Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ez nem teljesen szintetikus,pár száz forinttal drágább csak a Repsol Motos Scooter,az teljesen szintetikus. De az is jó,amit linkeltél,abból 1 litert én is használtam már.Most Moto Scooter van még kb. 2 deci.
50 ccm-es? Remélem karburátorosra esett a választásod, mert a ditech-et, ami injectoros, azt nem nagyon dicsérik sajna. Egyébként fasza kis robcsi, nekem annó mikor még robogóm volt azt javasolták, hogy nagyjából mindegy milyen olaj, csak lehetőleg full szint legyen (úgy mint a fűrészeknél és a kaszáknál... :)) ) és robogóba való 2T. Ennyi. Sokan kikötik a külön olajzást, mert félnek, hogyha valami okból elromlik a olajpumpa vagy ilyesmi, akkor besül a motor. Inkább keverék benzint tesznek bele egyből, az a biztos. Van benne valami szerintem. Egyébként ha a gumik, fékek, futómű, görgők, szíj jó, akkor nagyon tartós, hálás robogód lesz, ha te is jó gazdája leszel. :)
A gazdabolt tulajával összefutottam, annyit mondott, hogy azért nem tartja mert nem keresik... Érdekes amúgy hogy a 2t motorokkal hajtott gépekből élő cégeknél nincs igény ilyesmire. Mondjuk, panaszom nem volt a prosint 2-re sem négy éven keresztül, 1:50-ben...
Vettem egy aprilia sr-t.Milyen olaj az igazi bele?Esetleg valaki megmondja a tutit?Az ár nem számít,mert alig fog menni,talán évente egy,max két liter kellene szerintem.A robogós fórumra nem írok,mert túl nagy királyok ahhoz,hogy válaszoljanak....:-(((((
Esetleg ha valakinek van tapasztalata a motorról megoszthatná velem,hogy mire kéne odafigyelni azon kívül,hogy kapaszkodjak mint állat,mert lerepülök róla....:-))))
Ha Csornán jársz, akkor lesz olajad.Van fullszint Repsol 3 ezer alatt,van Castrol Power 1 Racing, az drágább.ezek a sarkon a rendőrlámpámál az autósboltban.Ugyanott,de a másik sarkon a gazdaboltban van Makita,Oleomac,baráti áron.A körforgalomnál a gazdaboltban van Husi XP,de annak nem tudom ,hogy mennyi az ára.
Ja, és van még félszint Prista ezernégyszázvalamennyiért.
Itt győr környékén már két napja hajtok relatíve elfogadható árú fullszintetikus 2T olajat, amire rá van írva a minősítés és a fullszint felirat egyszerre, valamint az ára is elfogadható. Őszinte meglepetésemre ez nagyobb kihívás mint gondoltam volna, mert naívan azt mertem gondolni besétálok a márkakereskedésekbe és laza mozdulattal leveszem belőle a literes pakkot a polcról. Na nem.
Ugye husqvarna szervizben jól kiröhögtek, hogy "ebbe a kaszába ?" (-donye futye - gondoltam, a digó limó népítéletes írás után szabadon), majd lazán közölték hogy szeptemberig nem is lesz... Kb oda jutottam hogy van mol moto 2t 4k körül, meg valami agip 2t 3,8k körül, de annak a dobozán nincsenek rajta az api, jaso, iso-eg minősítések. Még a helyi, falusi gazdaboltban rákérdek, hogy hoznak-e oleo eurosynth 2-est és ha igen mennyiért - nagy oleomac fanok. Eddig prosynth-el nyomtam, 1:50-ben, de páran azt mondják a fullszintetikus jobb volna a oleo gépekbe a többibe meg nem árt, az én használati szokásaim mellett meg éves szinten marginális plusz költséget jelent (bár oleomac.hu-n épp egy árban van a prosynth és az eurosynth).
most miben nem értesz egyet?? azt mondtam fülvédőben egészséges kaszálni! ad 1, ha nem használod a hallásod romlik. és ha valaki szereti hallgatni a géphangját akkor az mért ne sajnálhatja, hogy anélkül érdemes dolgozni? :)
Melóhelyen én akkor tudok nagyon elfáradni amikor a szárítón megy a gázégő. Nem hangos csak az a monoton búgás 12 órán keresztül kegyetlen be tudok sokalni azt sokan röhögnek amikor vettem egy ilyen szerkezetet .
Sőt mindig viszem magammal buliba is ha nagyon ocsmány a hangtechnika.