Bocsáss meg a véleményemért, de mit vártál mást, mint felejthető párlatot? A húsleves alapelve, hogy ha azt szeretnéd, hogy a leves legyen finom, hideg vízzel töltsd fel a lábost, ha azt akrod, hogy a húsban maradjanak az ízek, forróval. Ugyanaz a folyamat. A forróvíz sokkolta a sejteket. A bodza, és az akácvirágot is alszeszben kell áztatni, az alszesz, és a virág mennyiségétől, függő ideig, majd lefőzni. Az enyém szerintem egész jó lett. Ha a legközelebbi ZD-n, mondjuk "réti szádorgó" néven nevezném, szerintem el is hinnétek.:DDD
Úgy készüljön mindenki, hogy idén megrendezzük az első ZD-Pálinkamustrát
( nem versenyt !!), ahová minden résztvevő ?? db pálinkával nevezhet. A tényleges tételszám a nevezők létszámától függ ! A zsűri az "alapító atyákból" és hozzáértő szakemberekből fogg állni !! /:-)/
Jól írod ... szesz.. lesz belőle- de az a szesz ami cukorból lessz az nem tesz hozzá aromákat -sőt el vesz mivel azonos mennyiségű gyümölcsből több lesz a végtermék ezért csak óvatosan a cukorral !
Én egyszer főztem almás-körtés vegyest, kesernyés lett. Mint amikor a pizzatésztához túl sok élesztőt rak az ember, pont olyasmi íze volt. Ez is személyes tapasztalat:). Akkor jutottam arra a megállapításra, hogy a pálinkában is azt érezhetem. Azóta csak kevés élesztőt használok, és nem is tapasztaltam a kesernyét. Természetesen lehetett mástól is a keserű íz, a második főzésem volt, kb. két évvel ezelőtt:) Bár ha jól láttam Te írtad, hogy 100 liter cefréhez 1 élesztőt teszel.
Én azt szerettem volna megtudni hogy a bodzavírág párlat hogy készűl.
Azt olvastam hogy semleges páleszba bodzavírág osztán lepárlás. Na de alszeszbe vagy pálinkába kell áztatni és aztán párolni. Vagy pálinkaába és újra párolni.