Azért szerencsére nem olyan vészes a korlátozás, legalább van valami új is az útvonalban.
Ami a bosszantó inkább, hogy csak ilyen későn derült ki.
Láthatod a Volt fesztiválnál is az utolsó pillanatokban robbant a hír, de nekik szerencséjükre volt annyi védnökük, és egyéb pénzes támogatóik, akik elintézték, hogy felülről "irányítva" csak megjöjjön az az engedély...
Még szerencse, hogy a Zugspitze nem Magyarországon van, mert különben ennek a rendezvénynek is jelentősen módosítani kéne az útvonalát hivatalosan balesetveszély, valójában pedig néhány unatkozó aktakukac bal lábbal történő fölkelése miatt. Vagy hogy ne zavarják a terepmotorosokat tevékenységük végzésében a Vaskapu-völgy felső, jelzetlen szakaszán.
Mióta kiszálltál a babakocsiból, szinte mindig cipőben jártál. Aki mezítláb él, máshogy teszi a lábát. Most nagy divat ez utóbbira visszaszokni. Ami azt jelenti, sok szép cikket találsz a témában... :) Meg naaaagyon drága "mezítlábas cipőket".
Lehet hogy csonthártyagyulladásod van. Én is ezzel kínlódtam vagy 3 hétig. Jegeld többször egy nap! Flector, illetve Diclac kenőcs. Illetve egy 10 alkalmas fizikoterápia is jót tehet. Meg persze ne menj sehova, még ha nehéz is megállni.
Kicsit offolnék egyéni szoc. problémámmal, hátha valaki tud okosat tanácsolni.
Sokat bringázok, kevés futás, 2-3 hetente túrázás játszik.
Térdemmel mindig is kínlódtam, dokik a "neterhelje - Béresporcerő - nincssemmibaja" szentháromsággal már lepattintottak. Utóbbi időben nem is volt (sok) bajom vele, pölö Mátrabérk utáni hétfőn már bringáztam. Aztán tavasszal voltam egy közepes túrán nehéz hátizsákkal, túrabot nélkül, és akkor valami megváltozott.
Elkezdett fájni a sípcsontom(!) teteje. Kél oldalon, ahol a csont tapintható, nyomásra nagyon, lefelé sugározva. Nem foglalkoztam vele, befejeztem a túrát sántítva, de aztán éjszaka minden lábmozdulatra felébredtem, úgy belenyilallott a fájás.
Kb. három hét volt mire elmúlt, aztán jó volt, ment a bringa meg a ttúra, de a mostani (ismét hátizsákos) túrán megint előjött ugyanez. Terhelhető, mozog, de fáj, s ha nem mozog, beáll -> éjszaka nyilallásra ébredések. Most ijedtem meg kicsit, bár már múlik.
Gondoltam mielőtt ész nélkül elrohanok az ortopédiára, (amíg járni tudok, nem igazán foglalkoznak velem, úgy tűnt) megkérdezem itt a népeket, hogy valaki járt-e már hasonlóan.
Szeretném megköszönni a szervezőknek és a segítőknek, pontőröknek a SZONDI 100-as túra lebonyolítását!!! Nagyon jól éreztem magam, gyönyörű helyeken ment a túra és az ellátás is nagyon jó volt, a pontőrök pedig kedvesek és segítőkészek!
Emlékezetes marad ez a túra. mert eddig csak 50km-eseken voltam, és kicsit nagy falatnak tűnt a 100km-es 5200-as szinttel.... de végül sikerült teljesíteni szintidőn belül :) Nagyon klassz túra volt, csak azt nem értem, miért ilyen kevés induló volt ?! 5 év múlva ne hagyjátok ki :)
"Egy éles jobb kanyarnál vakarom a fejem, úgy emlékeztem hogy egyenesen megy tovább a jel, de a nem szabványos Z- jelek jobbra irányítanak. Hát jó.. Lehet csak tévedtem. Elvileg valahol volt felfele egy éles balkanyar, de én kicsit továbbszaladtam, még jó hogy egy eltévedt csapat jött visszafele, hogy ők nem láttak jelet. Hátra arc, pár méter után meg van a jel. De fura.. Az új Z- fönt ment a gerincen úgy tudom, én meg itt vagyok jóval lejjebb. Egyre jobban gyanús a dolog, sok lefestett jelet találok, de vannak amik nincsenek lemázolva. Rájöttem hogy a régi Z- vonalán vagyok."
Itt én is igen elbizonytalandotam, de egyből jobbra mentem. És ugyanazt a konklúziót vontam le: az új zöld ismét a régi :-)