Hurghada, az egyiptomi üdülőhely topicja. Kéretik a weboldal-ajánl ás és az egyéb direkt vagy indirekt marketingtevékenység kerülése. Útitársak (ki-mikor-hová-kivel) a társtopicban lelhetők fel. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179855
A legtöbb szállodáról a fórum látogatói már írtak részletes beszámolót, feltétlenül javasoljuk egy évvel korábbi vagy akár régebbi bejegyzésekig a visszaolvasást és a bal oldali kereső használatát a szálloda nevének beírásával.
Gyomorrontás, "fáraó átka", Antinal, biztosítás, fakultatív program, Kairó, Luxor, Vörös-tenger, sznorkelezés, búvárkodás és pénzváltás, árfolyam stb. kulcsszavakra történő keresés szintén hasznos lehet az előzetes tájékozódásban.
Jó utat és szép nyaralást Hurghadán!
A hotelértékelésekért, fényképet tartalmazó beszámolókért előre is köszönet, ezekben a keresés megkönnyítésére a szálloda nevét minden esetben kérjük feltüntetni.
Az Antinal gyogyszerhez szeretnék hozzászolni.Mi 9 alkalommal voltunk Egyiptomban,de a tavalyi év kivételével még sosem voltak gyomor problémáink.Sőtt még a gyereknek sem.Sokat hallottam az Antinálról,de venni nem vettünk.Tavaly bizony a második éjszakán arra ébredtem,hogy nagy gyomor görcseim vannak.Összekuporodva jajgattam az ágyon.Erre a férjem küldött egy üzit az indegenvezetőnknek .Azonnal válaszolt is a Biborka,hogy menjünk le a szálloda elé,mert 10 percen belül értünk jön a doki söfőrje és bevisz a kórházba.Igy is lett.A korházban egy kedves doki fogadott,akinek elmondtam mi a gondom.Lefektetett egy ágyra és azonnal beszurt egy infúziót.Ott állt mellettem mindvégig és kb.10 perc mulva,mikor a fele infúzió lefolyt,megkérdezte jobban e érzem magamat.Jobban lettem igen.Mire teljesen lefolyt az infúzió.már kutya bajom se volt.Annak ellenére még kaptam a dokitól 3 doboz gyogyszer,és elmondta hogyan kell szednem.Erre azonban már semmi szükség nem volt,mert teljesen rendbe jöttem.Mondták akkor a szállodában,hogy az Antinalt már nemigen kell megvenni,mert az orvosok az infúziót használják,mitúl csekély fél óra alatt rendbe jön a beteg.
Én ajánlom a Googla Maps-ot és ott végipásztázni a partot + képeket nézegetni!Sok lejön belőle, pl, lassan mélyül e , van e hajókikötő, móló, korall és homokpadok vannak e....meg tudod nézni van-e mesterséges öböl ,mennyi napágy van ,milyen széles a part a hotel területe!
Nekem két nagy kedvencem Makadi Bay és Sahl Hasheesh Bay , de a többi part is szép a Vörös tenger színei csodállatosak!!!:)))
Szia , a Dive Hard Tours honlapjáról kis leírás Antinal: Amúgy 5Le / doboz a rendes ára :) De általában nem ennyiért szokták adni!:(
Sokan hallottak már róla: ANTINAL Egyiptomban az Utasok néha hasmenésre panaszkodnak. Mi nem vagyunk orvosok, de ettől függetlenül egy-két véleményt leírunk Önöknek: Az ottani orvosok az Antinal gyógyszert nem minden esetben javasolják. A készítmény gyártójának a honlapja itt tekinthető meg: www.amoun.com
