Bongeszo kerdes guruktol : Firefox, beallitott homepage, megis uj tab nyitasakor valamilyen kereso jon be (valami F betus logo, www.applian.com). Ez meg nem olyan nagy baj, az viszont, hogy barmilyen oldalletoltesi hiba vagy hasonlo eseten is ideugrik automatikusan, az idegesito. Gondolom ratelepult valami app, vagy bovitmeny vagy mittudomen, de mi ez, es hogy lehet megszabadulni tole?
Leadtam az érettségi biz. másolatot- rá kellett írni, hogy a tanulói jogviszony megszűnt, és nem igénylem továbba családi pótlékot (vagy ilyesmi, rég volt a reggel :D ...). Név nyomtatottan, aláírás.
Azt elfelejtettem megkérdezni, mi lett volna, ha nem viszem. :(
Ja, a lényeg kimaradt... :) Családi pótlék miatt kell (állítólag) beadni, nehogy véletlenül tovább fizessék, mint járna.. (Azt nem tudom, büntethetnek-e, ha nem jelentem be.) Én is gondolkoztam, miért nem adják ezt le az iskolák, de ha még egyszerűbben is hozzáfér a hivatal, akkor pláne nem értem...
Nem tudom, milyen célból akarsz papírt leadni, de a jogviszony az érettségi vizsgaidőszak utolsó napján jogszabály alapján automatikusan megszűnik, tehát hozzáértőnek az érettségi bizonyítványról is tudják. (Vagy a közokt. tv., vagy a 100/0997-es kormányrendelet, de valószínűleg inkább a törvény.)
Az egész egyébként benne van a közoktatás információs rendszerében, tehát nem tudom, miért akar róla bármiféle papírt egy állami hivatal. és miért nem automatizálják.
Leérettségizett gyermekről az Államkincsárnak milyen papírt kell leadni?
Igazgatónőnk azt mondta, érettségi másolatot; a MÁKnál nem volt bent ügyintéző, de a telefonközpontos (portás?) szerint jogviszony megszűnéséről kell a sulitól igazolást kérni. Szóval jó lenne biztosabbat tudni, holnap épp arra járok, bevinném, ami kell.
Sziasztok és szép napot mindenkinek! A segítségeteket szeretném kérni! Szakdolgozatomhoz kellene egy kérdőívet kitöltetnem. A kérdőív a 15év feletti, olvasni szerető lakosok körében készít felmérést. Csupán pár percet venne igénybe, a kitöltők- akik megadják email elérhetőségüket- sorsoláson vesznek részt. Három könyvet lehet nyerni „2x1 perces novellák Tisztelet Örkény Istvánnak” címmel.A kérdőívem: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?rm=full&formkey=dFpnNW5zRElLVnk4cUMxOGNZOFh4NVE6MA#gid=0
Hat, a dolog meg annyira kezdeti stadiumban van, h en is kivancsian varom az elso terveket. Mint megrogzott realista nem tudom elkepzelni, h mi alapjan teremt nekem "otthont". Talan inkabb a nekem-et kellett volna kihangsulyozni, hiszen en fogok ott elni.
Amikor kerdeztem, h hogyan zajlik a folyamat, hogyis kell ezt elkepzelnem (mondjuk 8-tol2-ig Zsazsinak teremt otthont, aztan meg masnak), akkor azt valaszolta, h ezt kihivasnak kell felfogni. Ezt, mondjuk, megertem.:o) masreszrol meg en is tervezek, ujat alkotok a sajat szakmamban, igybtudom,h vannak a tevekenysegnek favago reszei, amit mindig vegig kell csinalni, de kell valami szikra, valami plusz, ami igazabol megoldja a problemat.
Ha a miertre akarok valszolni, akkor azt mondom, h azert kerem szakember segitseget, mert eevk ota nem elek Mo-on, kiestem a boltok kinalatabol, nem tudom, h mik a lehetosegek. Ok meg odahozzak nekem szinmintaval, arkalkulacioval, besxerzesi helyekkel, stb. Talan ez a resze fontosabb is, hiszen mindenkinel ugyanazok a butorok vannak, ebben nincs kulonbseg. Ugy ertem, agy, asztal, TV, stb.
Na, ez jo hosszu lett, de majd beszamolok, h ramerzett-e vagy mas karaktert kepzelt el bennem.;o)
Kivételezni én is tudok, kivitelezni is, csak mit, ez a kérdés. :)
Mindig érdekes, hogy egy lakberendező profizmusa, ízlése milyen pluszt ad egy otthonnak. A magazinokban gyakran csak a divat jön le a képekről, az igazi az lenne, ha a bentélők valós személyiségét tükrözné a végeredmény. Na, de a lakás kinézetét elvileg ők maguk is megalkothatják, ha stílusosan választanak. Ha van rá idejük és türelmük, na persze.
Karacsonyi ajandek bonusz kerdes : kaptunk egy Carcassone - Graf, Konig und Konsorten kigeszitot, emeztet. Termeszetesen nem adtak hozza magyar nyelvu leirast, csak nemetet. Amit itt linkeltem, azt megprobaltam kihuvelyezni a google forditoval, de ahhoz messze eleg szar, hogy pontosan ertsem, mit is kellene mivel csinalni.
Ugy remlik vannak itt nagy carcassone spilerek, tapir, Hiver talan? Nincs veletlenul ilyenetek, nem tudnatok elmondani mit kell csinalni?
Képletnek lennie kell, csak esetleg annyira bonyolult, hogy nem érdemes zárt, általános alakban megadni. Egyszerűbb követni a számolást, amit megadtál.