Az egykori xx 55 594 4 xxx-x Eams, majd utóbb xx 55 599 3 xxx-x Eams kocsikról ugye megtudtuk, hogy csak egy kis részük származik xx 55 395 9 xxx-x Rmms átépítéséből. Többségűk újonnan épült. Milyen áru szállítására építettek ilyen rövid és nagy teherbírású kocsikat?
Lentebbi hozzászólásaim egy részét tekintsétek tárgytalannak! Bele kavarodtam az Eas kocsijaimba! :(
Elnézést kérek mindenkitől a félre informálásért, ami az Eaos családot illeti! Valóban az összes Eaos kocsinak a homlokfala fix, tehát az 533 0000 - 1999 között. Valójában csak az oldalajtók között van különbség, meg hát hogy egy részük eredeti MÁV-os kocsiból lett átépítve, átszámozva.
Még egyszer elnézést kérek mindenkitől a félre informálást illetően! Sajnálom! Ne haragudjatok!
Idén fotóztam egy olyan Eas-x 8200-as kocsit amelyiken az egyik oldalon Eas-x, a másik oldalon meg Eas-y szerepelt!
És mielőtt feltételezné bárki is hogy elnéztem vagy lejött volna a festés az "x" jobb alsó sarokából, le is fotóztam mindkét oldalán a feiratot a kocsinak.
De több elírással is találkoztam Eas kocsit tekintetében, úgyhogy az "o" betű ne lepjen meg ha nem oda való lenne!
Ha már így egymásra találtak a "szakértők" én megmondom neked amit tudok még bizonyítani is!
Van egy saját fotóm amelyiken az Eas-y kocsi 1997-es REV -vel van feltüntetve! Az ez előtti kocsik REV-jei még 1995. és 1996-osak és eredeti 6 ajtósak és Eas 595 néven futottak.
Közben én is kérdeznék tőled valamit mint szakértőtől...!
Vannak a Kelet-Trans 2000 Kft. kocsijai ( Eas 37 55 596 12xx ) pályaszámon, bizonyára ismered őket. Korábban a Záhonyi-s topikban kérdezősködtem felőlük, hogy mennyi lehet belőlük összesen. Ha jól emlékszem, akkor azt mondta valaki hogy kb. 40 darab.
Nos... a napokban a kezembe került egy teherkocsi bárca amelyen ez a pályaszám szerepelt:
37 55 596 1253 - 2.
Ez azt jelenti hogy ebből a szériából több kell legyen mint 50 kocsi! Meg tudnád esetleg mondani nekem hogy mennyi lehet belőlük összesen??
Segítségedet köszönöm!
Esetleg más személyek is hozzá szólhatnak a témához!
Na, jól van, találtam még egy csomó ilyen képet... Csak az elsőt kellett meglássam. Ezek szerint tényleg lehetett kb. 500 db a MÁV-nak ebből. Azt hittem, ez valami ritkaság megint.