Segítségre, illetve tanácsra lenne szükségem. Az öntöző rendszer egyik köre nem működik, a szelep kinyit, de a fúvókák alig emelkednek ki, csak maguk mellé csorgatnak. Gondoltam, valahol elmegy a nyomás, megsérült a kör ( mondjuk nehezen elképzelhető, hogy a kp cső repedjen meg) de megnézve a vízórát működés közben, alig forog. Tehát olyan, mintha a hunter mágnesszelep nem nyitna ki teljesen, nem engedné át a vizet. Lehetséges ez, vagy hol keressem a hibát? Előre is köszönöm a segítséget..
Rezgő orosz búvárszivattyúkhoz egy hozzászólás...mint abszolút kivülálló. Én is úgy gondoltam, hogy az ásott kútba jó a búvár...nem akad meg, nem számít neki a mocsok-homok, megeszik mindent, olcsó és keveset eszik. Persze időközben rájöttem, hogy: -nem akad meg: nem csak 25 m 3/4-es cső is szétcincálja egy idő után a tekercset, ha a legjobb spricnit is rakon rá (Gardena profi plus, akkora belső menettel, hogy ihaj...) -nem számít neki a mocsok, homok: talán itt van a kutya elásva, ugyanis ez termelei a homokot. Mióta önfelszívó Pentax üzemel, egy szem homok nincs a szűrőben, addig a gardena hatalmas rózsája megtelt mindennel. -olcsó: vettem az évek során hármat ( az utolsó három membrános még most is megvan, eseti jelleggel használom más célokra, úgy hogy ez megmarad) tehát könnyű kiszámolni, hogy az olcsó itt drága -keveset eszik: keveset is fúj...
Na tehát, a búvárok bizonyos célokra jók; telepítettem egy kastélyparkba füvet egy tószigetre, ott kiváló a búvár a hídról belógatva a tóba, kb 10 m csőhosszal vígan öntözök vele. A békákat nem kérdeztem, de szerintem ők nem osztják a véleményme, hallgatnak mikor beindul a berregés. A kútba ha lehet ne, én 30 ezerért tisztíttattam a kutamat, persze nálunk is erősen agyagos a talaj, de a víznyerő réteg homok, és biza nem sok hiányzott hogy eltömítse teljesen, sajnos most sem olyan mint 8 éve mikor ideköltöztünk.
Kútba ne rezegjen semmi, menjen a lapátkerék és minden rendben van...búvárt pedig ciszternába...
IP 56 :) és van a házban Fi relé. A kötést pedig úgy tervezem (mint a szelepeknél) bele egy darab kpe csőbe és kinyomva szilikonnal és úgy bele a dobozba. Ha oldani kell csak vágással jön szét, de legalább biztonságos.
Elkészült a rendszerem. Köszönet Mindenkinek, aki megosztja tapasztalatait itt a fórumon. Már csak a szivattyú hiányzik Al-Ko TDS 1001/3. Miután a kutam kicsi, így a rendszer automatán választ az ásott kút és a hálózati víz között.
A multimeterem bemondta az unalmast, ugyhogy nem tudok ellenállást mérni. De átkötettem, összekötöttem, szétszereltem és a végén az jött ki, hogy a szolenoid tekercsével van valami zűr. Hétfőn kérek egy szolenoid cserét.
a hobbi cuccoknak ez az átka. ilyen, és kész. Nekem heggesztőtrafóban van egy ilyen a "barkácsáruház" szintből, 15 perc meló után leold. Viszont van egy 35 éves 380V-os trafóm is, amivel a 2cm-es kazánlemezt simán átfújom, na az, nem kapcsolt még le soha :), pedig volt, hogy egy komplett kazán végig let vele heggesztve. Igaz, a hobbis 4 kiló, és elviszem bárhova, a nagy pedig 70kg körül van.
