Ha nem víz a hőközlő közeg,hanem olaj,ami normál fűtés mellett is elérheti a 130 fokot,és nem habzó cefrénél semmi problémát nem jelent,de pl. epernél az a plussz húsz fok milyen mértékű "odakapást-rásülést"eredményezett volna.
Ez nem leégés,csak simán rászáradt az oldalára.Vizes rendszerben leégetni a cefrét,azt megnézném.Bizonyos anyagoknál előfordul hogy körben rászárad(megkockáztatom rásül) az üst oldalára.Tapasztalatom szerint főként a "habzó" anyagokkal történik ez,pl seprő.
Tapasztaltabb eperfőzők álltal ajánlott 4%.Nekem ez volt az első ilyen kényes gyümölcsel való próbálkozásom.Egyéb gyümölcscefréknél nem tapasztaltam ilyen mértékű odakapást.
...na már megint vihar a biliben...igen, ezt kihagytam és a Mester jól mondta, szimplával nagy bátorság, de még duplafalúval is csak óvatosan (mindegy, hogy milyen), mert nagyon meg tud indulni...eleve egy kicsit kevesebbet rakni az üstbe és a felforrás vége felé, fokozatosan venni a fűtést óvatosan vissza...akinek nincs habzásgátlója (én Bondexes szilikonolajat használok), az
legalább pár kanál étolajat tegyen rá, mert az is fog valamit...de ha nem óvatosan fűtessz, akkor
Emlékeim szerint olajos hőközlőt használó kolléga írta itt a fórumon,akinek van hőmérője a duplafalban,hogy alszesz lepárlásánál,akár 130 fokra is megugrik az olaj hőmérséklete.