hogy "csak" ennyi abajom, meg nem tuklröztetem meg a beleimet masik ket honapig:-)))) Mondjuk most is fogyokurazok, ami abban merul ki, hogy kevesebbet ezsem, odafigyelek, es ugye a sokat emlegetett szenhidratbol igen csak keveset fogyasztok, na meg vettem egy biciklit es midennhova majdnem bicajjal jarok, meg futok is gyakran-nem e Wc-re:-))))

gyogyulast!!!

Előzmény: sasa58 (5724)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5726

Gyakoribb panaszok, tünetek:Kont.Vékonybél:

• Általános panasz
    • Elesettség
    • Fáradékonyság
    • Rossz közérzet
    • Böfögés
    • Rossz lehelet
    • Súlygyarapodás elmaradása
    • Testsúlyfogyás
    • Ételundor
    • Étvágytalanság
    • Öklendezés
    • Bűzös széklet
    • Kellemetlen szagú lehelet
    • Fogyás
    • Megnőtt a hasa
    • Életkorhoz képes elmaradt testsúly
  • Kültakaró
    • Halvány körömágyak
    • Halványabb folt a bőrön
    • Sápadt a bőre
  • Fej
    • Nyelvfájdalom
    • Beesett szemek
    • Halvány, elfehéredett arc
    • Lepedék van a nyelvén
  • Hasi, emésztési panaszok
    • Hasi fájdalom
    • Fokozott bélmozgás
    • Fokozott gyomor és bélgázok
    • Haspuffadás
    • Puffadás étkezés után ( bármely étel)
    • Epés hányás
    • Hányinger
    • Hányás
    • Hányás hányingerrel
    • Acholiás ( színtelen, fehér ) széklet
    • Bűzös széklet
    • Emésztetlen, anyatejes széklet
    • Gyakori széklet
    • Gyakori, híg széklet
    • Jelentős mennyiségű széklet
    • Vizes hasmenés
    • Zsíros széklet
    • Diffúz hasi fájdalom
    • Erős hasi fájdalom
    • Fájdalmas bélgörcsök
    • Puffadt has
    • Hasmenés
    • Nagy tömegű széklet
  • Mozgásszervi panaszok
    • Izomgyengeség

Fizikális vizsgálatok:

• Általános megfigyelés
    • Bűzös széklet
    • Foetor ex ore
  • Kültakaró
    • Aláárkolt szemek
    • Sápadt arcbőr
    • Lepedékes nyelv
    • Sápadt bőr körülírt területen
    • Sápadt bőr
    • Sápadt körömágyak
  • Hasi szervek
    • Elődomborodó has
    • Hasfal elődomborodása a köldök és a szegycsont között
    • Hasi distensio
    • Kontúrozott belek
    • Gázos belek dobos kopogtatási hangja
    • Diffúz nyomásérzékenység a hasban
    • Diffúzan feszes has
    • Elődomborodó hasfal
    • Epigastriumban loccsanás
    • Fokozott bélhangok az egész has felett
    • Gyengült bélhangok
    • Loccsanás hallható a has felett
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5725

Szia Sasa! :)

Na, ja....a dokim a panaszok elmondása alapján kapásból erre jutott.

Érdekesség viszont az, hogy ez már 22 hónapja van nálam, mondtam én mindenhol minden dokinak,de nem voltak hajlandók meghallani szerintem.

Na, most valamiért meghallotta a dokim, de mondom szombat-vasárnap-hétfő attól féltem óriási baj van olyan kínom volt, éjszaka arra ébredtem, hogy az egész felhasam komoly görcsöket kapott, ha csak az ujjbegyemmel hozzáértem sírtam félálomban.

És ez odáig ment , hogy amikor nagyon megfájdult, fal fehérre lesápadtam...rázott a hideg....iszonyat hányinger....ájulás határa.

Mondanom sem kell a dokinak összeírtam a tünetekimet aprólékosan és felolvastam  neki.

De vasárnap-hétfőn már folyamatosan olyan sápadt voltam, mint a fal.

Amikor elmondtam neki, hogy mi van, meg hogy már a melegvizet se tűri a hasam, vagy a takaró alatt ha felmelegszik, vagy a nap felmelegíti(nem napozás, csak boltba menés),

borzalom....

csak ennyit mondott, magának bakteriális alapon vékonybél nyálkahártya gyulladása van és a vastagbél iszonyúan puffad emiatt.

Itthon rákerestem neten arra amit mondott és ez a kontaminált vékonybél szindróma.

