Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem nem kell törödni ezekkel a síránkozo vészmadarakkal. Akik itt vagyunk, 99 százalékunk nem gyűlölködni, sírni akar, hanem bajtársiasan emlékezni!
Hahaha! Azt ugyan nem tudom, hogy miként élted az akkori életed, nekem gépesített lövész alegységparancsnokként a gyakorló és lőtér volt az a bizonyos "meleg szoba" (nem 11 hónapig).
Erről a nyomorultról meg fenntartom a véleményem mert saját sorsom és tapasztalatom okán sem látok okot arra, hogy megváltoztassam.
Szerintem a fickónak életre szóló fájdalma, hogy volt 11 hónap az életében amikor nem az történt amit ő akart, nem ő volt a megmondó ember, hogy az alatt az idő alatt volt számonkérhető kötelessége (egyszer az életben), ami úgy tűnik egy életre szóló traumát okozott neki.
KEDVES PISTI! LAKTANYA LÁTOGATÁS UTÁN A GOSZTITÓKÁN LESZÜNK EBÉDRE ÉS VACSORÁRA.SZERENCSÉSEBB LENNE ELŐRE RENDELNI DE TERMÉSZETESEN OTT IS LEHET FIZETNI.ÜDVÖZLETTEL.FERI
1962 nov. 29-én vonultam be Lentibe kb.ötven kispesti fickó társaságában. Emlékeim szerint három lövész század volt , és egyebek között egy hírszakasz ( Hajtó szds vezetésével , akit Faddi szds váltott valamikor télen ) ahova beosztottak. Valamikor tavasszal elvezényeltek , a későbbi történéseket már nem ismerem . Üdv és jó egészséget
Én nem tudom ki ez az Uj Péternek nevezet valaki, biztosan ő sem ismer engem.
Az írása alapján úgy gondolom a sértés telep gondozó lehetet, mert csak erre találták alkalmasnak, 1970-1972 között volt lentiben ilyen is. Nem találhaták alkalmasnak hirado, bármilyen harcjármü, fegyver kezelésére, mert voltak ott igen komoly berendezések is, melyeket sorállományu katona kezelt. A három doboz cigi őrségben is a sertéstelep felügyeletére lehetett jellemző. 1970-1972 között biztosan, hogy komolyan ellenőrizték cigit őrsgbe kivinni tilos volt Ennyi cigi elszívás anyagilag is ki engedhette meg magának.
Biztosan el lopta a disznót, (mert azt irja megtanult lopni) és eladta civil életben is biztos jól hasznosítja.
Tisztelettel Ugron István hitében, és becsületében megsértett Lentiben szolgált volt honvéd
Üdv! Az én időmben eléggé jóban voltunk a HK-sokkal. A telephelyük a mi épületünk mögött volt. Ha reggel "körlettakarításra" mentünk, a KISZ klub ablakán másztunk ki, ott dekkoltunk az épület mögött, a HK telephelyen. Az őreiket abszolúte nem érdekelte az egész, odajöttek hozzánk, elszívtunk egy cigit és jól eldumáltunk. A hátsó ablakokból sokszor láttuk, hogy egy-egy gyakorlat után mennyit kínlódtak a harckocsik megtisztogatásával. (főleg, ha sár volt). Igaz, mint már írtam, "rozsdástalpúaknak" becéztük Őket. Arra emlékszem, hogy a Bakonyban egy éjszakai lövészeten a PSZH toronylövészek lőtték az előttünk haladó harckocsikat, mert a hátuljukon levő fényt megvilágított célnak hitték. Mondták is másnap a HK-s srácok, hogy igencsak kopogott a harckocsi hátulja!
Én 1987-89-ben voltam Lentiben az 1 Harckocsi Zászlóalj 1-ső századában.
Keresem a régi surranó társaimat J Sajnos nevekre már nem emlékszem nagyon. Magyar Attila, Zalamadár. J Parancsnokok közül Kovács Róbert ( hadnagy ( cs,cs, csibéim J ) Harkai Sándor hadnagy. Akkor végeztek és nagyon keménykedtek, de Dömény Sándort is nehéz lenne elfelejtenem.
Szívesen mennék megnézni a laktanyát és jó lenne találkozni. Bennem már harag nincs, de az emlékek még néha feltörnek.
Több ország is a továbbfejlesztés mellett döntött, felismerve a lövegben rejlő, még kiaknázatlan lehetőségeket.
A csehek a technika fejlődésével az elektronika terén generációs ugrást hajtottak végre mind a löveg irányzását, mind a tűzvezetést illetőleg.
A lövegre tűzvezető számítógép, automata célkövető rendszer, lézertávmérő, éjjellátó-optika, thermo kamera rendszer, hőmérséklet és légnyomásmérő rendszer, valamint elektro-hidraulikus mozgató mechanizmus került.
Az elektronikai rendszert egy 95 Ah-s akkumulátorral 24 órán keresztül képes működni.
A lengyelek az előbb felsorolt újításokat szintén meglépték, valamint tovább is gondolták egy kissé.
Ők felszereltek még 2 darab Strela-2-es, kis-hatótávolságú infravörös keresőfejjel ellátott légvédelmi rakétát is, majd a lövegüknek a Jodek nevet adták. A rakéták kezelése is az ülésből történik, de szükség esetén leszerelhetőek és vállról is indíthatóak.
A modernizált lövegek minden tekintetben megállnák a helyüket egy esetleges katonai konfliktus esetén, akár helikopterek, akár földi csapatok ellen.
A Magyar Honvédség az utolsó szálig kidobta a ZSU-23-as lövegeket, a csöves légvédelmi alakulatokat elavultnak minősítette és leszerelte. Éljen a haderőreform!!!
Önjáró légvédelmi gépágyú. Már a hatvanas évek közepén hadrendben álltak. Ezenkívül a Zu-2, .s Zu-4 többcsöves légvédelmi géppuskák alkották a csöves légvédelem gerincét.
Hát itt a fórumon te vagy a rangidős ezt már valaki más is irta.
Valószinüleg a te korosztályodra nem jellemző az internetezés, de még az én évjárattom között sem szélesen elterjedt, és ezért is nehéz valamikori katona társakat megtalálni az interneten.
Egyébként én abban a bicikli üzletben már többször is voltam, bár én úgy emlékszem egy hölgy szolgált ki, a közelben élek, lakom.