A 60-as évek elején, iskolai vakáció alatt dolgoztam egy maszeknál a Baross utca egyik szuterén üzemében epeda készítő gépen. Sajnos nincs képem róla, bár elég érdekes volt.
Talán Nektek van videótok, vagy képetek egy ilyen gépről?
Ugyanott, az akkori hiánycikk lufik és óvszerek is készültek, felváltva egy másik gépen.
Tessék! Van saját drótfonat készítéséhez való képed (nem is egy darabról), aztán egyet sem mutatsz, én meg szenvedek a szerkezet szöveges leírásával...
Ebben csak annyi az érdekesség, hogy ránézésre a szovjet 12V-os "egyenmotor" hajtja. Ilyesmi volt az összes ablaktörlőben, autófűtésben és mint a példa mutatja, itt is. Bár kérdéses, milyen átmérőjű drótot tudott megtekerni...
Ha van olyan érdekesség nálad, amit még nem mutattál itt nekünk meg, én (szerintem mások is) szívesen látnánk. Én egészen biztosan. Készíts képeket és mutasd. Az sem baj, ha nem feladvány.
Ilyen olcsón valószínűleg igen. Nem mintha sok kedvem lenne drótfonatot készíteni, de költöttem már többet is muzeális érdekességért. Az öntöttvas kerék is megér ennyit, amivel tekerni lehet :)
És a képen van egy kis tepsi, amiben van három görgő, ez is elmaradhatatlan tartozéka a szerkezetnek. A tepsiben feltétlenül kellett olajat tartani, mert anélkül nagyon megnehezedne a munka.
Jó, ügyes házilagosan készült kis szerkezet. Megvetted volna?