Bótbajárós passatomon 11*3,2 es adagoló van, széria 520-as csúccsal csak azért, hogy kevesebbet fogyasszon. HDK 8mg-on és nem is füstöl. Igaz most már egy t15ösbe belesztergált gt 17-es van rajta, de csak max 0,9bar-t tölt. Igy kb 110 ló lehet, de átlagban elgurul 5l körül, normál stilusban.
Volkswagen Golf 4-es kocsim van 1999-es évjárat,1.9 tdi.A problémám az indítás lenne. Be akarom indítani hallani hogy a motor beindul,csak zakatolva,és le kell állítanom.Olyan hangja van mintha szét akarnaesni a motor. 10-ből kb 3-szor nem csinálja,tehát nem mindig.Előlre is Köszi a segítséget.
mindenkinek van igaza ésegyet is értek vele. de az első kérdésem az volt mien turbó az amit könnyebben be lehet állitani. nekem is müködik probléma mentesen a max fordulatra már nehezen pörög fel ezért irtam amit irtam de nem fullad és ne4m döglik bele a kajába a 13kulcsot és még mást is erősen használni kellet mire működött.
Tud valaki olyan dizelhez értő szerelőt aki kreatív és nem lehúzós. Mert így nem jutok előbre ha nincs alkatrészem amivel próbálgathatom. Audi A6 1.9tdi afn. Olyan kéne aki tuningoltat is vállal és ért is hozzá nagyon. Pest környéke. Ja és ért a motor lelkéhez is és a computerhez is.
A PD elem nem megy tönkre akármekkora előtöltést írsz. Legfeljebb nem valósul meg . De ha meg is valósul akkor csak úgy tudod tönkretenni hogy széttöröd a dugattyút és annak a darabjai belevernek a csúcsba vagy a nagy égéshőtöl kilányul a csúcs és letörik.
Igaz majstró csak az emberek azért építetnek erős adagolót, hogy azt ki is használják aztán nem értik, hogy miért nem jó az autó. Fullad meg későn reagál meg minden-pont azért mert megdöglik az autó a kajától mert nincs elég levegő vagyis szar a keverékaránya.
De ettől függetlenül teljesen igazad van. Még vnt15el is el lehetne járni 1 11es adagolót csak épp alapjáraton ketyegne lehet.
Más. 1ik 12es aagoló amit a múltkor vittem fent van-elég jónak ígérkezik.
Lassan megesz engemet a haver ami jót jelent.
Még tengely+porlasztó és elég jó lehet, hogy 13 tetejei időket menjen az octival ha bír majd tapadni és elindulni.
Alapjáraton előtöltés 0fokot mutogat vagy kevesebbet(gyári előtöltés táblábal). Hőmérséklet függő ugye.
Előtöltés táblát basztatva pl. 2,5fokot adva alapjáratra eltűnik a reggeli hideg indítással járó fehér füstpamacs.(mint pl a TDI-nél)
Fordulaton emelve 4 fokot megint csak csökken a füst és élénkebben forog a kocsi.
Vagyis részben egyetértek azzal amit írsz de másik része a dolognak ez amit írok-legalábbis szerintem.
Ezért is kérdezem, hogy hány fokot bírhat el egy PD elem anélkül, hogy tönkremenne mivel kitöltési tényezőt azt nem látni a vaggal de Bosch cuccal sem sajnos.
Így néz ki hideg indításnál és már majdnem üzemmeleg állapotnál.
Bala-nak évek óta ment 11x3.1 race és gt1749va turbóval a kocsija hiba nélkül. nekem is ment anno ugyanez k14-el. semmi gond, csak tudni kell a 13-as kulcsnak(vagy a laptopnak) megálljt parancsolni.
Egy befecskendező rendszert leginkább egy erősitő-hangfal kombóhoz hasonlitanék. 1000W-os cuccot is lehet halkan hallgatni, minden zokszó nélkül tudja.
De egy 10W-ossal ne akarjunk komolyabb bulit csinálni...
Ja pl gondolnád, hogy pl a Fiat 1,9idtd Cromában 5*0,29-es csúcsok voltak 11*2,8-as adagolóval 90 lóerőhöz? Vagy a 2,8as idtd Ducató 130 lóhoz 5*0,26 és 12*3,2 es adagolóval megy, egy makett turbóval?
Tehát teljesen jó egy gt 17-hez a 11*3,1-es adagoló meg az 5*0,26-os csúcs, mert kaland nélkül beállitható akár 100 lóra is. De ha vesz egy nagyobb turbót akkor is beállitható akár 200 lóhoz is. Ez nem mondható el egy 10*3,1/0,21-es rendszerről...
Most akkor milyen adagolód is van? Mechanikus vagy villany(EDC)
A sok rugós vacak hiánya megkavar.
150lóerőhöz elég a GT1749VA. CSak tudni kell beállítani. A labdát behangolni ami még a gyakorlott embereknek is nehéz. Mármint a berugózása.
