Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 32565

Mert azok polisztirol átkötősek, így kiesnek.

Előzmény: Sa_nyi (32564)
Sa_nyi Creative Commons License 2012.07.09 0 0 32564

Kihagytad a Prokoncept-et és a Thermoblock-ot.

Előzmény: Törölt nick (32563)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 32563

Vátloznak az árak, folyton.

Van 3 cég ami szóba jöhet. (Bauland, Bau-cell, Isoteq)

Hívd fel őket és kérdezd meg.

Ki építené össze?

Mert a Bauland szerintem nem ad el elemet, ők építve árulják.

Előzmény: Robivti (32562)
Robivti Creative Commons License 2012.07.07 0 0 32562

Szép napot !

Azt szeretném kérdezni,hogy valaki tud mondani olyan weboldalt ahol fel van tüntetve a m2 ára a falazóelemeknek,Bauland,Isoteq stb...

Eddig akárhol néztem mindíg csak a szerkezetkész vagy a kulcsrakész árakat találtam.

Előre is köszönöm.

Adamo_sx Creative Commons License 2012.07.07 0 0 32561

Köszi, jól hangzik.

Előzmény: szuszi. (32560)
szuszi. Creative Commons License 2012.07.06 0 0 32560

Beszívótoronynál  38 fok, 50m után a gépnél 19 fok, befújás (gépnél) 20,5 fok, lakásba érve 22,5 fok, kifújás 25,5 fok. Páratartalom 56%. Légcsere 290 köb/h

Előzmény: Adamo_sx (32559)
Adamo_sx Creative Commons License 2012.07.06 0 0 32559

Ha valakinek van aktuális tapasztalata LEWT rendszerrel (beszívott levegő hőmérséklet, a cső belső oldalán a léghőmérséklet, lakáshőmérséklet, légsebesség/légcsere, páratartalom stb.) megírhatná... Érdekes lenne most látni, amikor kint 35 fokok vannak.

cicamisk72 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 32558

Ha 2-3 cm-t beül az ablak az ablakkivágásba mennyit romlik a hőtechnika? Mert így elmaradhat az átmenő csavar. Ez belülről süllyesztett?

Henok Creative Commons License 2012.07.02 0 0 32557

"Látom nálatok is sokat adtak a munkavédelemre.....(bocs, de nem tudtam kihagyni ebben a melegeben)"

Teret kell hagyni a természetes szelekcióknak, mert így is sok a hülye a szakmában :)

Előzmény: Yuro (32556)
Yuro Creative Commons License 2012.07.02 0 0 32556

Látom nálatok is sokat adtak a munkavédelemre.....(bocs, de nem tudtam kihagyni ebben a melegeben)

Előzmény: kjapp (32554)
Henok Creative Commons License 2012.07.02 0 0 32555

Szerintem teljesen jó ez a beépítés, tök fölösleges körbe gerenda tokot csinálni. Sőt elég lenne 2 db 10X10-es kocska is, ha meggondoljuk, lényeg hogy addig álljon meg az ablka amíg a fülekkel nem rögzíted, és körbe nem ragasztod polisztirollal.

Előzmény: kjapp (32554)
kjapp Creative Commons License 2012.07.02 0 0 32554

A második minősített passzívházban a Boros Karcsi még egy gerenda tokba tette a legnagyobb ablakokat, nálam már csak az alsó alátámasztás maradt meg, ami az ablak súlyát viseli, ami persze átmenő csavarral lett rögzítve a likacsos falhoz (leier 30NF)

a kibillenést meg a fülekkel már könnyen meg lehetett akadályozni.

Az internormosok se tiltakoztak.

Mielőtt megszólalnak az elméleti szakemberek ;) , tudom hogy a két átmenőcsavar elméleti pontszerű hőhíd, de nem túl nagy, mert elője oda lett téve még kb 22 cm grafitos polisztirol.

