A szállodánk fekvéséről sajnos én is csak keveset tudok, nem tudom, hogy mennyire zajos, minden esetre legyünk pozitívak, hamár kifizettün ennyi pénzt a nyaralásra, ne kezdjük rossz kedvűen, egész évben ezt várja az ember. Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű nyaralás lesz Rodosz városról rengeteg jó véleményt olvastam.
Szerintem nagyon jó lesz a szállásunk Rodosz központjában, az Ibusz kínálatában csak a Hotel Marie Rodos szálloda fekszik a keleti parton, viszont elég alacsony színvonalú. Mi szeretnénk kocsit bérelni és jönni-menni egy kicsit, felfedezni a szigetet.
Meg is jött a válaszuk, és tényleg jóval-jóval kedvezőbbek, mint amiket én találtam. Nagyon szépen köszönjük- köszönjük, mert ugye köszönöm én.:) És köszönik ők is, kérték ugyanis, hogy mondjak a nevükben köszönetet neked, hogy őket ajánlottad.:)
Köszönöm szépen a segítséged-írtam is nekik jól, meglátjuk. :) Az Apollonhoz nem tudsz vmi elérhetőséget? Találtam honlapot de gyakorlatilag üres, e-mail címet se találok (telefont igen de inkább írásban intézném).
Apollon a legolcsóbb itt Falirakiban. Azt nem tudom, hogy milyen állapotú autóik vannak.
Volt nálunk a Hotelban pár cég prospektusa és láttam ki hogy dolgozik. (pl. időben itt van-e az autó és az-e amit kértek, van-e probléma az autóval, cég hozzáállása és komunikációja a vendégekkel) A legprofibb és korrektebbek ők voltak: www.efremrentacar.gr
Kérjél ajánlatot tőlük, én anno mikor még vendégként jártam Rodoszra, nagyon jó ajánlatot küldtek, reptéren vártak a nevemmel egy táblán, nyaralás végén parkolóban tettük le a kocsit és hagytuk ott.
Igen, IBUSZ szervezés. Kocsit nem szándékozunk bérelni. A család mozgalmasabb,de én szeretek egész nap lustálkodni egy helyben. Egész évben hajtás van, alig várom a kikapcsot.
Már számoltam a napokat mennyi van vissza. De most! Persze érdekel a látnivaló is! Imádom az óvárosokat. De a tenger is fontos! A napot, tengert is imádok. Hosszú évekig Horvátországba jártunk ugyanarra a helyre, most is imádom, de mást is szeretnénk már látni.
Tetejébe soh nem utaztunk repülőn. A lányom már igen ő volt máltán 3 hétig 3 éve.
Junius 30-an indulunk Rodoszra wizzairrel egy hetre. Ha van mas utazo is ugyanebben az idoben az erdekelne, tekintettel a gorog hirekre. Remelem haza is tudunk jutni, mert a jegyeket mar kifizettuk. Autot szeretnenk berelni, talaltam egy olcso weboldalt ahol het napra mar 30000 forintert is lehet foglalni economycarrentals.com oldalon. Erdekelne, hogy masnak mi a tapasztalata, erdemes elore foglalni vagy majd ha mar megerkeztunk. A szallast a booking.comon keresztul foglaltuk rhodosz belvarosaban.
Kiváló, homokos és lassan mélyülő strandok: Faliraki, Tsampika, Lindos, Prassonissi egyik fele, ezek a keletre néző oldalon vannak. A nyugati oldalon is van pár jó strand Kamiros környékén, ami homokos és lassan mélyül. Ez utóbbiak viszon sokkal szelesebbek. Itt összegeztem pár partot: Melyik part milyen?
Sajnos azon a helyen gyorsan mélyül a tenger. Esetleg ha jobbra indultok a sziget vége felé, ahol az akvárium is van, ott talán nem mélyül gyorsan. Igazság szerint van egy szuper szakasz közel a szállásotokhoz, de sajnos az utóbbi időben erősen elhanyagolt állapotban volt. Itt a part kavicsos, mint a fentebbi részen, de bent a vízben már homokos és lassan mélyülő. Az akváriumnál egyébként aprókavicsos a strand.
Ez lenne az a rész, ahol lassan mélyül:
Egy büfékocsi is volt ott 2010-ben...gyalog kb. 15 perc a tengerparti sétányon.
2010-ben, július elején nyaraltunk Rodoszon. Iberostart Lindos Royal Hotelben****.
