Keresés

Részletes keresés

Napfény1 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84126

Szó Kathy!:) Mi pont ilyen vitorlással mentünk, mint ami a videón van:)

Előzmény: Kathy8 (84124)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84125

Szia buki88

lentebb a leírásba amit felettem róla ott írják mi lenne a megfelelője nálunk olvasd el!

Előzmény: buki88 (84123)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84124

Szió Napfény , ne is mond , Asszuánba összesen volt alkalmam 1.5 órát felukkázni:))) Habár ezek a motosros csónakok nem teljesen a felukkák az ilyen:

Előzmény: Napfény1 (84093)
buki88 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84123

És ennek az Antinal nevű gyógyszernek esetleg nincs itthoni megfelelője,mondjuk a nospa,vagy a kataflan?

ISIS/002 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84122

Szia!

Igaz nem engem kérdeztél, de én már kétszer voltam ennél a hotelnél ( nem a hotel-ban !!).

Legutóbb a múlt héten.

A szállodával kapcsolatos dolgokat a vendégek elmondása alapján tudom.

A vendégek zöme német, állítólag az ellátás teljesen jó.

Szobákról nem igazán hallottam semmit.

Amit tudni kell a környékről. Gyakorlatilag 3 szálloda van egymás mellett ( majd este teszek fel képet, csak a másik gépen vannak a képek) az imperial a középső és a legnagyobb.

A part finom homokos, lassan mélyűl. Nagyon sok szörfös jár ide, mivel folyamatosan jó szél van. A szörvösök és kitesok egyáltalán nem zavaják a fürdöző vendégeket. Nekik a part déli és északi részén van kijelölve hely, ahol szörfözhetnek .

Szonirázra a szálloda partja NEM alkalmas!!  Gyakorlatilag a homokos rész miatt, nincs korall. Ezt jó ha tudod, ha esetleg e miatt mennétek a Vörös-höz, akkor azt itt nem tudjátok meg tenni, csak, ha hajóval elmentek egy kirándulásra.

Kisérőnek a napi hajó 15 EUR + az ebéd 25 LE+ ital.

A környék csendes, vásárolni is csak pár kisebb üzletben lehet.

Leginkább azoknak tudom ajánlani, akik pihenni szeretnének.

Előzmény: Arabella 11 (84109)
péeldé Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84121

A sznorizáshoz 3 alapvető dolog szükséges, ezt a búvárok ABC felszerelésnek hívják:

1. uszony (köznapi nevén békatalp): kétféle lehet, papucsos, ebbe mezítláb kell belebújni, vagy pántos, ehhez kell egy búvárcsizmának nevezett gumitalpú/textil lábbeli.Kiválasztása egyszerű, lábmérethez igazodik. Ne szorítson, mert az iszonyú kényelmetlen. Néhányan sima zoknit is vesznek alá, mert nem szeretik, ha rácuppan, vagy beolajozzák napolajjal vagy krémmel a lábukat, hogy könnyebben fölvegyék.

2. légzőcső (köznapi nevén pipa): ez egy műanyag cső, amelyen keresztül levegőt veszel. A modernebbek már hullámzás ellen védve vannak egy kis fedővel, így nem folyik bele föntről a víz. Gyakorlottak akár 10m mélyre is lemerülnek, kis gyakorlás kell hozzá, hogy megszokd, odalenn nem szabad megszívni, csak kifelé fújhatsz a tüdődből levegőt. Vannak szép csillivilli légzőcsövek is. Van egy kis kallantyú rajta, amivel a maszk pántjához lehet rögzíteni, el ne hagyd.