Előzmény: cicamisk72 (32553)
cicamisk72 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 32553

Ablak beépítésnél téglához mit javasoltok? Azt hallottam, hogy a tégla nem szereti a konzolos beépítést! A dübelek nem elég tartósak a benne lévő lukacsok miatt.

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32552

"de a igaz, hogy két mérés több mint egy mérés"

A blower door értéket nem túlnyomásra és vákuumra is megállapítják minden esetben? Mert akkor már az első mérés is két mérés...

Előzmény: Henok (32550)
epitkezes1 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32551

... a mobiltelefonszám pedig jelenjen meg a másik félnél, ne magántelefonszámot irjon ki.

tegnap 3 "magántelefonszám" hívott, gyanús volt, negyedszerre felvettem. nos, a budaörsi önk. ép.hat. hívott, szemle időpont egyeztetés ügyében. azért ez...kemény!

:D

Előzmény: KömKel (32540)
Henok Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32550

"De most kivételesen megtartom magamnak,hogy mért így kell mérni. Mert nem akarok ünneprontó lenni........."

Titokzatos... -de a igaz, hogy két mérés több mint egy mérés. Viszont az is tény, hogy szabócentiméterrel nem lehet tizedmillimétert mérni. Tudod, a mérnöki alapelv, mérd mikrométerrel, jelöld krétával és csapd le baltával... fordítva nem megy :) 

Előzmény: szuszi. (32549)
szuszi. Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32549

Tudod, 2008 óta évente 3-4 alkalommal végzünk ilyen tesztet az elkészült házakon. Szóval tudom. De most kivételesen megtartom magamnak,hogy mért így kell mérni. Mert nem akarok ünneprontó lenni.........

Előzmény: Henok (32548)
Henok Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32548

"Csak így lehet korrekt mérést végezni."

Nem akarok ünneprontó lenni, de ha láttál már ilyen mérést, akkor azt is láttad, hogy az ő fóliába épített ventilátorának -és ahogy azt az ajtó tokba rögzíti- a légzárása lényegesen és szemmel láthatóan rosszabb, mint egy -szinte bármilyen- bejárati ajót légzárása. Ezért nincs túl nagy jelentőssége, hogy hová teszi be... maga a szerkezet becslésem szerint minimum  0,1 1/h hibát okoz (mérési pontosság)

Előzmény: szuszi. (32547)
szuszi. Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32547

Ezért kell megkérni a tesztet végzőt,hogy 2 tesztet végezzenek, a második mérésnél használjanak egy erkélyajtót vagy ha van pl. háztartási helység ajtót. Én el sem engedem az embert,míg ezt meg nem teszi. Csak így lehet korrekt mérést végezni.

Előzmény: Henok (32545)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32546

"általában a bejárati ajtóba szerelt ventillátorral végzik"

Jogos a megjegyzés :)

Tehát az ajtó tömítéssel nem nagyon kell törődni...

Előzmény: Henok (32545)
Henok Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32545

"és a tömítettség sem biztos, hogy elég jó lesz egy blower door teszthez."

szerencsére a Blower door tesztet általában a bejárati ajtóba szerelt ventillátorral végzik, így pont a bejárati ajtó légtömörségét nem méri :-)))

Az általam ismert legolcsóbb ajtó, ami megfelel a leírt követelményeknek ez: http://fgpasszivablak.hu/bejarati-ajto és a legjobb pedig a Miskolczy féle passzívházajtó, http://www.energiaterv.eu/kapcsolat.html ami viszont már drágább kicsit.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (32544)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.06.30 0 0 32544

"Nem különösebb az elvárás, mint a beépítés utáni U(eff)=0,8, és légtömörség!"

Ha ennél többet valóban nem vársz el, akkor szerintem erre bármelyik asztalos képes, aki otthon van az interneten, beszél egy kicsit angolul és németül, legalább 125-ös az IQ-ja és az ajtó elkészítésén túl fizeted számára azt a legalább 200 órányi előtanulmányt, amit a hőszigetelések, a tömítéstechnika, a páratechnika és a már bevizsgált passzívház ajtók elemzése terén kell végeznie.