Szerintem akkor jársz a legjobban ha a környékeden elviszed egy dízeltuning fanatikushoz olyanhoz aki ért is hozzá vagy van tapasztalata elég ilyen téren és vele megcsináltatod a kocsit.
Nagyon sokat lehet baszatatni a nyomásos labdát mire jó lesz.
Meg lehet csinálni villanyosan is meg mechanikusan is de mindennek meg van a maga praktikuma amire rá kell jönni.
Villanyvezérléssel annyival könnyebb, hogy a szoft író dolga a geót szűkbe tartatni vagy épp nyitni mikor kell. Nem kell csavargatni semmit. A hernyócsavart kell a gyárira állítani és kész.
Feltéve, hogy nem macha az adagolód.
520R az lehet 110lovas csúcs is meg Race is-de nem hiszem, hogy KZ Racet adott volna 150lóerőhöz. Valószínű, hogy a 110lovas csúcsokat adta ami tud 150lovat nyugodtan.
Szerintem 1 hétig iragathatnánk, hogy mit hogyan és merre kell. Komolyan mondom a legjobb az lesz ha valakihez elviszed és megfizeted csak hangolja össze. 1 napa alatt lehet megoldják és le van a gond és használhatod a kocsit. Feltéve, hogy tényleg jó minden és csak beállítás gondok vannak.
ja és az autó mindnapi használatba van kb 5000km menetemm vele probléma mentesen még ageometria se ragadt le soha csak a nyomot labdával amit nem tudok hova tennimert pont fordítva kénne lennie nem a vákumos szabályzást két hétig mindenap piszkáltam mire rájöttem hogy a csövek keresztmetszete és hossza sem mind1 ez tényleg nehéz dolog azért is próbálok informálódni hogy kinek mi ami működik és hogy?
a csúcsra csak annyi volt irva 520R semmi más krézi adta hogy ez jó és ő is állitotta össze az adagolóval amit én észre vettem az adagolón amit már tudok róla az annyihogy más az ún fejszelep és más a gáz kartengely és nincs benne az a sok rugós vacak amit nem tudok megjegyezni hogy hivnak. amúgy nem tom mit csinált vele ezzel aturbóval csak annyi bajom van hogy nem tudom hozzá igazitani a mtorhoz csak ha totál elbutittom. probálkoztam már egy penumatikusan vezérelt plus wastgatel de rá kellett jönnöm hogy az isúgy mond elkésik vagy siet innenstól kezdve aturbo kompresszor illetve kipufogó oldali viszonya nem jó vagy körülötte vmi!:( igy ez csak elektromosan működhet jól am egy zsák szar sztem de mondjad nyugodtan ha hülyességet beszélek. mi akülönbsség a 90 és a 110le motorközt hengerfej illetve az aljaban? és mégis egy 150le körüli teljesítményhez mien turbó ajó mert az adagoló is ehhez készült nekem nem kell több utcára használom
GT1749va kevés a 11es elemnek-vagy nagyon vissza kell fogni az adagolót, hogy jól tudjon dolgozni.
520R az most a gyári 520R vagy race csúcsod van hozzá?
Mert Racet én semmiképpen sem javasolnék a 1749VA csigának.
Egy motor összehangolása nem gyerekjáték. Aki csinált már párat az is nagyon oda figyel még a követkeőre is meg az összesre mert nincs 2 egyformán működő motor.
A tuningban meg aztán igazán.
Az egséz rendszered megbukhat 1 kis hibán.
Szóval rendesen át kell gondlni, hogy mit mivel és milyen teljesítményhez.
Ha még nincs sok tapasztalatod akkor inkább kérdezősködj és próbáld megérteni és elfogadni a tényt, hogy drága dolog a tuning így lehet nem fog tetszeni mikor azt mondják majd, hogy a fél motort rendbe kell rakni ha XY lóerő a cél.
90lovas mocival turbó+csúcsok+adagoló+kuplung+cooler cca 180lóig merészkednék el. De inkább 1 110esbe rakodnék át az üzembiztosabb ha nagyobb teljesítményt akarsz mint az itt jelenlévők nagy többsége.
Vagyis sokan a 180+lovat feszegetik mikor építkeznek :-)
kiss zoltán csinált 11 es croma elem és tdi 90 lovas hullámos tárcsa van benne meg valami 520r csúcs hozzá egy gt 1749va turbó amivel már mindent kipróbáltam amit csak lehet de aki az krézi azt mondta rá hogy kicsi és ezek után egyet értek vele a lényeg hogy hamar éledjen coolert tudjak rá tenni és ne legyen túl forgatva a turbó jelen pillanatba 4000ig kipörög viszonylag kis kipufogó nyomással de utána szenved és a turbo sztem már túl forog 1.4 a töltő nyomás igy aviszonylag jó a110le nem emgyel tőle sőt egy 1 golfba van igy nem is csoda de az biztois hogy nehezebb autóba ez a motor másként viselkedik