A tucatnyi trailer/előzetes és a spoilerek alapján szerintem eléggé érthető. Ami nincs rajta, az a végén a lény kikelése, mert gondolom az a stáblista végén/közben van.
Még tegnap este megnéztem, rövid vélemény:
Nem olyan nagy szám a sztori, mint az elvárások, bár ebben az is benne lehet, hogy a legtöbb dolgot ellőtték még a film előtt.
Számomra negatívum a legénység egy részének irreálisan hülye viselkedése. Elvárható óvatossággal nem kerültek volna bajba.
Azt sem értem, hogy egy ilyen expedícióra miért nem visznek magukkal komolyabb fegyvert - akkor pl. az SJ/mérnök sem okozott volan ekkora galibát.
Szintén nem értem, miért csak 1 hajóval mentek. Kolombusz sem véletlenül vitt magával még kettőt.
Az óriás arctámadó megvalósítása néhol elég gagyi, ráadásul nem tudom mitől nőtt meg ilyen hamar ekkorára.
Az itteni Weyland elég gáz karakter, ehhez képest az AvP-s Weyland tök korrekt, vagány arc.
Shaw megmenekülése/Vickers halála az SJ hajó lezuhanásakor elég sablonos.
A vége felé, amikor David (többek közt Waylan társaságában) felébreszti a sztázisban lévö Mérnököt, mert abban reménykednek, hogy az majd válaszol a kérdéseikre. De az nem akar kommunikálni, hanem rögtön támad.
A mentökabin nem tud felszállni, valahogy megsérül, és lezuhan, így Vickersnek a mentökabinból is menekülnie kell, ahhoz mászik bele a kis kapcsulába.
Köszi , hogy megosztottad a véleményed a filmröl :) Szoval nézhetö sci-fi alkotás... Az a mérnök mikor ébred fel és fejezi le Davidet ? Asszem akkor öli meg Fordot is... Gondolom nemsokat engednek látni abbol , ahogy a Mérnök mászkál össze vissza és amikor elkapja a csápos.... állitolag Vickers mentökabinjában volt élelem, de emberi élelemtöl nöne meg ? Nem tiszta , hogy Vickers mentökabinja önmagátol válik le a Promirol , vagy mi ? Vickers egy kis kapszula szeröségben menekült ...
A nézői vélemények többsége szerint nem rossz film, de semmi extra. A karakterek küzül egyedül David az érdekes, és Fassbander játéka a legjobb. A többiekkel az egyik néző szerint nem igazán lehet azonosulni, ezért nem is nagyon izgult értük.