Keresés

Részletes keresés

Mollacsek Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1717

De mondom.:)))))

Előzmény: buffetboy (1716)
buffetboy Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1716

Aztakurva, nem mondod?! Akkor most félig újjászülettem...

Előzmény: Mollacsek (1710)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1715

Nos, ha szivacs, akkor mosható, olajozható házilag is, én biztos nem fogok ilyen drágán komplett betétet venni. Ha cserélni kell a szivacsot, a vékonysága ellenére olyan sűrűségűt kell szerezni mint ami benne van, hogy ne fojtson túlságosan és szűrni is tudjon megfelelő hatásossággal. Az ilyen vékony betétet megoldhatták volna hasonlóan mint a pollenszűrőket, mint egy fiókot, oldalra kihúzhatósra és így nem kell a fél motort lebontani érte. Enyémben pont most lett meg a 10.000-ik km, ha idén nem is, de jövőre esedékes lesz egy inspekció. A szereléstől nem félek, megoldottam már ennél bonyolultabbat is, de azért bosszantó tud lenni, ha egy "filléres" alkatrész ennyire el van dugva. Az öreg Jawa-mon tényleg csak két csavar fogja a deklijét......

Előzmény: franky71 (1714)
franky71 Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1714

Üdv !

Ott a pont mindenkinél , csak én vittem a bőrömet vásárra :-)  

Tehát ne vegyen senki légszűrőt 13.900 Ft-ér , mert mosható , javítható , és kis kézügyességgel 17 Forintnyi szivacsból újjá varázsolható...

Persze nem dobtam ki a régit ( majd egy fél év múlva , amikor selejtezek a garázsban... )  és a ( kissé megkésett  :-) hozzászólásaitok alapján jobban szemügyre vettem.  Műanyag keretben kb 3-4 mm vastag szivacsszerű anyag ,  a tiszta oldalán masszívabb szúnyogháló szerű fém ráccsal.

A keret és a rács minden további nélkül újrahasznosítható , a szivacs mosható , vagy ha szerez valaki ilyen véknyat , akkor a régit körülrajzolván újrateremthető... 

Persze én voltam a hunyó , valahogy fel sem merült bennem , hogy akár mosható , ill. cserélhető , mert autóhoz vagyok szokva és ott ugye evidens , hogy a papírszűrő kuka , a mosogatós módszert meg csak crossmotoroknál, meg sport szűrőknél hallottam eddig...

Olajozni illik ( gyárilag is be van kicsit ) mert nagyon vékony a szűrő réteg ,  ennek eredménye , hogy ragad rá a por , mint a légypapírra...  viszont roppant hátránya , hogy elég bajos a csere , tehát kicsit benézték ezt Kawasakiék, mert vagy legyen egy rohadt eldugott helyen egy papírszűrő , és akkor tudom , hogy 15 ezrenként bőven elég cserélni ,  vagy ha ilyen olajos , sűrű cserét igénylő szűrőt használnak , tegyék már valami olyan helyre , hogy három csavarral ,vagy négy patenttal néhány ezer km után tíz perc alatt hozzáférhető legyen...

Hát ennyi , de az biztos , hogy ez a fajta rendszer nem szereti a 18 ezres csereperiódust , ezt sűríteni kell...

Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1713

Azt már találja ki más! :)

Ma meglett az első 1.000 km a Versyssel :) ... és még nincs neki neve...

Előzmény: Mollacsek (1711)
drCSÁ Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1712
Igen, ok voltak:-(
Előzmény: buffetboy (1709)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1711

Passz, így fejből nem tudom, otthon majd megnézem. Szerintem a kiszerelés van annyira bonyolult, hogy a mosás, olajozás semmiség ehhez képest.:)

Akkor a kisrobogó neve mi lenne? :)

Előzmény: Csíkos Béka (1708)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1710

A TV-ben pont ezt a címet mutatták, ezzel volt meghirdetve....

Előzmény: buffetboy (1709)
buffetboy Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1709

Az a durva, h én szerintem gondolkodtam is, h elmenjek-e erre a túrára, motorozz.hu-n meg volt hirdetve (asszem Pünkösdi élményút a Szlovák paradicsomba címmel). Nem tudom biztosan, h ők voltak-e, de nagy a gyanúm, h igen. Nyugodjanak békében! :(

Előzmény: Csíkos Béka (1707)
Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1708

Gyári utasítás szerint mikoronként kell mosni/cserélni a Versys légszűrőjét?

Eléggé macera a szivacsmosás. Ha valaki nekiugrana, van a polcomon Castrol légszűrőolaj (az a spré, amivel a tisztítás után a szivacsot be kell fújni. Illetve a vadiúj szűrő szívacsát is be kell fújni, ha gyárilag nem olajos, asszem.). Be lehet nevezni egy befújásra, mostanában nem tervezem használni (még anno az  Kawa EN500 chopperemhez vettem). 

Tényleg!! Akkor a bevásárláshoz használt nagyrobogó meg "shopper" !! :) :) :)

Előzmény: Mollacsek (1706)
Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1707

Nálam anno ilyen Bömbi is szóba jött, mint lehetséges Fazer- utód. Nekem tecccik. Igazából jópár motort végiggondoltam, de nem volt olyan, ami komoly vetélytárs lett volna a Versysnek. Vagy ezért, vagy azért kiszelektálódtak.