;)

Ha viszont a fenti feltételek közül csak egy is hiányzik, akkor olyan ajtó-hibákra számíthatsz, amikre most nem is gondolnál (sőt, némelyikre még a profi, minősített ajtók gyártói sem gondoltak),

pár hiba a lehetséges kb százféle "hát erre nem gondoltam" hibából:

- a tömítések folyamatos feszítése miatt az ajtó több irányban is meggörbül pár év alatt

- a páratechnikailag helytelen rétegezés miatt a fűtési szezon első pár napja alatt a hőszigetelő anyag vízzel telítődik (és nem-hőszigetelővé válik)

- a roszul megválasztott/alkalmazott fém zárszerketet (=hőhíd) lakás felőli felületein nagy hidegben folyamatos a párakicsapódás (favizesedés+tócsacsepegés)

- a küszöb két centivel magasabb lesz a szokásosnál (minden vendég megbotlik, olykor még a családtagok is, viszont a betörő és az anyós kórházba kerülése tiszta haszon)

- és amikor azt hiszed, hogy már minden elképzelhető problémát sikerült kiküszöbölni, akkor átnézed a MABISZ bejárati ajtókra vonatkozó betörésbiztonsági előírásait és rájössz, hogy kezdheted az egészet elölről.

Én belefolytam egy passzívház-szintű ajtó fejlesztésébe és hidd el: habár a valóságban nem olyan bonyolult, mint azt elsőre gondoná az ember, de sokkal több dologra kell odafigyelni, mint azt elsőre gondolná az ember ;)

Szerintem vásárolj egy nulla hőszigetelésű, de nagyon jó tömítettségű és masszív mezei bejárati ajtót, ragassz rá kívülről 10 centi vastag XPS-t (azt burkold le pl vékonyan fával, hogy kinézzen valahogy), oszt kész van. Persze ha minősített passzívházat építesz, akor mindez valószínűleg kevés lesz, mert az ajtó szélén körben marad egy vékony hőhidad és a tömítettség sem biztos, hogy elég jó lesz egy blower door teszthez.

Előzmény: lars28 (32543)
lars28 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 32543

Üdv Mindenki!

Passzívház ajtóról lenne szó!

Nem különösebb az elvárás, mint a beépítés utáni U(eff)=0,8, és légtömörség!

Tudtok ilyen ajtóról? Megvalósítható ez? Hogyan?

Esetleg egy asztalos ezt meg tudná oldani?

Nem kívánok 800.000 HUF-ért ajtót venni, tehát nem valami "Hörmann" széria ajtóra gondolok, mert azokat ismerem, de kicsit túlzás az áruk...

Olcsón, JÓT keresek!

Alternatív megoldások is érdekelnek!

Köszönöm a válaszokat!

Dániel

kneissl Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32542

Ismerem a pdf-et (is).

Csak olyannak nyomtattam, akit ajánlottak, és kimondottan papíron kérte.

Sajnos A2-ben már nem tudok nyomtatni, de majd gondolom ezek után a fórumtársak kisegítenek...

Előzmény: Wattocsak (32533)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32541

"Volt már hogy rejtőzködő cégtől nem vállaltam el munkát,"

Egyetértek. Nem is szabad.

Csak szerintem meg kell külöbözetni a rejtőzködőt és az "amatőr kommunikációjút".

Persze kívánok mindenkinek annyi ügyfelet, hogy még a legszigorúbb előszűrés után is elegendő maradjon :)

Előzmény: KömKel (32540)
KömKel Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32540

Elég sok nem céges ügyfelem van.

A gmaillel abszolút semmi gond nincs az anonimitásán kivül.

Viszont a freemail, citromail, hotmail borzalmas, mert nem mennek át a levelek sokszor (vagy spamba dobja nekik). Attól meg agyfact kapok, hogy elküldöm a mailt, és telefonálnom, vagy sms-eznem kell még pluszban.

