Te, mint hobbi-jogszabál értelmező: a fiókomban/szekrénytetején porosodó régi,matuzsálemkorú maroktelefonok, azok üzembentartásnak minősülnek?
Beépített antennájuk van, akkumlátor van rajtuk/jó, már régen lemerültek önkisülésükben/ ez így üzembentartás ugyi?
Még ma kérném szépen a pontos választ.Még ma, tolcsI E.T-nak szeretnék szólni,kimaradt az adóztatásból legalább 50-60 millió darab üzembentartott ?? rádióadóvevő készülék!Elmaradt üzembentartási illeték?Ho-hó!
Ma csak Magyarországon legalább 11 millió rádió van rendszerben, amivel beszélgethetnek az emberek. Beszélgetnek is. Az utcán lépten-nyomon rádióval beszélgető embereket látok.
Nekem első rádióamatőr berendezésem az FM10-160 volt (Tnx "HA0EM János OM-nek érte) és már akkor olyan modern berendezés volt hogy folyamatosan adta az ANI-kódot inverterfütyülés formájában.1jó volt,bárki be tudta azonosítani adásomat beszéd/moduláció nélkül is.
A 10-160 tápjában már cseréltem az elkókat, a jelenség megmaradt. Az adóban két elkó volt, egy a moduláció bevezetési pontjánál. Cseréltem. A visítás maradt.
Csak a BRG-ről tudok nyilatkozni, de nem volt jellemző. Csak elkó hibára utal ez is.
Meg kell nézni melyik fokozat hozza be. Volt, amelyik sorozatban a hangfrekis tranyós panelba tantál elkók kerültek. De amelyikbe csak MM elkó jutott, hát az......
Nekem csak annyi panaszom van rá, hogy a kéretlen reklámlevelek 90%-át onnan kapom, ezért az egész citromail szűrőlistán van egy citromail könyvtárba irányítva és azonnali "elolvasva" jelzővel ellátva (legyen meg ha mégis valami onnan jön). Kedves ismerősöknek szűrő ami kivételt tesz velük és a HAM könyvtárba irányít.
A levelező Démon írt, hogy a Neked címzett levelemet nem tudja kézbesíteni! (Ez a citroméles már többszőr, más partner esetében sem... ) No, akkor kérésem: Légyszives egy irányárral kűldj egy mailt az én címemre a teleszkopikról. Csak az árbóc érdekelne. Köszönöm.
Ha gondolod akkor írj, talán tudok segíteni mert le is van valahova mentve. Nekem is van egy SC-390U Amit szintéh ezzel progiztam fel! Csak ahhoz, hogy programozni tudd kell egy Billentyűkód is a program menübe belépni!