Ez a lengyel baleset elég szörnyű. Igazából bárhol bármikor... és lehet, hogy a sofőr soha életében nem csinált semmi bajt... csak azért írom, mert más fórumokon néhányan a vérét kívánták a vétkes autóvezetőnek. Szerintem senki sem cserélne vele sem...

Előzmény: franky71 (1698)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1706

Én is megtaláltam ugyanezt, ha az a sárga betét szivacs vagy valami olyasmi, akkor szerintem mosható. Youtube-on láttam egy gyári Kawasaki videót, hogyan kell a szivacsos szűrőbetétet tisztítani, nem is 2 perces munka.

Előzmény: buffetboy (1703)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1705

Huh, közel volt.....

Előzmény: drCSÁ (1702)
buffetboy Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1704

Naná, h szebb a Versys! :D Egyébként sztem elég mókásan néz ki a BMW-n az a kályhacső méretű kipuff. :) Kolléga mondta is, h már rendelt rá valami Akrapovic cuccot, talán az értelmesebben fog kinézni. :)

Előzmény: franky71 (1698)
buffetboy Creative Commons License 2012.05.29 0 0 1703

A légszűrő betétjét nem lehet valahogy cserélni? Mert ebayen 3e forint körüli összegért látok betéteket a műanyag ház nélkül.

Előzmény: franky71 (1697)
drCSÁ Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1702
Borzaszto ami tortent, mi nehany oraval korabban motoroztunk el pont ott...
Előzmény: Mollacsek (1701)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1701

Ez jó hír, abból a szempontból is, hogy nem rólatok szóltak a mai hírek......

Előzmény: drCSÁ (1699)
Mollacsek Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1700

A szűrőbetét milyen anyagból van? Szivacs?

Előzmény: franky71 (1697)
drCSÁ Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1699
Megjartuk Krakkot, 4 l fogyasztas pedig ahol csak lehetett a leggorbebb:-) utat valasztottuk
franky71 Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1698

Hát mennyivel szebb a Versys...  bár ott BMW-ék megind belehúztak műszakilag , az a hátsó villa a fogasszíjas megoldással , meg a jobbról balra "csapongó " kipuffal nem semmi... de nekem nem kéne...   mondjuk egy GS-1200 már elgondolkodtatna... :-)

Előzmény: buffetboy (1696)
franky71 Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1697

Üdv !

Csak az olvassa el , akit érdekel a légszűrő cseréje... !!!

Kicsit túl léptem már a 18.000 km-t , tehát esedékessé vált a szervíz.  Négy éves lévén garanciáról nem  nagyon beszélhetünk ,  eladáskor meg majd az állapota , ami magáért beszél , hiszen mostantól nincs szervízkönyv...

Már tavaly megvettem mindent hozzá , és megint szembesültem a kis zacskón lévő matricával , hogy bizony a légszűrőért  13.900 Ft-ot fizettem , ami azért a vicc kategória.

A csere nem nagy ügy , de ha valaki nem szokott szerelgetni ezt-azt , ne ezzel kezdje !

A történet az ülésnél indul , majd plexi , oldalidomok , az alattuk levő fekete idomkák , illetve a műszerfal két " nyúlványa" is ide rögzül . Ezután kicsavarandó az a két csavar , ahová az ülést is beakasztjuk , és gyakorlailag csak ezek fogják a tankot is.  Kicsit megemelve látszik , hogy van két elektromos vezeték ( amik 10 cm-rel arrébb csatlakozóval oldhatóak )  ,  a tulfolyó-szellőző ( ami felhúzható a tankkal együtt ) illetve a benzincső ( egy bajonett záras szerkezettel oldható , és szépen lejön a csonkról - benya nem folyik a tankból )

Ha ezeket megoldottuk , a tank felfelé leemelhető , és láthatóvá válik a légszűrőház. Kezdtem körbe szedegetni a csavarokat , de rájöttem , hogy felesleges , mert a légszőrőt a doboz tetején 1 db csavar tartja , és mint valami fiókot - kihúzható a régi , ill. betolható az  új csak egy csövet kell elvenni előle.

Van viszont egy érdekes dolog , ami egy brutális konstrukciós hiba , és nem hinném , hogy a szervízben valaki is foglalkozna vele a légszűrő cseréjekor :

Amikor kihúzom a használt légszűrőt a résen keresztül ( mint fiókot :-)  a dzsuvás oldaláról  a rés a cuccot " legyalulja " és visszahullik a légszűrőházba , és mivel ferdén áll a légszűrő a házban , ilyenkor a " tiszta oldalra " hullik minden...   nagyon durva...    szerencsére a légszűrőház tetején van egy kisebb " ajtó " négy csavarral , és ha ezt kicsavarom , láthatóvá válik kb egy gyűszűnyi bogár-kosz-növénymaradvány-stb.  ami visszahullott a " tiszta oldalra " és ott figyelnek , pedig ott már a torok van a pillangószelepekkel...  Porszívóra szereltem egy véknyabb csövet , és széppen kiszippantottam a cuccot , így a szűrő után megint minden tiszta...