Nekünk nagyon tetszett ez a szálloda. Csendes nyugott környezetben van. Rodosz várostól messze. Inkább Lindos-hoz van közel (csak pár km-re).
Szobák a hotelben tiszták, kényelmesek. Naponta van takarítás. Az ételek finomak, választékosak, bőségesek. Személyzet kedves. Az animátorok nagyon szuper hangulatot csinálatak egész nap (!) a szállodában.
A hotel egy öböl melett helyezkedik el, ahol nagy gömbölyű kövek vannak, de ez nem zavaró ha fürdőcipőd van. A tenger langyos, simogató. Ez a strand csendes, nincs nagy tömeg. Az árak elfogahatóak.
Aki este nyüzsgésre vágyik az ne menjen, mert itt a pár szállodán kívül semmi nincs. Legközelebb Lindosz-ban van élet, pár km-re.
Bevásárlási lehetőség az öbölben, a strand mögött. Ott van egy autókölcsönző, mellette egy kisbolt ami nagyon alapvető dolgokat árul, naptej, üdítő, víz, sör stb. péksütit nem sokat láttam ott...
Nagyobb szupermarket az országút mellett vissza Rodosz város felé az útkereszteződésnél. Ahol minden, kapható, nagy választék, normál árak.
Lindosz fantasztikus és nagyon kellemes a városi strand. Iszonyú hangulatos a kis város ami az Akropolis lábánál terül el, szűk sikátoros utcákon vezet fel az út. Lehet szamárháton is fel-le közlekedni pár euroért. De annyira nem fárasztó az út. A látvány magával ragad ahogy felérsz a tetejére!
Ne strand-papucsban vágj neki a túrának, inkább zárt, kényelmes cipőkben, kicsit csúszós az út, a sima kövektől amit az évek során kitapostak a túristák.
Rodosz-városban egy egész napot el lehet tőlteni! Látni kell az erődöt és a Mandraki kikötőt. Sok üzlet, taverna van az óvárosban.
Érdemes autót, motort bérelni azzal bejárni a szigetet.
Végülis nem értem be az Ibuszhoz, de szállodák közül a Hotel Agla jön szóba ugyanúgy Rodosz központjában van, mint a befoglalt Hotel Athena, csak nem a nyugati, hanem a keleti parton van.
Nekem Görög ország mindig is a szívem csücske volt, szeretem a mentalitásukat, a jó kedvüket, a finom kajájukat,ennél jobb már csak akkor lenne, ha a Födközi, ill. Égei Tenger helyett a VÖRÖS nyaldosná a partjait.
Köszönöm a dicséretet és az érdem a Többieké is, akik sok infóval segítettek eddig.
Visszatérve a szálláshoz: én nem cserélném el másikra, mert Rodosz városban annyi látnivaló van, hogy bőségesen kárpótol a snorizás hiányáért. Az óvárosi rész a kedvencem:) főképp este. Mivel autót akartok bérelni, ezért az említett helyszínek könnyűszerrel megközelíthetőek lesznek.
Egyébként is javasolt az autókölcsönzés, mert a sziget nagy és a látnivalók jó részét így tudjátok könnyen elérni. Persze ez függ attól is, hogy Ti mit részesítetek előnyben, ill. mi a fontos a nyaralás ideje alatt. Az egyiptomi vízi élővilághoz képest a rodoszi sokkal szegényesebb, de a kulturális és természeti látnivalók szerintem bőven pótolják ezt a "hiányosságot".
Gratulálok az oladaladhoz, nagyon jól átlátható, órákat lehet mazsolázni benne.
Valóban erről a hotelről van szó, nem szoktam így beleugrani a fogalalásba, de az Ibusznál utolsó nap szóltak, hogy illetékmentesek Görög szigetek. Kicsit csalódott vagyok mert nagyon szeretünk sznorkerezni, Egyiptomba egész nap a vízbe voltam. Megpróbálok holnap átfoglalni más szállodába.
Akkor sajnos ezen az oldalon nem tudtok snorizni :( talán csak a kikötők környékén lévő strandoknál, mert ahol a szállásotok lesz, ott nagyok a hullámok.
Egyébként a legideálisabb helyek a sznorizásra:
- az Anthony Quinn öböl és a Ladiko Beach
- illetve a lindosi öböl. Mindegyikről találtok képeket az oldalamon. Én pár évvel ezelőtt, a lindosi öbölben, még egy kis polipot is láttam:)