Keresés

Részletes keresés

oldwisdom89 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 356

epicutant teszten vett már vki részt???ha fel ragasztották a tapaszokat lehet ugy dolgozni?

registration Creative Commons License 2012.04.22 0 0 355

Szia!

Valóban kellemetlen betegség tud lenni, csak a tünetmentesség idejéig, -amely a mai tudomány ismerete szerint hamarosan bekövetkezik- tudom ajánlani az Ung. nonionicum krémet..ez bármelyik gyógyszertárban beszerezhető Rp nélkül..ha hossú ideig fennáll a viszketés, akkor a mél címedre tudok küldeni egy viszketés ellni krémet..

http://www.borbetegsegek.hu/betegsegek/pityriasis-rosea.php

Előzmény: sandys84 (354)
sandys84 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 354

Pytiriatis Rosae (rózsahámlás)

1 hete rózsahámlásom van.

Volt már vkinek ilyen?

Meddig tartott, van-e rá vmi jó gyógymód vagy tapasztalat,annak ellenére hogy magától múlik el (mert mindenütt ezt írják),de borzasztóan viszket és ég.

Vki írjon, please!!!

*Bellis perennis* Creative Commons License 2012.03.31 0 0 353

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&n=bulac57&pid=5950

Diszhidrózis

A diszhidrózis krónikus hólyagos bőrkiütés. Kicsiny, kerek és feszes, átlátszó folyadékot tartalmazó, viszkető hólyagok jelennek meg a tenyereken, az ujjak oldalsó felszínén vagy a talpakon. Voltaképpen krónikus ekcémáról van szó, amit a kézen a rendszeres fizikai igénybevétel és vegyi anyagok, a lábon pedig a harisnya- és cipőviselet miatt kialakuló meleg, nyirkos környezet vált ki. A hólyagok gyakran hámlanak és nedveznek. A kezelés a kiváltó októl függ, a gyulladás csökkentésére helyileg alkalmazható kenőcsöket, az esetleges bakteriális felülfertőzésekre pedig antibiotikumot írnak elő.

A diszhidrózis kifejezést alkalmazzák a verítékmirigyek működési zavarára is, de a hólyagos bőrkiütésekkel járó krónikus betegségnek nincs köze a verejtékmirigyekhez.

Előzmény: szofiize (346)
Carina_S Creative Commons License 2012.01.24 0 0 352

az allergiás jelleg mellé = az allergiás jelleg miatt

Előzmény: Carina_S (350)
Carina_S Creative Commons License 2012.01.22 0 0 351

vékonyanbekent = vékonyan bekent

Előzmény: Carina_S (350)
Carina_S Creative Commons License 2012.01.22 0 0 350

Igen. És ahol elkezdődik, ott egyre nagyobb területet érint, általában húszforintos és féltenyérnyi nagyság közötti, többé-kevésbé kör vagy ovális alakú területet.

Nekem 2003-2004-ben volt ilyen bajom, bokán és kézfejen jött elő, de mindig csak a kiálló csontrészeket és/vagy ízületi részeket takaró bőrfelületeken vagy az ujjakon (a kézen). Erősen viszket, mindig vakarni akarod, de "természetesen" ettől mindig csak rosszabb lesz!

Atópiás dermatitisz a bőrbetegséged neve, ne kuruzsoljad, menj el vele profi bőrgyógyászhoz, aki már magánrendelést is mert nyitni (az ilyenek általában rendkívül nagy tapasztalatú bőrgyógyászok). ((Először a rendelőintézet bőrgyógyászatára mentem vele, de 4 hónap után sem tudták kikezelni.>>)) <<Ekkor elmentem egy magánorvos-bőrgyógyászhoz, aki 1 hónap kezelés után már kezdődő javulást ért el, és ő is mondta meg, hogy mi a bajom, és mi kell rá, és bizony ő is tudott végérvényesen meggyógyítani!