3. maszk (köznapi nevén búvárszemüveg): ez nem csak egy szemüveg, mert teljesen befedi a szemet és az orrot is (víz alatt ugye a szánkon veszünk levegőt és ott is engedjük ki. A három közül ennek a kiválasztása a legnehezebb, megtalálni az arcformádhoz legjobban illeszkedőt. Körül egy szilikonkeret van, ami nem engedi be a vizet. Száraz próba esetén  az a legjobb, ha a pántot nem teszed föl a fejedre, hanem a maszkot enyhén az arcodhoz nyomod, hogy kis vákuum képződjön, ha ez nem megy, kicsit szippantsd meg (de ne fújd vissza, tartsd bent a levegőt egy darabig!) és ottmarad. Forgasd a fejed fel-le, balra-jobbra. Ha valahol jön a levegő, akkor az nem fed teljesen és merülés közben befolyik majd a víz. Próbálj másikat

A maszk gyakran párásodik, ennek ellene tenni kétféle módon lehet: befújod párátlanító spray-vel, ami drága és nekem nem mindig használ. kézenfekvőbb, és sokkal egyszerűbb is, az elején, közvetlenül mielőtt felveszed beleköpsz egy jó nagyot, szétkened, hagyod kicsit száradni, majd kimosod, de akkor az ujjaddal már nem nyúlsz az üveghez.

A maszkba belemegy a víz: ez is előfordul, hiszen rácsodálkozol élőlényekre, elmosolyodsz, megijedsz a víz alatt, nyüstölődik a pánt, mozog, tehát nem kell megrémülni, de megesik, hogy az orrodon keresztül felszívod a sós vizet, brrrr. Ekkor a sznorizók köhögve, fuldokolva a víz fölé emelkednek, leveszik maszkot és kiöntik belőle a vizet, megigazgatják, majd újra lemerülnek.

Ha elmész intromerülésre, megtanítják a maszkürítést víz alatt, mert 10méterről csak úgy nem emelkedhetsz fel.

A legnagyobb sznorizókat fel lehet ismerni esténként az utcán sétálva, mert a szemük körül furcsa alakzatban barnulnak, bepirosodott szemmel járkálnak és a maszk kerete is kiszívja az arcukat.

A sznorizást tanulni kell, de nem bonyolult, csak az elején szokatlan a szájon be-, szájon kilélegzés és az, hogy bele kell mártanod a fejedet a vízbe. ezt általában a frizurájukra igényesek szokták kijelenteni. aztán egy Giftun szigeti túra után büszkén mutogatják a fényképeket és mesélik, ki sem jöttek a vízből.

Ja, még valami: iszonyúan le lehet égni, a vízben, ezért póló vagy spéci latex vagy neoprén ruha viselése ajánlott.

Lehet venni kint is felszerelést, mindenesetre a hajóúton adnak (mellényt is), de a szállodában is lehet bérelni, de ha jársz sportboltban vagy a közelben van búvárbolt, csak a kíváncsiság miatt menj be és próbáld ki milyen. Tavaly láttam hiperben és L*dl-ben is.

Előzmény: bagi67 (84100)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84120

Nem akarok vitába szállni Antinal ügyben:) Én eddig a sok hét kintlét alatt 1szer tavaly voltam beteg lázam is volt! Sajna párom annál többszőr:(

Mi veszünk Antinált ,de nem megelőzésre ,hanem ,h legyen ,mert a legkisebb rossz érzésnél ,ha beveszed akkor nem kell doki. Előre folyamatosan nem szedjük. Nem tudom ki ,hogy van vele, de én személy szerint nem ,hogy itthon de kint meg méginkább nem szeretek orvoshoz menni, az infúzióról már nem is beszélve!!Szerencsére abban még nem volt részem ,de nem is szeretném még sokáig.:)

Szóval sztem ha időben bekapja valaki az Antinal és SZIGORÚ diétát tart 2 napig (aznap, meg másnap ) aztán jól lesz.Párom sajna elég sokszor volt kint beteg ,de őő is Antinált szedett rá és jobban lett. A lényeg időben be kell venni! egyből kettőt aztán rá van írva a többi...

Aki meg úgy jobban érzi magát ha biztos ami biztos elmegy a dokihoz és kap infúziót annak azt kell csinálni.Vagy aki már nem időben veszi be az Antinalt az inkább egyből menjen dokihoz....

