Neked is MI 16 osba csinálta ezt? Ha igen van egy érdekes gondolatom, de lehet korai feltételezés.
Az Mi 16 osoknak néha odalépnek keményen és a gyors és kemény kanyar bevételnél erősen lögybölődik a benzin és az úszó ezálltal nagyon megterhelődik, mivel a gravitáció hatására erősen lögybölődik benne a benzin. Az úszó normális esetben mozog az üzemanyag tetelyén és a jeladó ennek az elmozdulásával arányos feszültséget produkál és ez mutatja az ideális értéket.
Nos mivel nagyobb terhelést kap hamarabb elromlik (elkopik)
De az is lehet hogy ez egy nagy butaság amire gondoltam és az úszó van kilyukadva , Szerencsére van egy tankom amibe benne vannak a műszerek az is ugyan ilyen hibás , azon megnézem van e látható hiba.
Húzzad le a riasztó és a rádió csatlakozóját, és akkor kell kimérni. Elvileg az 1mA nem sok. Azaz 1 hét alatt 168 mAh-t jelent. Asszem ökölszabály töltésénél és terhelésnél, hogy a névleges kapacitás tizedét bírnia kell 10 órán keresztül (azaz 55Ah: 5,5A 10 órán át). Ha hülyeséget írtam, majd valaki kijavít és majd én is fogom tudni :)
Odáig eljutottam, hogy 10amperes állásban 0.001 et mutat az már jónak számit? Vagy nulla kell, hogy legyen azt is a riasztó eszi, de még mindig jobb, mint előtte 0,015. mutatót a műszer.
Pár éve nálunk történt az a baleset, mikor is a csávó tankolta a kocsit, a felesége meg mellette állt. A fickónak isteni szikra pattant ki a fejéből, ráadja a gyújtást és meglátja a szintet műszerfalon (erről a szánalmas "hol áll a mutató-fogyasztásszámolás" módszerről már beszéltünk). Csak sajnos túl jól sikerült a kulcs elfordítása, a kocsi megindult, persze sebességben volt. A felesége ott állt a töltőnyílás mellett. Mikor látta, hogy feszül a tömlő hátrébb lépett. Pont annyira, hogy a csúzligumiként feszülő tömlő pisztolya "kilőtt" a töltőnyílásból és belerepült a nő fejébe. A mentőhelikopterben halt meg, útban Miskolc felé.
Ennél vidámabb az én sztorim, mikor is vagy 15 év után megjavítottam a szintjelzőt a tankban, mert sohasem villant ki a sárga lámpa. Eltelt pár hét, élveztem a "szegénységlámpa" nyújtotta kiegyensúlyozott vezetést. Éppen tekertem az m3-ason Gödöllő előtt. Előztem volna a kamiont, nyomtam mint állat(1,9 szívódé :). Erre mintha gyengélkedett volna a motor. Vissza is soroltam, gondoltam visszaváltok. Erre a stop lámpa kivillant, motorr leállt. A mutató szerint kábé még volt benne 10-12 liter. Azóta többnyire újgazdagok módjára teletankolom és a megtett km alapján saccolom a szintet.
Szerintem a műszercsoportban van a csillapítás kikopva. De nem jutottam semmire, továbbra is idegesít a probléma. Lehet mézet kell rá csöpögtetni.... :) Ötletem sincs.
Sziasztok,ugy legyen ahogy irtad!elnézést kérek mindenkitől,ha elragadtattam magam azon,hogy mások szerint az nem jó ember ha nem tud helyesen irni,nem tehetek róla,ha ökölbe szorult a talpam is ezen:))
Közölném veletek, hogy ez a PEUGEOT 405 FÓRUM, nem pedig egy helyesírási verseny, vagy nyelvész fórum.
Itt az autóinkkal kapcsolatos kérdéseket válaszoljuk meg egymással, illetve segítünk megoldani az ilyen jellegű problémákat. Eddig ez ment szurkálódás nélkül, kérlek benneteket, őrizzük meg a megszokott baráti hangnemet és összetartást!
Ne felejtsétek el, hogy miért is jött létre ez a topik!
Kérdés: A Dánfoki találkozóval kapcsolatban van-e valakinek infója? Különös tekintettel az időpontra vonatkozóan.
Szerény véleményem szerint a helyesírás éllovasát a delikvens autójának fényezése jobban felpaprikázta, mint a helyesírás, csak azon nem illett ekkora fogást venni... :D
Kicsit tényleg vicces, hogy felnőttoktatás lett a fórumból :D Remélem nemsokára fénymásolt érettségi bizonyítvány kell a regisztráláshoz :P
Egyébként kellemes problémamentes hétvégét mindenkinek!
Úgy látszik a fórum kezd át menni Maunika showba :) De ha még valaki tudja hogy mi lehet a baja az üzemanyagszintjelzőmnek akkor megköszönném,.
Olvastam már régebben hogy volt itt valakinek ilyen gondja, de megoldást nem találtam meg, Azért kérdem itt tőletek mert gondolom ez is egy tipushiba, mert nekem előfordult az MI 16 osba, És most a frissen vásárolt diselesbe is persze ez is mI16 os kaszni és óracsoport,
A hiba, Üzemanyagszintjelző össze vissza mozog kanyarba, gyorsitásnál lassításnál. 40 Liter van a tankba és kanyarba hól azt mutataja hogy tele van a tank, hol mikor 0 át mutat. A piros az kigyulad amikor már csak 5 liter körül van, Az talán normálisan működik, Amugy ha kigyullad a lámpa akkor hány kilométert mehetek még? 1.9 szivódé.