Olyan magisztrációs (patikában frissen készítendő, 4-6 hónapig érvényes) kenőcsöt írt elő, ami halványsárga rázókeverék volt, és kortizonszármazékokat, cinkpasztát, antiallergéneket, meg bőrnyugatató hatású adalékokat tartalmazott. Ezt 8 hónapon keresztül kellett rákenni vékonyan az érintett területre, eleinte úgy, hogy egészségügyi "szalvétapapír-félét" kellett vele átitatni, és ezt a vékonyanbekent felületre rátapasztani, és lazán leragasztani ragtapasszal. ((E mellé az allergiás jelleg mellé felírt Zirtec antiallergént is!!!)) Ezt 4 hétig kellett csinálni, utána csak vékonyan kenni napi 2×1 alkalommal, reggel, meg este is. Mélyen beivódik a bőrbe, ami sötét-citromsárga lesz tőle, és csak a használat megszüntetése után 4 hónappal kopik ki teljesen a bőrödből... .

Utána májfunkció-vizsgálatot csináltatott az orvos, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a tartós kortizon-kezelés nem kezdett-e el kezdeti májproblémákat véletlenségből előidézni.... !

A teljes és végérvényes gyógyulás 8 hónap alatt következett be, és a kenőcs beszüntetésétől meg a gyógyulástól számítva 2004 óta (tehát már 8 éve!) nem tudott kiújulni a bőrbajom!!

Előzmény: erka2 (345)
*Bellis perennis* Creative Commons License 2011.12.19 0 0 349

Bármelyik gyógyszertárban kérheted, és kiadják számodra: Unguentum ad vulnera..ezt kérd, és naponta legalább 3X kennd be a kérdéses felületet ..

Előzmény: batman1 (348)
batman1 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 348

Üdvözlök Mindenkit!

Hirtelen nem tudom hová írjak, ha tudtok valami jó helyet légyszíves írjatok...

Tehát most, estefelé, 4. emeleti lakásunkban, a gyereket valami megcsípte(?) az arcán az ágyában....

Ilyet még nemláttam. Állítólag nem érzett semmit és viszkedni/fájni sem viszked/fáj.

Mi okozhat ilyet? Pók?  Előtte fél órával fürdött és akkor még semmi sem látszott rajta....

üdv!

afintha Creative Commons License 2011.11.19 0 0 347

Háziorvosnak, aztán bőrgyógyásznak kellene látnia.

Előzmény: szofiize (346)
szofiize Creative Commons License 2011.11.08 0 0 346

Sziasztok! Az alábbi problémám van. Nagyon örülnék, ha valaki adna tippet, hogy mi lehet ez:

nyáron kezdődött, hogy a felkaromon pici, piros pöttyök jelentek meg, melyek viszkettek is. Olyasmi, mint egy picit pattanás, de ugye a pattanás nem viszket, és ez annál kisebb is. Lehet, hogy hülyeség, de megpróbáltam kinyomni és sikerült is... ez is olyan volt, mint egy pattanás: valami fehér jött ki ugyanúgy belőle.Utána mintha gyorsabban elmúlna, mint az, amelyiket nem piszkáltam.

Mióta hűvösebb van (de lehet, h nincs összefüggés), azóta csökkent a mennyisége... alig van pár darab, de nyáron viszonylag sok volt a felkaromon, kb könyökhajlatig.

Valaki mondjon valamit, mi lehet ez, mert ráadásul kicsit hipochonder is vagyok, szóval gondoltam már mindenre :)

Előre is köszönöm!

erka2 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 345

Üdv mindenkinek!
Szerintetek milyen bőrbetegség lehet ez:

Először csak a kezemen volt, de már a lábamon is megtalálható. Fehér pattanás szerű pöttyökkel kezdődik, majd ezek a pattanás szerű pöttyök idővel pirossá válnak. Ezek a pöttyök mikor még csak fehér folyadékkal teli pattanás szerű izék, ha megnyomom fájnak. Pár nap alatt ezek a pöttyök leszáradnak és lehámlik a bőr. A lehámlott bőr alatt, ahol a fehér folyadék volt egy különálló pikkely szerű megkeményedett valamit lehet levenni.

Ezek újra és újra kiújulnak a lábfejem különböző részein a talpon lábujjak környékén.