Aki először megy ki és itt olvassa, nehogy megijedjen már ,h egyből infúzióra teszik:)))

Vannak fokozatok ahol már nem elég az Antinal ,akkor jön a doki.

Előzmény: evafurucz (84116)
zsebkuty Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84119

Kedves Kathy8!!!:)

Köszi szépen,valóban ,,keresztezzük"egymást!!

Nagyon-nagyon vártam már ezt az utat és ígérem,ha megjövök,beszámolok!

A segítségeid nélkül nem ment volna a választás!

Minden jót!!!:)

Előzmény: Kathy8 (84115)
evafurucz Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84118

Ha valakit esetleg érdekel ,akkor elárulom,hogy a Bella Vista hotel-Hurghada magyar animátorok vannak.Ők egy család.Anya-lánya és fia.Már 6 éve kint élnek és dolgoznak mint animátorok.Annyira kedvesek és mindenben segitőkészek.3 éve ismerkedtünk meg,akkor még a Pyramisa Blue Lagun-ban dolgoztak.Mellékesen a Pyramisa gyönyörü hotel,tökéletes nyaralásunk volt .Ha valaki a Bella Vistába menne,össze tudom hozni ezzel az aranyos családdal.

sandys84 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84117

Kedves Macclode!

Örülünk hogy megérkeztél, nagyon jó lehet most neked!Élvezd ki minden pillanatát az ottléteteknek, aztán várunk egy szép beszámolót a Tropitelről. Nagyon érdekel, mert mi is ezt a hotelt szemeltük ki magunknak nyárra.

További szép napokat!!

Előzmény: macclode (84095)
evafurucz Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84116

Semmiért sem kellett fizetni,a biztositásunk elég volt.Még az útért sem,pedig oda és vissza is a doki sofőrje szállitott.Sem a gyogyszerért amit még ott kaptam.Minek venni előre Antinalt? Nekünk mindig azt mondták,hogy ugysem lehet szedni megelőzésképpen ,mert nem fog használni,ha tényleg baj meg kell,akkor ott minden lépten-nyomon van gyogyszerták,ami még éjszaka is nyitva tart.De az én véleményem az,hogy hatásosabb az infuzio,mert azzal fél ora mulva semmi bajod,viszont az Antinalt szedni kell ha baj van pár napig és nincs mindjárt hatása.

Előzmény: Arabella 11 (84113)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84115

Kedves zsebkuty !!!

NAGYON köszi !!!Remélem minden úgy alakul ahogy elterveztem és látok extra dolgot is a vízalatt:)))

Nektek is FANTASZTIKUS MAKADIS NYARALÁST KÍVÁNOK már most ,mert mi 16-án jövünk haza és Ti meg 15 mentek:)

Előzmény: zsebkuty (84108)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84114

Szombaton:)

Jó hotel az is én úgy tudom :) A Soma Bay-en van, itt voltak többen ott, de keress rá bal oldalon!!!

Előzmény: Arabella 11 (84110)
Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84113

Azért veszünk egy dobozzal, biztos ami biztos. A korházban kellett fizetni, vagy elég volt a biztosítás?

Előzmény: evafurucz (84111)
pepy Creative Commons License 2012.05.30 -1 0 84112

Ha valakit esetleg érdekel: Hotel Amwaj Beach Resortakciósan...

