Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ha ez így megy tovább szívinfarktust kapok, visszajutottam oda ahonnan elindultam:)) Annyi tisztázódott, hogy mindkét gép mellett vannak érvek és ellenérvek.
Szerintem némi kommunikációval az akciós áron elhozható, a T35 szintén tökéletesen jó fej, és a rezgéscsillapítás sehogy nem áll, miután olyan nincs rajta . Fefével ellentétben én úgy gondolom, ha anyagi gátja nincs, tessék 545RX-et venni . :-)))
Hidd el, minden forintot meg lehet találni benne, amennyivel drágább .
Tegnap még más véleményen voltam, de azt hiszem igazad van, elég lenne nekem az 543. Teljesítménye duplája az eddigi eszközömnek.(kaszát azért nem merek írni, bár sokszor meglepett mit levágtam vele) Az akciónak vége, így a százharminc már százötven darab ezres. A katalógus szerint T35-ös damilfej van hozzá, a T45-t nagyon dícsérték itt a fórumon, a kisebb is ilyen jó? Ja még egy kérdés: a rezgéscsillapítás szempontjából az 543 milyen?
Nem is gondoltam, hogy ilyen sokan hozzászólnak az én nagy problémámhoz (bár jólesik, mi tagadás).
Ez a fórum ilyen csak,én eddig akárhová írtam,mindig letojták a fejemet......itt jó a csapat.
Így jöttek képbe a felsoroltak. Nem is a terület nagysága a döntő nálam, hanem a tartósság, a műszaki tartalom, stb. Mivel jelenleg nem ebből kell megélnem, nem a megtérülés meg hasonlók befolyásolnak.
130-ért bőven megfelel az igényeidenk az 543 RS.
Ha van rá 2 kilód,akkor vegyél egy 545 RX-et,de teljesen felesleges és SOKKAL nehezebb(igaz sokkal erősebb is).Én már tudom.Ahová neked kell teljes mértékben felesleges és nehéz.
Nem akarom védeni őket,de az az üzlet amit hívtatok az egy gazdabolt.Nem kifejezett husqvarna márkabolt és szervíz,ott nagyon sok minden van,több márka sok gépe.Nem csak gépek,hanem a szegtől kezdve a saválló hordón át a műtrágyáig minden.És persze szervíz is.
Ez az egyik legnagyobb gazdabolt somogyban.Lehet a nő csak biztosra akart menni.Valószínűleg engem is idegesített volna ha ennyit szarakodnak egy dugattyúval,de a hozzáállásuk és a vevő szemléletük példamutató-legalábbis az én tapasztalataim szerint-.....a stihl üzletben dolgozóknak kifejezetten ajánlanám tovább képzés gyanánt.......
Tisztelt Fázisceruza!Először is nem kell engem urazni,nem vagyok én akkora ember.A hibát sok minden okozhatja,elsősorban porlasztóra gondolok.Érdemes lenne egy üzemanyag rendszer tisztitás,szűrő esetleg membránokat cserélni.A porlaszto tipusától sok minden függ,némelyik porlasztó nagyon nehezen javitható.Ennyi info kevés nekem egy korrekt válaszhoz,ha bizonytalan vagy inkább vidd el szerelőhöz.Ha nekiálsz magad,van pár módszer a javitásra,én először azt a hibát keresném,hogy több benzinnel jobban megy-e,kicsit tedd rá a szivatót,mit csinál,ha jobb lesz,akkor kevés a benzin,ha rosszabb,akkor sok.Nem kell rátenni a teljes szivatót,csak egy picit.A kipufogo eltömődés másik főbaj ezeknél,ki kell égetni,meg,ha le van kúpozva a kiömlö cső vége,azt ki kell venni belőle.Előfordul még,hogy fellazul a porlasztót tartó műanyag fedél,két csavar tartja.
Nem is gondoltam, hogy ilyen sokan hozzászólnak az én nagy problémámhoz (bár jólesik, mi tagadás). Az elmúlt néhány órában nem voltam gép előtt, Debrecent kellett megjárni(tőlünk úgy 70km), szóval volt időm gondolkodni bőven. Az MTD-hez bármi jobb, sőt gondolom sokkal jobb. Az 543-mal kezdtem én is, aztán evés közben jön meg az étvágy alapon egyre jobbakat néztem.Így jöttek képbe a felsoroltak. Nem is a terület nagysága a döntő nálam, hanem a tartósság, a műszaki tartalom, stb. Mivel jelenleg nem ebből kell megélnem, nem a megtérülés meg hasonlók befolyásolnak. Szóval nem egyszerű a kérdés. Vagy éppen fordítva, nagyon is az
Az eladó mondta,mit mérjen,szépen diktálta,hogy átmérő alul,magasság,csapszeg átmérő,csapszegfurat magassága az alaptol,gyűrűhorony mérete,meg ilyenek.Miért nem lehet ezt telefonon lebonyolitani?Nem hiszem,hogy egy HQ-40 dugo beazonositása tul nagy feladat lenne egy szakkereskedő számára,de lehet,hogy tévedek.
Üdv Fefe73.Sokat emlegetted a siofoki husi boltot,hogy milyen jo hozzáálásu a személyzet a vevőkhöz.Na egy ismerősöm husi alkatrészt keres,mondom neki,hivja fel őket.Telefonszám nincs meg,e cég másik,boglári,lellei boltját hivta fel.Egy nővel beszélt,előadta,hogy dugot keres egy husi gépbe,mondta a tipust,méreteket,csapszeg méretet is.Erre mondja a hölgy,ez kevés,mondja a motorszámot,vagy az alkatrész cikkszámát.Egyik sincs meg neki,de a hölgy szerint csak ezzel lehet beazonositani az alkatrészt,az általános méretek,meg a tipus nem elég.Szerinted ez korrekt hozzáállás,létezik,hogy a szakszerviz ezen adatok alapján nem tud beazonositani egy tök hétköznapi,elterjedt fűrészgép dugattyút?Egy másik,nem márkaképviselet simán beazonositotta a dugot,tolomérő alapján,nem problémáztak vele.
Ez kis terület, érdemes lenne kiadni másnak, ez persze az ár függvénye .
Első az egészség!
Korral járó nehézségek, érszűkület, gerincbántalmak és izületi kopások estén a fűkaszálás csak profi hevederrel és professzionális zrezgécsillapítással ellátott géppel ajánlott.
Egy orvosi vizsgálat szarakodó forgóval + egy injekció min. 6 e. Ft, valójában 10 kezelés áráról van szó, amit a kaszára, vagy az orvosnak fizet ki.
jogos az észrevétel, nem akartam megtéveszteni senkit. ebből is látszik, hogy nem szabad felületesen ránézni ezekre a dolgokra... és messzire el kell kerülni az ilyen kereskedőket :)
A 153 R egy maruyama motoros kasza,kifutó széria(nem mondtam hogy rossz).
Az 553 Rs az 543 RS és az 533 Rs komatsu motoros kaszák(erősen ajánlott vétel)
Az 545 RX és az 535 Rx teljesen husqvarna fejlesztésű és gyártású professzionális gépek.Az árukon látszik is.
Ha sokat kellene dolgozni velük és a pénz sem határol be túlzottan,akkor egyértelműen a két utóbbi a jó választás és gyanítom hogy az 535 Rx bőven elég is lenne neked.
Viszont amilyen pici területre kell neked a gép,még az 543 RS is túlzás lesz,az mtd kaszához képest pedig maga a csoda.