Igen, közben találtam forgalmazót az aerogel paplanokra (5-10mm). Viszont egy tekercs kb. egy misi (10mm vastag: 60 m^2), ezért holnap beszélek a velük, hogy lehet-e kisebb mennyiséget is venni.
A PUR remek szigetelőképessége is feltűnt, lehet ez lesz a megldás.
Melyik fajtát/típust/gyártót érdemes használni? Vagy teljesen mindegy, veszek egy flakonnal a Teszkóban, és kinyomja a "mester" az áthidaló és redőnytok közti részt? ;)
Vagy jobban járok, ha a fakezűbb kőmíves inkább a grafitos EPS-t teszi be, azt legalább nem tudja annyira elrontani. ;)
Közben szemezek a VIP panellel, erre még nem találtam árat. Gondolom horror...
Hozzá lehet jutni valahol emberi áron vékony (2..3 cm), de nagyon-nagyon hőszigetelő anyaghoz? Olyan 0,01 vagy azalatti lambdára gondolok...
Pár négyzetméter kellene olyan kritikus helyekre, ahol a statika miatt nem nagyon lehet máshogy eldugni a betont (pl. monolit áthidaló és vakolható redőnytok közé).
Csicsegnek a verebek valami vákuumos kerámiagyöngy vakolatról meg aerogélről.
nagyon halas lennek, ha be tudnal ide linkkent vagy kepkent tenni egy megfelelot, mert itt csak telefonon erem el a netet es nem tudok tovabblepni az eptar oldalon.
sajnos belso szigeteles itt nincs, legalabbis a fal alatti az egyel lejjebb van a pinceben.
Miért favorizálja mindenki a Bramacot? Majdnem mindegyik ácsa a Bramacra esküszik.
1,5év alatt iszonyatosan felment az ára. Volt egy beárazott tetőnk és most nézem a régi ajánlatot. Nagy az eltérés. Egy szellőző 1500 a kúp 1100 (980 és 880 volt anno), az alapcserép 150 volt és most 200. Bramac Római a kiszemelt.
Körberajzolod és nagyon pici, keményfémbetétes fúróval körbefurkálod, érzéssel a vonalat belülről érintve, aztán egy kidobásra ítélt csípőfogóval érzéssel a gátakat elcsíped.
Bocs, ha nagy hülyeségeket kérdezek, de laikus vagyok a témában:
Van egy natúr lakkozott lambériás rész a lakásban, amit szeretnék fehérre lefesteni. Mi ilyenkor a teendő? Elég csak por- és zsírtalanítani a felületet (mivel?), és mehet rá a festék, vagy előtte teljesen el kell távolítani a lakkot (mivel? hogyan?)
Mutattam Építésznek , Ő is a gerendás megoldást látja, kivitelezhetőnek. Egy ilyen kb 20 cm-es lépcsővel 1 m-re a faltól azt hiszem együtt tudunk élni, majd csinálunk arra a kis részre gipszkartonból álmennyezetet és rakunk bele vmi jó kis spot lámpákat.