Még csak ma csinált ilyet, eddig ilyen mértékű habzás nem volt. Az én vizem nagyon algás! Mikor azt hiszem nahh tisztul mert lelátok 50cm másnapra megint koszos :) Várom induljanak be a tutajok, jácintok, tavaj is azok segítettek rengeteget!
Köszönöm a választ, 1 hete megy megállás nélkül a szűrő, onnan jut a víz a "vízesésbe" és a patakba is. Remélem annak a jele, hogy már tisztulni fog, unom ezt az algás vizet :) 2szer volt tisztítva már a szűrő, nagyon ajánlom a szúnyog hálót! Sokat segít a szivacs, kupakok, krumplis zsák stb, de a szúnyog hálón látni igazán, rengeteget felfog!
Akinek lenne, rengeteg hínára gondoljon rám, ne dobja ki /Borsod környékén/ :)
Normális. Nálam is habzik reggelente még most is, aztán elmúlik. Szerintem a tápanyagokkal van összefüggésben. Az algához nincs köze, mert jelenleg nagyon szép tiszta a vizem, mégis reggel itt-ott habzik.
Üzleti modell még tán meg is lehetne, de szeszes italt kivinni ekkora tételben nem egyszerű, no meg rögtön szükségem lenne egy befektetőre is, aki a végén felőlem viheti a haszon nagy részét, míg az én lóvém meg van, addig nem gond.
Boltban 40 körülit adnak, de abból is nehéz megtalálni a jót, most boltiból átlag 12ezer forint/liter árban vannak a jobbféle főzetek, innen meg csak felfelé. Házi jobbfélét 3ezres körül meg lehetne lőni, bár az tilos vagy mi.
Pedig meglenne vegre az uzleti modell, Jahno visszafele vihetne sok mindent. Lehet, kiderulne, hogy sokkal nagyobb buli innen vinni gyokereket meg egyebeket oda, mint onnan hozni ide barmit. :-)))
Nemtom nekem 2-3 évig volt benne de nem tett nagy kárt,ritkított , de amikor elkezdtem etetni utána visszavett a növényzet felzabálásából.Meg amugy is csak bizonyos növényeket ettek meg nem mindent ez nagy baromság.!
Ha valaki nem eteti őket akkor persze ösztönösen eszi a növényzetet.!
Hallod e ha 100m a tava akkor jó sokat tehetett bele ha kizabálták vagy milyen széles az 2 méter?:-)
Ismerősnek is nagy a tava, van vagy 100 méteres, vagy mittomén, de pár amúr el is szaporodott és nullára kiirtotta. Elején Ő is úgy gondolta, hogy elfér...
Persze, mikor ezzel próbálkoztam, akkor vastagon öntöttem ki belőle az ebihalakat is. Aztán letettem a szűrőről, tök felesleges, egyet sógornak adtam, másikból csobogó lesz, vödör meg jó tavirózsát nevelni :-)