Cégnél viszont valamilyen publikus elérhetőség KÖTELEZŐ!

Ez lehet:

- céges mail, aminek a domain-név regisztrációja visszakereshető

- mobiltelefon, ami benne van a tudakozóban, vagy vezetékes telefon

...és a mailekre 24 órán belül reagálni illik, legalább annyit, hogy "láttam, dolgozok rajta".

... a mobiltelefonszám pedig jelenjen meg a másik félnél, ne magántelefonszámot irjon ki.

Sajnos olyan világot élünk, hogy ha tőlem kérnek árajánlatot (cég), akkor Opten, google-keresés azonnal minden létező kontaktjára, és csak utána válaszolok bármit is. Volt már hogy rejtőzködő cégtől nem vállaltam el munkát, és sajnos utána hallottam, hogy meg is szivatott másokat.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (32538)
nopánick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32539

Jó pont a vezetékes telefon:

Ez manapság már luxus... én pl. 3 éve lemondtam.

Előzmény: Wattocsak (32536)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32538

"Kiütést kapok a freemailtől, g-mail, citomail.... Elvárom, hogy legyen egy nem ingyenes e-mail címe."

Ilyen szempontból a vállalkozások három kategóriába sorolhatók:

- kicsi vállalkozás: tudja magáról, hogy nem ért az ilyesmihez, ezért megbíz egy hozzáértőt, aki csinál neki egy elfogadható honlapot, tisztességes céges email címmel.

- nagy vállalat: nem engedheti meg magának a nevetségességet, ezért hozzáértő szakembert alkalmaz, aki csinál egy normális honlapot, tisztességes céges email címmekkel.

- közepes vállalat: itt van a cégnél a Józsi, aki a vírusirtás és a villanykörte-csere mellett ért az ilyesmihez is, ő fogja csinálni saját kezűleg a cég (borzalmas) honlapját és ő fogja megoldani azt is, hogy ne csak a cégtől, de otthonról  is tudjunk levelezni. Józsi meg ilyen célra csak az ingyenes mail szolgáltatókat ismeri, a többi lehetőség (IMAP, céges gmail, squirrelmail, stb.) számára ismeretlen.

Na így (is) születnek az ingyenes céges email címek - szóval amely cégnek pl citromail-es címe van, az szerintem még ne legyen kizáró ok (a freemail viszont már lehet - aki azt a szivatást elviseli, az már veszélyesen igénytelen ;)

Előzmény: Wattocsak (32536)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32537

"mindezt e-mailban elküldöm. Aki ezt nem tudja kezelni annak nem kell ajánlatot adni."

Sajnos Magyarország társadadalmi berendezkedése ma olyan, hogy az intelligencia és a jó anyagi helyzet egymást kizáró okok (tisztelet a kivételnek). Tehát ha az ügyfeleidet a fenti módon szűröd, azzal éppen az ország leginkább fizetőképes rétegét szűröd ki. (a gátlástalan bunkók széles rétegét - magyarországon ők keresik a legtöbb pénzt)

Előzmény: Wattocsak (32533)
Wattocsak Creative Commons License 2012.06.28 0 0 32536

Egy vállalkozótól akit megbízok elvárom, hogy nem legyen informatiai analfabéta. Kiütést kapok a freemailtől, g-mail, citomail.... Elvárom, hogy legyen egy nem ingyenes e-mail címe. Ha a névjegyén semmilyen levelezési cím nincs már megy is a kukába. Jó pont a vezetékes telefon:-)

De lehet, hogy én vagyok a macerás pasi.

Nekem pl, nincs nyomtatóm, de megoldom a nyomtatást , elküldöm egy családtagnak emílen és ő nyomatja.

Sajnos az én rokonságom nem ilyan fejlett, viszont van egy A0 plotterem. Tehát a nyomtatás nekem sem okoz gondot.

Előzmény: KalásziM (32535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!