Sziasztok, új vagyok itt, és előre is bocs, ha nem ide tartozik a kérdés. Volt itt korábban egy Carbon CDWP55 csőbúvár zivattyúval kapcs. kérdés (auchanos). Nekem is ilyenem van, és az a gondom, hogy 10-15 perc locsolás után a szivattyú motorvédelme leállítja a motort. Olyankor is ha szabadon folyik ki a víz. Egy TIP márkájú kapcsoló kapcsolja be és ki a szivattyút. Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
Kert hossza 10 méter szélessége 6,3 méter: Kerti csap a jobb oldalon a szélétől befele 1,4 méterre. Egyszerű és olcsó automata öntöző rendszerre mi javasoltok? Házilagos kivitelezésben készülne. Nincs még ültetve csak a szélén pár dolog, tehát ásni tudnék a vízvezetéknek.
A K-Rain Pro 100 szelepház rozsda -és UV álló PVC-ből készült. A ProSeries 100 mágnesszelep kialakításakor a nagy átfolyó teljesítményre, alacsony súrlódásveszteségre, ezáltal áramlás-optimalizáltságra törekedtek a tervezők. A szelep belsejét úgy alakították ki, hogy ellenálló legyen a szennyezett vízzel szemben is. A dugattyú egy 50 mesh finomságú rozsdamentes lapszűrővel van ellátva, amely a víz turbulenciáját felhasználva folyamatos öntisztítást végez. A szelepet ellátták egy külső légtelenítővel is. A mágnesszelep működését egy 24 V váltóárammal működő, tokba zárt szolenoid biztosíja, 0,43 A behúzó és 0,25 A tartóáram mellett. A mágnesszelep üzemi nyomástartománya 0,7 bar és 8,62 bar, az ajánlott áramlási tartomány 20 és 114 l/perc között van.
A K-Rain Pro 100 mágnesszelep öntisztuló rendszerrel rendelkezik, ugyanis az egyedi kialakításból adódóan a vízben lévő nagyobb szennyeződések is könnyebben áthaladnak a szelepen, azok nem tudnak működés közben problémát okozni. Nyitáskor és záráskor a szelepen belül kialakuló turbulens áramlás segít a membrán szűrőjének a tisztán tartásában, ami hosszú távon is megbízható működést eredményez.
MŰSZAKI ADATOK: - magasság: 10 cm - szélesség: 7,5 cm - mélység: 13,5 cm - Átfolyó víz mennyisége: 2,87 – 132,5 l/perc (0,17-7,95 m3/óra). - Nyomás: 0,7 – 10,34 bar. - Nyomásveszteség: 0,35 bar, egy 6,81 m3/órás vízátfolyásnál. - Szolenoid: 24 V váltóáramú 50 Hz. - Behúzóáram: 0,43 A. - Tartóáram: 0,25 A.
Alakul a rendszerem... ma vettem egy mágnesszelepet, mesterszelep gyanánt. Rendben működik, de valamiért működés közben kerregő hangot ad. K-rain és egy hunter eco logic vezérlő mv kimenetén van. Van valakinek valami ötlete mi lehet ez a hang?
A problémám, hogy nincsenek célszerszámaim, tehát az a megoldás, amit a cikk mutat (lyukba szelepet simán betol) nekem szimpatikusabb, mint pld. menetvágás után a szelepet profin betekerni. Nem azért mert nem akarok jó minőséget csinálni, csak nincsenek cuccaim pld menetvágáshoz.
De ha eltekintünk a menet-nem-menet problémától, akkor is azt látom, hogy ilyen fogger-ből nincs sok (asszem Gardena-t láttam meg, meg a fenti linkeset...). Ha vannak más gyártmányok tegyétek már meg légyszíves, hogy beposztoljátok a nevüket, hogy rá tudjak lelni.
Az ütközőlapkás cucc hol kapható és milyen néven, barátom a Google szinte csak lapos-sugaras ütközőlapkás szórófejet ajánl?