evafurucz Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84111

Az Antinal gyogyszerhez szeretnék hozzászolni.Mi 9 alkalommal voltunk Egyiptomban,de a tavalyi év kivételével még sosem voltak gyomor problémáink.Sőtt még a gyereknek sem.Sokat hallottam az Antinálról,de venni nem vettünk.Tavaly bizony a második éjszakán arra ébredtem,hogy nagy gyomor görcseim vannak.Összekuporodva jajgattam az ágyon.Erre a férjem küldött egy üzit az indegenvezetőnknek .Azonnal válaszolt is a Biborka,hogy menjünk le a szálloda elé,mert 10 percen belül értünk jön a doki söfőrje és bevisz a kórházba.Igy is lett.A korházban egy kedves doki fogadott,akinek elmondtam mi a gondom.Lefektetett egy ágyra és azonnal beszurt egy infúziót.Ott állt mellettem mindvégig és kb.10 perc mulva,mikor a fele infúzió lefolyt,megkérdezte jobban e érzem magamat.Jobban lettem igen.Mire teljesen lefolyt az infúzió.már kutya bajom se volt.Annak ellenére még kaptam a dokitól 3 doboz gyogyszer,és elmondta hogyan kell szednem.Erre azonban már semmi szükség nem volt,mert teljesen rendbe jöttem.Mondták akkor a szállodában,hogy az Antinalt már nemigen kell megvenni,mert az orvosok az infúziót használják,mitúl csekély fél óra alatt rendbe jön a beteg.

Előzmény: Arabella 11 (84099)
Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84110

Kathy, mikor indultok pontosan?

Előzmény: Kathy8 (84107)
Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84109

Az Imperial Shams Abu Soma-t néztük ki. Szerinted?

Előzmény: Kathy8 (84107)
zsebkuty Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84108

Kedves Kathy8!!!:))

Nagyon szép nyaralást kívánok,sok snorizással eltöltött órát,kívánom,hogy érezd úgy magad,ahogy szeretnéd!!!

Puszi!:)

Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84107

Én ajánlom a Googla Maps-ot és ott végipásztázni a partot + képeket nézegetni!Sok lejön belőle, pl, lassan mélyül e , van e hajókikötő, móló, korall és homokpadok vannak e....meg tudod nézni van-e mesterséges öböl ,mennyi napágy van ,milyen széles a part a hotel területe!

Nekem két nagy kedvencem Makadi Bay és Sahl Hasheesh Bay , de a többi part is szép a Vörös tenger színei csodállatosak!!!:)))

Előzmény: Arabella 11 (84105)
zsebkuty Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84106

Kedves GYURMÓKA és kicsikifli!

Persze,én is nagyon örülök,hogy végre megtudtam TŐLETEK,hogy indulni fog a 15-i gép:)))

Azért várom,hogy megerősítsenek az irodások!:)

Kedves macclode!

De jó,hogy már ott vagy és milyen rendes,hogy bejelentkeztél!

Mostmár pihenj és élvezd a nyaralást!!!:)

Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84105

Sziasztok, mi a különbség a központi szállodák és távolabbiak tengerpartja között? Ha gyönyűrű partot akarunk melyik részen válasszunk szállodát?

Amira81 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84104

Ez engem is nagyon érdekel, remélem válaszolnak a többiek!

Előzmény: bagi67 (84100)
bagi67 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84103

Kedves Kathy8!

Köszönjük a részletes és kimerítő tájékoztatót.

Remélhetőleg senkinek sem lesz rá szüksége, de én biztosan megveszem érkezéskor, már csak a biztoság érzése miatt.( talán így is hatásos.)

Előzmény: Kathy8 (84101)
Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84102

Köszi Kathy!

Előzmény: Kathy8 (84101)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84101

Szia , a Dive Hard Tours honlapjáról kis leírás Antinal: Amúgy 5Le / doboz a rendes ára :) De általában nem ennyiért szokták adni!:(

Sokan hallottak már róla: ANTINAL
Egyiptomban az Utasok néha hasmenésre panaszkodnak. Mi nem vagyunk orvosok, de ettől függetlenül egy-két véleményt leírunk Önöknek:
Az ottani orvosok az Antinal gyógyszert nem minden esetben javasolják.
A készítmény gyártójának a honlapja itt tekinthető meg: www.amoun.com

