Szóval számolni számolják, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a legtöbb versenyző biztosra megy, nem az "érzéseire" hagyatkozik, mint Fede, hanem megvárja, míg látja, h beért az embere, s ettől számolódik a "reakcióidő", nehogy kizárják a csapatot. Ha mégis elszáll a feje, kizárják a csapatot, ha zseniális, akkor meg lehet 0,00 a "reakcióideje":)
Az úszóváltóknál senki nem úgy rajtol, hogy megvárja, amíg a társ benyúl, és ő akkor elrugaszkodik. Ezért a reakcióidők lényegesen rövidebbek, mint az állórajtnál, váltásnál 0,5 másodperc már nagyon rossz időnek számít, míg állórajtnál közepesnek.
Én sem vagyok szakértő, de olvastam. Épphogy a reakcióidőt mérik. +/- 0,03 a hibahatár. Tehát, ha valaki korábban rajtol 0,03-mal a váltótársa beérkezésénél, az az ok egy-egy váltó kizárására. Ezt mérik 2 független, hitelesített berendezéssel. Ezek eredményeinek összehasonlítása az, amire várni kell gyanús esetekben. És ez az, ami egyébként persze méri minden váltó "reakcióidejét" is. Ami szvsz nem annyira reakcióidő, mint ritmusérzék. Ezért nem lep meg, ha pl. Fede esetében ez 0,00. Tök szabályos, de nem reagál, hanem érzi az időt, a pillanatot.
először is grat mindenkinek az Eb-szerepléshez, kiváló produkció volt.
...
férfiak:
200 m mell, Gyurta: aranyesély, de minimum érem (100-on indul? ha igen, döntőre jó lehet, kérdés, ambicionálja -e)
200 m vegyes, 400 m vegyes, Cseh: Phelps indul a hosszabb távon is?.. ha nem, akkor ott 2. is lehet, ha igen, mindkettőben bronzra van leginkább esélye a két amerikai mögött, Verrasztó 400-on döntőre jó lehet
200 m pillangó, Cseh (ha indul, szerintem fog): éremesély, Binczó: döntőre jó lehet
200 m hát, Bernek: döntőre jó lehet
400 m gyors, Kis Gergő: döntőre jó lehet
800 m gyors nem olimpiai szám
1500 m gyors, Kis Gergő: éremesély
a vegyesválónk döntőre jó lehet
ezenkívül még lehet egy-két döntősünk, pl Kozma vagy Gyurta Gergő, de a gyorsúszómezőny azért nagyon sűrű
nők:
200 m vegyes: Hosszú: minimum éremesély, Verrasztó döntőre jó lehet
400 m vegyes: Hosszú: minimum éremesély, Jakabos döntőre jó lehet
200 m pillangó: Hosszú: éremesély (ha indul...), Jakabos döntőre jó lehet
Risztov indulni fog rövidebb számokban is? ha igen, 400-on és 800-on is jó lehet döntőre
400 m gyors: Kapás: döntőre jó lehet
800 m gyors: Kapás: éremesély
a 4x200-as gyorsváltónk döntőre mindenképpen jó lehet
ezenkívül még lehet egy-két döntősünk, pl Mutina 200-on, de a gyorsúszómezőny azért nagyon sűrű
bocs, ha véletlenül kifelejtettem valakit, szerencsére vannak egy páran a válogatottban:)
jó csapatunk van, sok döntősünk lehet, és sok éremesélyesünk is van.
kimondott aranyesélyesünk viszont szerintem csak Gyurta. ha Katinka is nyerni tudna valamelyik számában, az nagy bravúr lenne. Cseh Laciról nem is beszélve. bármekkora úszó, az amerikaiakat megverni szinte lehetetlen.
Egyébként ez az idő simán elég lehet a döntőhöz az olimpián is, s ha mindenki tud pár tizedet javulni, akkor mégcsak nem is a vert mezőnyben lesznek:) Egy pontszerző hely is lehet belőle:)
Én nem vagyok nagy szakértő, de szerintem a reakcióidőt nem számolják repülőrajt esetében, szóval 6-7 tizedet jelent. Laciban sok maradt, több mint 1 mp, ha pihent
Ja, kérdeztem már, de senki nem válaszolt, hogy a repülőrajt az mennyit jelent kb időben?
Egyébként nyilván Dani ment a legjobban most a váltóban mellúszásban.
Laci rosszabbat ment ezzel a rajttal, mint tegnap, de tőle az is szép, hogy egyáltalán vállalta, ilyen rövid idővel a 400 után, na meg ennyi szám után.
Az olimpiának az időbeosztását hol lehet megnézni?
Ez sokkal jobb, mint amit az aranyérmes ment, ha beleszámoljuk a repülőrajtot, akkor is. Sorokin, Igor két másodperccel jobb a japóknál idén ezen a távon. biztos, hogy 100-as volt az a medence Péterváron?:)
Az MTVA-tól a legtöbb sportriporter elment más csatornákhoz. Nekik gyakorlatilag ott maradt Deák Horváth Péter az összes sportágra összesen egymaga, aki ráadásul alapvetően nem is tévériporter volt. Nem az ő hibája, hogy nyolc-tíz ember helyett mindig ő jut mindenhová.
Én Mérei Andreát nem hallgattam. De ez nulla, annál pedig nincs alacsonyabb.
DHP csak annyit tud , hogy ki melyik pályán úszik.Minden számnál elmondta, hogy a debreceni sportuszodában. Valamint üvöltötte, hogy hajrá Laci, Zsu stb.
Az ES-en tudják, hogy ki a jó/rossz rajtoló, forduló, hajrázó, kinek erőssége az első 50, kinek az utolsó, milyen időket és részidőket úszott a korábbi nagy versenyek, vagy az idei legjobb ideje úszásakor.
Amit DHP beszél, az lehetne futás vagy evezés is, az úszás szakmai részéhez semmi köze.
Beszél/üvölt, de nem mond semmit.
A stílus pedig Szepesi stílusa az 1950-es évekből. Vitray Tamás már a 50 évvel ezelőtt tudta, hogy miben különbözik a rádió és a TV.