Hol heressem a hibát óracsoport vagy tank? Mit kelll néznem?
Lehet hogy igénytelen vagyok,mivel nem tudom 33 év munka után kielégiteni ebből ,az egyesek szerint fizetésből(mert ez csak borra való,nem fizetés) az igényeinket,de hidd el lenne !egyszerű ember vagyok,akinek csak 8 általános van,és nem 66 iskola,2 tánc iskola,és 1 fa iskolája van mint neked,legalábbis igy gondolom a nyálas irásodból:"Nyelvében él a nemzet."ezt a szöveget mond a parlamentbe de ne itt ahogy ,szerintem hozzám hasonló,egyszerű de nagyszerű emberek ne itélj valakit el az irásából,hidd el attól még lehet jó ember.
Nem tudom emlékszel még, kb 2 éve írtunk páran a bx fórumra, mert segítségre volt szükségünk. Mivel egyszerű emberek vagyunk, nem vettük észre, hogy pár hsz-el előbb nagy betűkkel ki van írva(helyesírási hibával), hogy elköltöztetek..
Akkor simán lebunkóztatok minket, aztán most szépen visszaköltöztetek oda.
Bármennyire is hihetetlen, ez a 405ös egy összetartó csapat, elfogadjuk a másik esetleges hibáit és megpróbálunk segíteni (tanáccsal, baráti áron alkatrésszel).
Abban azért nem adok igazat, hogy a helyesírás inteligencia kérdése. Szerintem ez olyan mint a ritmus érzék, vagy van vagy nincs.
(nekem nincs és a helyesírásom messze nem tökéletes). De hogy valakit a helyesírása alapján ítéljünk meg...
Gondolom hallottál már a diszlexiáról, akkor most azokat is utáljuk?
Vagy valaki helyesen ír, de nem ért az autóhoz, akkor azt is utáljuk?
Vagy mert nem gyári fényezésű az autója és esetleg átépíti, akkor azt is lökjük ki a fórumról?
Tudod; "Nyelvében él a nemzet." Tehát nem gondolnám, hogy ez speciálisan az én problémám...
Emlegeted a szüleimet és olyan szavakat használsz irányomban, mint a "szánalmas". Érzelmileg kissé túlfűtöttnek tűnsz! Nem biztos, hogy ez célra vezető...
1ébként ismeretlenül is sokat elárul az olvtársról, hogy mit és miként ír le, milyen kifejezéseket használ, milyen környezetben és azt helyesen teszi-é avagy sem; talán érdemes lenne ezen elmélázni, mielőtt igénytelenül ide rókázik a delikvens...
Mivel nem tudok itt ülni,minden nap ,csak most olvastam a te anyanyelvi és helyesirási problémádat.a rádióban volt régen egy ilyen műsor,amibe a te problémád való,bár szerintem te még tervbe sem voltál akkor még a szüleidnél,amikor az ment.
ebben egyet értünk:"(Azért zárójelben megjegyzem, hogy ez egy teljesen nyilvános fórom, magyarul mindenki írhat-olvashat szabadon...)"
ha neked a tisztelet, Csak, abból áll,hogy ki, hogy ir,elég szánalmas dolog!!én a tisztelet több formáját ismerem,és ezt tudja rólam mindenki,aki ismer.nekem a tartalom számit nem a forma.
és most használhatod a jó kis ellenőrző programodat ,ha annyira odáig vagy érte!
Igazából nem csináltam rajta semmit, egyedül a féltengelyen a gumiharangok repedtek, ezt meg is említették..
Tegnap mentem vele itt helyben 120 km-t, közben néztem a csöveket és puhák voltak. Mikor haza értem mégegyszer megnéztem, olyan kemény volt a vastag cső, hogy Kovi szinészei megírigyelték volna...
Egyelőre marad így, majd talán lesz időm bíbelődnivele..
Ha a külső része törött le, akkor majd szétszedésnél érdemes megnézni, hogy repedt volt már eleve, vagy valaki erős volt. Sajnos le kell bontani az ajtókárpitot hozzá, de asszem csak egy savar fogja, aminek a fej részét lehet látni kívülről is. Ha ki van csavarva, akkor a kilincset kell előre (vagy hátra? már nemtom pontosan) kitolni és kiakad. Utána már csak ki kell forgatni a kampójából. Sajna s2-es hátsó lámpám nem van-e.
Vegyél már vissza, szépen lecsengett ez a dolog erre jössz feszültséget kelteni és írkálsz mindenféle hülyeséget! Persze, ha neked ez jó, ne fogd vissza magad! (Azért zárójelben megjegyzem, hogy ez egy teljesen nyilvános fórom, magyarul mindenki írhat-olvashat szabadon...) A helyesírás pedig alapvető igényesség magunkkal és tisztelet az olvasónakszemben , ha pedig egyedül nem megy, léteznek már jó kis ellenőrző programok.
Nagyon helyes!!!!!ha megérti az ember mit akart irni egy másik ember,akkor semmi gond,nem az iskolában vagyunk,és akinek nem tetszik a helyes irás,akkor ne olvassa!!!!!!!!!!!!ennyi!!!vagy tartsa meg magának a véleményét,mert senki nem kiváncsi rá!!