Megkérdeztünk egy itthoni gyógyszerészt, aki ezt a tájékoztatást nyújtotta:
Akkor az Antinalról, gyógyszerész szemmel. :) NEM antibiotikum, hanem széles spektrumú antiszeptikum.
antiszeptikum = élő szervezetet (pl. embert) fertőtlenítő szer.
széles spektrum = (erős egyszerűsítéssel) a baktériumok jelentős hányadát válogatás nélkül írtó hatása van.
Az Antinal, melynek rendes neve (hatóanyaga) nifuroxazide, a közhiedelemmel ellentétben nem arab, hanem francia készítmény. igen régi, és elég sok fejlett országban nem törzskönyvezett (engedélyezett) szer. néha nálunk is lehet kapni Ercefuryl néven. (per. pill. nem tudom, hogy már kivonták -e a forgalomból, de kb. 2 éve még lehetett kapni.)
Mivel rendszeres szedése szinte a teljes bélflórát hosszabb időre tönkre teszi, ezért megelőzéskénti alkalmazása nem igazán szerencsés, de kevésbé káros mint ha antibiotikumot szednél csak úgy utóbbi esetben a hasznos baktériumok elpusztításán kívül ellenálló fajt is tenyésztesz, míg az Antinalhoz nem tud hozzászokni a szervezeted. röviden: megelőzéskénti szedését én nem ajánlom, s az a gyanúm, hogy 100 orvosból 99 hasonló véleményen lenne. "
Az Antinal dobozának és tartalmának a képe:

Az Antinal dobozában található leírás letölthető innen, klikk ide: ANTINAL LEÍRÁS
Utána jártunk a ERCEFURYL nevű gyógyszernek is és valóban Magyarországon is található nifuroxazide tartalmú gyógyszer:
OGYI-T-06513
ERCEFURYL 200 mg kapszula
28 darabos
Hatóanyag: nifuroxazide

Gyártó: Chinoin/Synthélabo

Lehet, hogy nem gyártják már?

Ezt olvashatjuk a nifuroxazid-ról a Wikipedián:
A nifuroxazid (INN: nifuroxazide) élénksárga kristályos por. Vízben és diklórmetánban nem, alkoholban kevéssé oldódik.
Bélfertőtlenítő. Fertőzés okozta hasmenés vagy colitis (vastagbélgyulladás) ellen adják. Már a székletminta-vizsgálat eredményének megérkezte előtt felírható.
Gátolja a baktériumok nukleinsavainak előállítását és az energiaháztatásuk normális működését. Nem károsítja a bélflórát, nem okoz rezisztenciát.
A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Nifuroxazidum néven hivatalos.
A nemzetközi gyógyszerkereskedelemben számos nifuroxazid-tartalmú készítmény kapható. Magyarországon nincs forgalomban nifuroxazid-tartalmú készítmény.

Előzmény: Arabella 11 (84099)
bagi67 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84100

Sziasztok!

Gyakorlott sznorizók!

Érdemes itthon venni felszerelést, vagy ott is beszerezhető, ( ha igen milyen áron?) vagy hagyatkozzunk a programoknál kölcsönbe kapott cuccra? Teljesen kezdők vagyunk a témában, milyen dolgokra figyeljünk, mit javasoltok?

Köszi előre is.

Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84099

Az Antinal nevő gyógyszer mennyibe kerül? Azt hallottam kint még erre is alkudni kell?!

Üdv.:

A

anita1014 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84098

:))))

Köszi, jó volt olvasni! Jókat rötyögtem, persze diszkréten, mégiscsak dolgozom, vagy mifene! :))

A

Előzmény: kywy (84057)
buki88 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 84097

Helló !
Még új vagyok itt.A párommal szeptember elején szeretnénk Egyiptomba utazni,és tanácsokat szeretnék kérni hogy melyik hoteleket ajánlájátok,mert már elég sok kritkát elolvastam,de nem jutottam egyről a kettőre.Ugyan arról a hotelről van aki nagyon jókat ír van aki nagyon rosszat.Teljesen elbizonytalanodtam,hogy biztosan akarunke oda utazni.Ezért kérném a segítségeteket,hogy ti mit javasolnátok!
Előre is köszönöm a tanácsokat :)!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!