Pár hónap után teljesen eltűnnek, de időnként újra kiújulnak. Nagyon kellemetlen, mert nem szép látvány nyáron, hogy hámlik a lábam.

Készülök bőrgyógyászhoz, de csak húzom halasztom, mert olyan sokat kell várakozni :-(

Segítségüket előre is köszönöm.

zozek2 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 343

zozek2 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 342

Jó napot ! 

Érdeklődnék,  S.O.S.   gyorsba milyen krémmel lehetne kezelni,  a hónajamnál borotválás után kialakult , pigmenthiányosnak tűnő fertőzőtt felületet !

Nem viszket nem vörös, csakolyan mint amikor  nem fogja meg a nap.

Köszönöm !

Liliomtánc Creative Commons License 2011.07.01 0 0 341

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat...most néhány napja a Teafaolajat használom. Rengeteg olvastam róla és ajánlották ismerőseim, mert sokaknak segített. Mióta kenegetem (töménnyel), azóta alig viszketek és hegesednek a sebek. Nem állítom, hogy csoda...de ha így marad, akkor...számomra szinte az. - ecet már megvolt a kezdet kezdetén...két litert használtam el -

puppy82 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 340

gennyre pedig sudocrem, de kenheted az egészre nem fog tőle viszkedni. Éjszakára, vagy ha sokáig otthon vagy kend be jó vatagon. nem fog beszívódni.

puppy82 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 339

Szia! Biztos vannak, akik már előttem leírták de a legjobb az ecet!

Versenyúszó voltam, a lábgomba már a tesóm volt a hüvelybetegségekkel együtt. 

A legvégső elkeseredésemben vödörbe öntöttem 1 üveg 20%-os ecetet, tövig vágtam a körmeimet és kiáztattam. Úgy kb 1 óra. Utána nekiestem smirglivel és amíg bírta a karizmom lecsiszoltam. Ismét ázás. 

Nekem egy hét alatt vége lett. Peersze ehhez nyár kell, cipő nélküli élet és rengeteg hintőpor. 

Liliomtánc Creative Commons License 2011.06.29 0 0 338

Végső elkeseredésemben gondoltam azt, hogy "közvéleményt-kutatok".Hátha akad ember, aki (lassan már mindegy, hogy mit), aki szól/na a témához-bajomhoz.Kicsit (talán) megnyugtatónak érezném, hogy akad még hozzám hasonló...netán olyan is, akikivergődött ilyesmi helyzetből.