Megkérdeztünk egy itthoni gyógyszerészt, aki ezt a tájékoztatást nyújtotta: Akkor az Antinalról, gyógyszerész szemmel. :) NEM antibiotikum, hanem széles spektrumú antiszeptikum. antiszeptikum = élő szervezetet (pl. embert) fertőtlenítő szer. széles spektrum = (erős egyszerűsítéssel) a baktériumok jelentős hányadát válogatás nélkül írtó hatása van. Az Antinal, melynek rendes neve (hatóanyaga) nifuroxazide, a közhiedelemmel ellentétben nem arab, hanem francia készítmény. igen régi, és elég sok fejlett országban nem törzskönyvezett (engedélyezett) szer. néha nálunk is lehet kapni Ercefuryl néven. (per. pill. nem tudom, hogy már kivonták -e a forgalomból, de kb. 2 éve még lehetett kapni.) Mivel rendszeres szedése szinte a teljes bélflórát hosszabb időre tönkre teszi, ezért megelőzéskénti alkalmazása nem igazán szerencsés, de kevésbé káros mint ha antibiotikumot szednél csak úgy utóbbi esetben a hasznos baktériumok elpusztításán kívül ellenálló fajt is tenyésztesz, míg az Antinalhoz nem tud hozzászokni a szervezeted. röviden: megelőzéskénti szedését én nem ajánlom, s az a gyanúm, hogy 100 orvosból 99 hasonló véleményen lenne. " Az Antinal dobozának és tartalmának a képe:
Az Antinal dobozában található leírás letölthető innen, klikk ide: ANTINAL LEÍRÁS Utána jártunk a ERCEFURYL nevű gyógyszernek is és valóban Magyarországon is található nifuroxazide tartalmú gyógyszer: OGYI-T-06513 ERCEFURYL 200 mg kapszula 28 darabos Hatóanyag: nifuroxazide
Gyártó: Chinoin/Synthélabo
Lehet, hogy nem gyártják már?
Ezt olvashatjuk a nifuroxazid-ról a Wikipedián: A nifuroxazid (INN: nifuroxazide) élénksárga kristályos por. Vízben és diklórmetánban nem, alkoholban kevéssé oldódik. Bélfertőtlenítő. Fertőzés okozta hasmenés vagy colitis (vastagbélgyulladás) ellen adják. Már a székletminta-vizsgálat eredményének megérkezte előtt felírható. Gátolja a baktériumok nukleinsavainak előállítását és az energiaháztatásuk normális működését. Nem károsítja a bélflórát, nem okoz rezisztenciát. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Nifuroxazidum néven hivatalos. A nemzetközi gyógyszerkereskedelemben számos nifuroxazid-tartalmú készítmény kapható. Magyarországon nincs forgalomban nifuroxazid-tartalmú készítmény.
Érdemes itthon venni felszerelést, vagy ott is beszerezhető, ( ha igen milyen áron?) vagy hagyatkozzunk a programoknál kölcsönbe kapott cuccra? Teljesen kezdők vagyunk a témában, milyen dolgokra figyeljünk, mit javasoltok?
Helló ! Még új vagyok itt.A párommal szeptember elején szeretnénk Egyiptomba utazni,és tanácsokat szeretnék kérni hogy melyik hoteleket ajánlájátok,mert már elég sok kritkát elolvastam,de nem jutottam egyről a kettőre.Ugyan arról a hotelről van aki nagyon jókat ír van aki nagyon rosszat.Teljesen elbizonytalanodtam,hogy biztosan akarunke oda utazni.Ezért kérném a segítségeteket,hogy ti mit javasolnátok! Előre is köszönöm a tanácsokat :)!
Egy pillanatnyi bejelentkezés. Sikeresen megérkeztünk a Tropitelbe. Az út jó volt, a szálloda csodás, fantasztikus szobát kaptunk. Mindenkit pusszantok.
Andinagyanyó, köszönöm a kedves üzit. Itt vagyunk és élvezzük a nyaralást.
Tegnap délben érkezett meg a visszaigazolás a Kingtől, s akkor mondták ezt a menetrendet. Nekünk az odaút időpontja sem túl jó, mert Debrecenből kell felutaznunk a reptérre . A légitársaság valószinű az Air Cairo lesz . Én is örülök,hogy megyünk, és hogy van menetrend, mert kb 10 nappal ezelőtt még az sem volt biztos, hogy egyáltalán elindul a 15-i gép. Azután dönthettek, hogy mégis indítják, amikor a múlt hét végére betelt a Best gépe, majd másnapra az Anubis -Sun@Fun járata is a 15-i hétvégén, és még rengeteg idő van június 15-ig.