Ingyen adott egy 50 db-os salofalk 500mg-os gyógyszert.

sasa58 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5724

Én gyanítottam Nálad ezt a baci dolgot, többször is írtam már a fórumon (Neked is), hogy ez refluxot és egyéb emésztési problémákat is okozhat. Én is azért szedek probiotikumot lassan egy éve, hogy a jó bacik segítségével a rosszakat visszaszorítsam. Mostanában (lekopogom) kevesebb bajom is van az emésztőrendszeremmel. (Na persze nem tökéletes). Mostanában a torkom fájdogál, lehet hogy a sav gőzöktől, ahogyan másoknak is itt a fórumon.

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5723

Szia VAVAMAMA! :)

De, okozhatja az hogy ha :

-sok antibiotikumot eszik az ember

- ha laktóz intoleranciája van

- crohn

- valamilyen baktérium

Konkrétan nekem nem mondták, de ugye ott az ételallergia teszt amit most csináltattak.

És még valami, első nap mikor bevettem a gyógyszert , pár órán belül jobb volt, de este amikor bevettem a 2 adagot, akkor utána  a barátnőmtől kapott natur sütit ettem rá....és 1 órán belül pokolian égett, fájt lüktetett a hasam és durva hányingerem volt, megint bélzuborgás... felhívtama  lányt, kiderült van benne 4dl tejföl.

Még  ma hajnalban múlt el naggyából a fájás, de a hányinger még vagyogat.

Szóval szerintem nagyon pozitív lesz a laktóz a teszten.

KOmolyabb bél bajom labor alapján szóba sem jöhet.....viszont olvasd el a neten milyen tünetekkel jár az ami nekem van.

De ez teljesen meggyógyul :)

Hála az Istennek! :)

Myron

vavamama Creative Commons License 2012.06.28 0 0 5722

Ez tiszta őrület hogy mik vannak. És vajon mi okozhatja ezt? Nem mondtak semmit?

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.27 0 0 5721

Sziasztok!

Meg volt a ételallergiás vérvétel 2 hét múlva kész hétfőtől számítva.

Bakteriális túlbúrjánzásom van, emiatt nagyon durva puffadás, zuborgás, fájdalom,illetve nyálkahártya szintű gyulladás a belekben.

Kaptam rá napi 2x2 szem Salofalkot 2 hétig, utána vissza a gasztrodokimhoz.

Eddig ennyi a sztorim, még csak 2. napja eszema  bogyókat, de azt mondta a doki, ez idő.

Jövőhéten gerinc doki.

Majd írok még....sziasztok.....Myron

vicunye Creative Commons License 2012.06.25 0 0 5720

Mar vagy 3 napja probalok irni, de mindig elszall.....Szoval ehhez kepest az en idonkenti smirglipapirom igen csekely....Ennyi baj...

Sogormail voltam en is tukrozesen, meg mindig nem eroziv es 4-5 cm-es a rekeszizomservem, ami allitolag egy nyelesrontgen szerint fel eve 2,5 cm volt, egy masik szerint meg nem jelentos...nem tudom mennyire lehet ezt latni...

A multkor irtam a Salvus vizet-hogy mondta egy gegesz, hogy orankent kortyolgassam 2 hetig, szerintem ez bejött, mert per pillanat nincs bajom, igaz most az orrom is jol mukszik, es a fulem sincs bedugulva, mert ez nalam osszefugg. De azt gondolom, talan megerosodott a torkom, es mar nem fogja piszkalnia  savas göz, mert nalam csak ez van, göz...

Ettöl fuggtelenul ez a mütet lehet hogy ram is var, a sebesz szerint 10-15 ev mulva felszallhat a gyomrom a mellkasba, a rekeszizomserv miatt..

Hat majd meglatjuk...Jövö heten megyek a BM-hez, orrilag, hogy azt kell-e operalni, remelem azt se...

udv

vica

Előzmény: myrongoldman (5719)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.25 0 0 5719

Sziasztok ! :)

Nektek szokott zuborogni a beletek, főleg felhason?

Ez ilyenkor fájdalommal is jár, mármint vagy az egész felhasam fáj vagy az adott helyen, ahol zuborog.

Tegnap nagyon kegyetlenül fájt a bal bordaívem alatt, anyukámmla voltam pont és észre vette a fájdalommal egy időben, hogy teljesen lesápadtam, mondanom sem kell nagyon erős hányingerem is volt, illetve úgy éreztem kiájulok.

Éjszakára is megmaradt ez a kín, csak enyhült valamennyit.

Anyu éjszaka megtapogatta a hasamat, és a bal bordaívem alatt ahogy húzta a kezét egy hatalmasat loccsant, mintha víz vagy sok levegő lett volna ott.

Tegnap este felhívtam a gasztrodokimat és azt mondta ma hívjam fel hogy vagyok, felhívtam és azt mondta menjek be holnap hozzá a kórházba.