Több, mint két hónapja "küzdök" a lábgombával.:( - aszongyák az...-
Még soha az életben (51 éves leszek) ilyen makacs valamit nem tapasztaltam.Először természetesen a házi "praktikákat" és a gyógyszertárban recept nélkül kaphatószereket próbáltam ki. Ám a viszketés annyira erősnek bizonyult/bizonyul, hogy kénytelen voltam bőrgyógyász szakorvost felkeresni. Kisebesedett-gennyeseddett addigra a lábam. (lábujjak közei)A lényeg: háromszor-négyszer visszamenegettem (már saját magamat szégyellve), hogy miért is nemakarok én rendbejönni a kapott kenőcsöktől-ecsetelőktől-piruláktól.A viszketés oly erős mértékű, hogy legszívesebben szétkaparnám kínomban a falat.Ez kb.tíz hete tart. :(Természetesen néha-néha egy-két napos nyugvó szünetekkel. Olyankor az ember mindig bízik, hogy: na! majdez a dolog hatni fog. Aztán...ismét jön minden elölről.Látványilag: bedagadnak a lábujjaim, közöttük és alul sebek keletkeznek a dörgöléstől (is),tulajdonképpen a patám elülső részét kéne amputálni, az remélhetőleg megoldaná a problémát.Nagyon el vagyok keseredve és kezdek kikészülni.Az alapvető higiéniával tisztában vagyok... a zoknikkal, papucsokkal, törölközési és fertőtlenítési eljárásokkalszintúgy. Múlt héten újfent kaptam tanácsot benn a munkahelyemen (gyermekkórház)- szakorvostól.Mikor hazaértem sebesre vakartam magam a pemecsetőanyagtól, amivel bekent.De két nap múlva mégis visszamentem kontrollra, mert így beszéltük. Akkor ő is felírt pirulákat,mint az előző (területileg illetékes) bőrgyógyász. Három és fél nap következett, ami reménnyelkecsegtetett, hisz nyugvó állapotba került. Kezdtem újból bízni, mint már annyiszor.Tegnap este óta visszatért...:( Most épp áztatom egy lavorban Neomagnollal. Van, hogy úgy vélem"árt" a víz, pl. amikor három napig nem érte...akkor hagyott alább a vakaródzásom.Teljesen el vagyok keseredve. Óriási viszketési ingerem szinte senki nem hiszi el és minimum kettőazt mondta, hogy ez igenis lábgomba. Ugyanis egy idő után kezdett gyanússá válni....netán mégsem az?! Az őrület határait rugdosom...Néha - éjszakai fennléteimkor - már a jósok-látók-médiumok bűvkörén filózok az elborult elmémmellábdörzsölgetés és az utána érzett óriási égő hatás eredményeképpen.
Arról nem is beszélve, hogy eddig mennyi pénzt elköltöttem a "gyógyulásomra".:((no oké, az ecet és a citrom és a domestos volt a legolcsóbb, bár érni azok sem értek semmit hosszabb távon)
Köszönöm, hogy végigolvastatok. (ha pedig felbukkanna néhány sorstárs, azért igen hálás volnék)Jelenleg szabin maradok még hat napig. Én marha! Azt hittem, hogy ezidő alatt végre kikúrálom magam s nem kell szenvednem (emiatt) a melóhelyemen. Igen tudom, hinni máshol kel...:(

Bella55 Creative Commons License 2011.06.22 0 0 337

Kedves Magda!

Ezeket a készítményeket sajnos nem ismerem,de a Chuleevandevi tonikja és samponja nekem segített!:-)    :Bella

Előzmény: Törölt nick (328)
blaster1889 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 336

Ez valószínűleg egy allergiás reakció, modjuk, és most a hasamra ütök, a bőrre. Mármint a bőr papucsra, szandálra.... Kontakt dermatitis a neve. Ez ellen a leghatékonyabb dolog az allergiát kiváltó anyaggal való kapcsolat elkerülése, majd külső gyulladáscsökkentő alkalmazása. Sokféle kontakt dermatitis van, de a kezelésén igazán nem változtat. Ja és kialakulhat akkor is, ha eddig ugyanolyan körülmények között még nem volt ilyen.

Előzmény: apaf3j (334)
apaf3j Creative Commons License 2011.06.06 0 0 335

Ja, még annyi, hogy a viszketést, amikor nagyon nem tudom elviselni, egy időre "ki tudom ütni," ha nagyon forró vízzel lezuhanyozom a lábfejemet. Ez pár órára megszünteti a viszketést. De ezt csak végső kétségbeesésemben szoktam csinálni, mert nem hiszem, hogy jót tenne.

apaf3j Creative Commons License 2011.06.06 0 0 334

Sziasztok!

A következő gondom van: néhány év óta, ha hosszabb időre papucsot vagy szandált veszek fel (mindkettő bőr) mezítelen lábra, a pánt alatti területek egy napon belül kivörösödnek, szinte elviselhetetlen viszketési rohamokat produkálnak, és a bőr felszínén nagyon sűrűn nagyon apró dudorok jelennek meg (nem gennyesek, nem pirosabbak a környező, szintén vörös bőrnél). Fenistil gél semmit sem használ, tavaly megpróbálkoztam Elocommal (ekcéma elleni szteroidos krém), az sem segített. A bőr (gondolom, gyulladásban van) ilyenkor megvastagszik a lábfej felső részén. A viszketés kb. 8-10 nap alatt elmúlik, de a bőröm ez után egy-két héttel szárazon, pikkelyesen hámlani kezd, és csak kb. egy hónap után áll vissza a normális állapotába. Tudja valaki, hogy mi ez? A segítséget előre is köszönöm.

caixa Creative Commons License 2011.02.04 0 0 331

A Magyar Rákellenes Liga Melanóma Klubot szervez, ahová szeretettel vár minden kedves érdeklődőt, beteget, hozzátartozót! Időpont: 2011. február 24. csütörtök, 15-17 óra. Helyszín: Nyitott Műhely, 1123 Bp., Ráth György u. 4. 