Igy elolvasva ez elég kacifántos , de ha majd valaki csinálja , rögtön érti , miről beszélek...

Visszaszerelés értelem szerűen fordított sorrendben ,  én idomokat , plexit , tankot, előtte alaposan megtakarítottam és lepasztáztam...

A 18.000 km-t futott levegőszűrő elég ijesztő  , pedig semmi terep , csak város , és kisebb kirándulások...

buffetboy Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1696

Pák kép a szombati Balatoni Vizesnyolcas túránkról:

https://picasaweb.google.com/110254772213152915358/BalatoniVizesnyolcasTura?authuser=0&feat=directlink

Remélem a közös gurulás is ilyen jó lesz, mint ez volt! :)

Előzmény: gadus (1695)
gadus Creative Commons License 2012.05.28 0 0 1695

Eger környéke az frankó hely.Most jövök Bükkzsércről(az éves talinkról) hát nagyon jó kis kacskaringós utak vannak arrafelé.

franky71 Creative Commons License 2012.05.27 0 0 1694

Üdv !

Köszi az ajánlatot , lehet , hogy élek majd vele , de azért utána nézek a beszerzésnek is...

A mocit a kecskeméti márkakaereskedésbe ( már megszünt... )  rendeltem , és megbeszéltem a tulajjal , hogy amikor megjön , ott legyek a " kicsomagolásnál "   

Nagy papír doboz , benne a fémketrec , benne a Versys.  Ők rakták össze , műszaki vizsga , forgalomba helyezés , stb.  és pár nap múlva lehetett jönni haza vele.

Előzmény: Csíkos Béka (1693)
Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.27 0 0 1693

Finlube- ot rendelni lehet a szegedi cégtől, a honlapjukon van elérhetőség, úgy rémlik, 8000 + szállítás. A haverom egy területi képviselőjüktől vett nekem meg az öccsének  7000- ért darabját. De ha ki akarod próbálni, tísztítsd le ragyogóra a láncot, és befújjuk az enyémmel. Nagyon masszív flakon, van benne cucc rendesen, szóval marad nekem is :)

Ez a kép ismerős a topicolvasásaimból. Ezek szerint te "raktad össze"  a motorodat?

Előzmény: franky71 (1692)
franky71 Creative Commons License 2012.05.26 0 0 1692

"  Interflon Fin Lube TF Nagyon sokoldalú, szárazkenést biztosító kenőanyag 

Kiemelkedően sokoldalú Teflon®-nal dúsított, száraz kenőanyag, az ipar számára. A különféle általános gépek, kábelek és láncok kenésére, karbantartási felhasználásokra tervezték a széleskörű környezeti feltételeknek megfelelően.
A szilárd kenőréteg a felületen egy erős, tartós határvonalat képez. Így a kenőanyag sokkal hosszabb élettartamú lesz, jobban ellenáll a víznek illetve jelentősen csökkenti a súrlódást és a kopást is. "

Tehát ez valami ipari cucc , nem igazán találtam viszont , hogy hol kapható.  Egy forumon  azt írják 10 ezer körül van egy flakon... 

franky71 Creative Commons License 2012.05.26 0 0 1691

Üdv !

Emelőszem volt már téma , lehetne bele tenni valami érdekes fejű csavart is fillérekért , de nem hagyományos menet van benne , meg nekem már megvolt a billenős emelő akkorra...  ha sokat megy valaki , érdemes rendesen felkészülni az emelgetésre , és biztosan az emelőszemes a legjobb megoldás.

Nálam úgy látom évi 4.500 km volt az átlag megtett út ,  a négy év alatt kétszer ment esőben , ( ebből az egyik , amikor a szalonból hoztam haza ) , terepen - földúton soha nem jár , ezért ezt a lánc pancsolást is elég ritkán művelem...  szerencsére a Castrol láncspraym éppen kifogyott , mindenképpen próbát teszek az általad ajánlottal !

Forumozás ügyben lehet valami , mert én 2008 árrilisban vettem a mocit , de előtte már 2007 decembertől beszéltünk itt róla , de azok a nevek már eltüntek.

Leltem, egy fotót akkoriból...

Előzmény: Csíkos Béka (1687)
Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.26 0 0 1690

Frenadem, még nem jött össze a regisztrálás? :(

Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.26 0 0 1689

Az emelőszem pedig pont az általad leírt problémára gyógyír. Elvileg lehet kapni emelőszemes adaptert az emelők többségéhez. 

Egyébként jól tudom, hogy te írsz legrégebbóta erre a fórumra? :)

Előzmény: franky71 (1685)
Csíkos Béka Creative Commons License 2012.05.26 0 0 1688

Úgy látom, ez hasonló, mint ami alant lett  linkelve, csak az állítható magasságú és nem emelőszemnél emel, hanem a villánál. Az jópofa, hogy a videón a srác 9 percig magyaráz egy kettéhajtható vasdarabról... :)

Előzmény: technics1910 (1686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!