Ja, meg ma reggel levették a vért az ételallergia (tej, stb.) tesztre. 2 hét múlva eredmény hírdetés dokinál. Jövőhéten gerinc doki :)

Még valami, volt már olyan nektek, hogy ettől a  felhasi fájdalomtól úgy éreztétek, hogy mintha szorítana a mellkasotok és nem kapnátok rendesen levegőt?

És a melegtől (akár fürdővíz, ami csak meleg és nem forró) vagy akár kint a szabadban, csak séta közben ahogy ért a nap jopbban fájt-égett a hasatok az egyébként is érzékeny területen?

Sogormail, miért döntöttél végül így?

Köszi, írjatok, Myron

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 5718

Hú, szegény, hát kitartást! Nekem már majdnem 6 éve, hogy megcsinálták és ezen a téren semmi gondom nincs, úgyhogy bíztatlak!

Előzmény: sogormail (5717)
sogormail Creative Commons License 2012.06.22 0 0 5717

off

Ja de kozben engem is letiltottak, merthat szitottam a vitat, nem epp szabalyzatnak megfeleloen:)

on

PAr heten belul azt hiszem raszanom magam egy tukrozesre, Oktober korul pedig az antireflux mutetre. Kivancsi leszek a nemet ellatorendszerre:) Azt hiszem nem halogatom tovabb a mutetet..

Előzmény: Törölt nick (5716)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 5716
Zsír :-D
Előzmény: sogormail (5715)
sogormail Creative Commons License 2012.06.19 0 0 5715

OFF:

Csak ANA-nak irom off-ban. Igazad volt a masik forumon. A 2 nick reklam nick volt, toroltek oket a komplett hozzaszolasaikkal egyutt a teljes index forumrol:)

Előzmény: Törölt nick (5702)
sogormail Creative Commons License 2012.06.16 0 0 5714

Ez abal bordaiv alatti szuro fajdalom, puffadas etc..nekem is van(volt). Vizsgalgattak, semmit nem talaltak. Annyit ajanlottak, hogy egyek laktozmentes tejtermekeket:) Mivel szervi gondot nem talaltak, hagytam a fenebe. Azota se jobb se rosszabb, csak nem foglalkozom vele:) Amugy szerintem IBS, erzekeny belszindroma. HA eszek valamit van olyan, hogy fel ora mulva hasmenes, maskor meg kuzdes van. Allando puffadas. Kaja utan utalok ulve maradni, setalni kell, mert sokszor ramtornek belgorcsok.. NEm hangzik tul jol, de tulkepp ez mar nem erdekel. VAn nemi rutin eves utan, hogy nem ulok, van 1-2 osszetevo kajaban amit nem eszek, mert gondot okoz ilyenek.. HA meg szur az oldalam akkor egy kis torna meg wc-n ules..

Előzmény: myrongoldman (5709)
sogormail Creative Commons License 2012.06.16 0 0 5713

NU akkor minden rendben:) Az a lenyeg. Nem nagyon forumozgattam erre mostansag, most olvasok vissza en is:)

Előzmény: vicunye1966 (5649)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.16 0 0 5712

Szia Vavamama! :)

Köszi, hogy írtál! :)

Azt nem tudtam, hogy az éjszakai tünetek is lehetnek pszichések, amennyiben egyebekben nyugodtan alszik az illető.

Amúgy nekem is kiderült kb. 14 hónapja, hogy pajzsmirigy gyulladásom volt , mely miatt túlműködésem lett :(

Ezért ment az elején kb. 10 hónapig olyan nagyon agresszívan a hasam (1 éjjel akár 20x is) és nem tudtam, hogy honnan, mert nem ettem ennyit :(

1 hónap alatt -16 kg. Ja és nekem a bajom előtt pont jó volt a testtömeg indexem, szóval el lehet képzelni....csont és bőr :(

Akkor szó szerint halál félelmem volt, és az orvosok nem jöttek rá !!!!

Meg marokszám hullott a hajam, farkaséhségem volt, éjszaka 4-5x át kellett öltöznöm, mert úgy lefőttem. Remegett kezem -lábam, nagyon gyenge voltam, és fekve, nyugalmi állapotban 140- es pulzust mértek, ja meg veszettűl szédültem non-stop.

A végén anyukám egy magánpajzsmirigy orvoshoz vitt el és ott mondta a doki, hogy ez a bajom.

Király ennyit a tb. orvoslásról!!!

Hónapokig szenvedtem úgy, hogy nem tudták mi a bajom, pedig a magán doki szerint tipusos tünetek voltak, ő már a felsorolt tünetek alapján azt mondta a nyakát teszi rá...a  vérvétel igazolta.

Myron

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!