Felvilágosítás és bővebb információ: Kéri Ibolya, szociális munkás, 225-1621, -1622, 06-20-331-6408, keri@rakliga.hu

oldwisdom89 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 330

Sziasztok!21 éves vagyok.egész életemben volt ekcémám.DE NEM ENNYIRE SÚLYOS!3 éve mindenhol előjött nyakamon szememen homlokomon drekamon.voltam vagy 8 bőrgyógyásznál.mindig ugyanazt mondták.vagy 10 fajta kenőcsöt és vagy 7 fajta gyógyszert irtak ki.semmi.azt mondták nem szabad fürdeni csak zuhanyozni.langyos vizben rövid ideig.gyógyszetári készitményeket használok.azt mondták ez atópiás dermatitis.nagyon szar érzés.valaki tud olyan készitményt amit vie kell rakni??vmi bőrnyugtató készitmény?olyan rossz mert régen csak a hajlatokban jött elő kicsit.de egyik napról a másikra súlyosodott mindenhol.kicsit nehezen fogtam fel mert én most is azt csinálom mint régen és em értem hogy miért ien rohamos tempóban rosszabbodott.ezt már nem fogom kinőni ugye??

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 328
Szeretnék két szerről érdeklődni, van-e vele tapasztalatotok.
Az egyik a Thymuskin sampon. A másik a Viviscal tabletta hajhullásra, hajhagyma regenerálásra. Köszönöm, Magda
szkati Creative Commons License 2010.09.19 0 0 327

Milyen szakember? Ha a bőrgyógyász is csak azt mondja, hogy majd lenő és nem kell vele foglalkozni, akkor mondjuk hová menjek? Most elkezdtem a köröm alá benyomkodni neogranormont. Hátha segít!

Előzmény: hog (326)
hog Creative Commons License 2010.09.04 0 0 326
Ha candida akkor szigorú diéta...
Nekem időközben javul a körmöm, szépen regenerálódik. :-)
Azt olvastam a neten, hogy nem szabad, hogy víz érje tartósan. Mosószerek vegyszerek egyáltalán nem. Én gumikesztyűt használok. Vannak homeoterápiás körömerősítő ill. a mátrixot javító szerek ill. körömlakk is, de nekem ezek nem használtak.
A gombás fertőzés is okozhat fájdalmat/gyulladást. Biztosan nem gomba? Egy jó szakember sokat segíthet.
Előzmény: szkati (325)
szkati Creative Commons License 2010.08.29 0 0 325
Ugyanez a bajom, miszerint a jobb kezem hüvelykujján a köröm válik le a körömágytól. Először csak kicsit, most már mindjárt eléri a " fehér féholdat". Voltam bőrgyógyásznál és ő is azt mondta( lehet, hogy nem ért hozzá?), hogy ez nem gomba. Az interneten meg azt olvastam, hogy ez valami candida? Aki ért hozzá, kérem, hogy segítsen, hogy hová menjek. Eddig nem fájt, de minél jobbal enged el a köröm, annál jobban érzékeny már. Le fog esni a körmöm?
Előzmény: hog (320)
-Sachse- Creative Commons License 2010.08.22 0 0 324
Üdv,
Van valakinek tapasztalata ekcémánál a bioptron lámpával? Ha igen, légyszi írja meg. (Használt e, hogy használta, hányszor, mikor)
Előre is köszi.
ugrabugra Creative Commons License 2010.08.15 0 0 323
Ezt úgy hívják, h DISZHIDRÓZIS:

http://www.hazipatika.com/articles/Az_ekcema_kialakulasa?aid=20081120184740
Előzmény: Törölt nick (322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!