Keresés

Részletes keresés

Ladybee Creative Commons License 2012.05.24 0 0 2829

Ezt a hanyag gazda idézetet Herman Ottótól vettem. El lehet riasztani őket, de hatalmas hálót árulnak erre a célra akár a Lidlben is.

Előzmény: caterina3 (2828)
caterina3 Creative Commons License 2012.05.24 0 0 2828

...hanyag gazda, aki fent hagyja a fán...

Miért, teljesen éretlenül le kéne szedni, ezt komolyan mondod?! :-) És nem, nem seregélyről van szó. A szomszédok állítása szerint kizárólag feketerigókról, nekem is hihetetlen.

A netlonháló egy ekkora fára tudomásom szerint tízezres nagyságrend. Egy-két kilót amúgy én sem sajnálok a madaraktól, de hogy az egészet elvigyék, azért az durva...

Előzmény: Ladybee (2827)
Ladybee Creative Commons License 2012.05.24 0 0 2827

A gyümölcsöt a seregély is viheti, de hanyag gazda, aki fent hagyja a fán. Ha különösen értékes termés, érdemes netlonhálóval letakarni . A feketerigó nem játszik jelen esetben számottevően. Egyébként egészségére ! :-)

Előzmény: caterina3 (2826)
caterina3 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2826

Üdv a madárbarátoknak! :-) Egy némiképpen off kérdésem lenne Hozzátok mint madarakhoz értőkhöz. A telekszomszédom két év óta azt állítja, hogy a meggyfánk termését (kb. 20 kg/év) teljes egészében a fekerigók szedik le, viszik el. Számomra ez nagyon hihetetlennek tűnik, még sosem hallottam ilyesmit. Valamennyit elvisznek, de hogy az egész termést? Feketerigóból egyáltalán élhet egy adott területen annyi, amennyi képes ennyi meggyet megenni? Ti hallottatok már ilyesmit?

Ladybee Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2825

A Hazai madarak tartása topicon tedd fel a kérést, lesz, aki segít !

Előzmény: evike60 (2824)
evike60 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2824

SOS! Kérlek, segítsetek!

Természet-, állat-,és  madárbarát, az állatmentésben önkéntesen résztvevő, szentesi tanítónő vagyok. Karácsony előtt találtam egy lábán, szárnyán erősen sérült fekete rigó tojót , akinek, valószínűleg macskatámadás következtében, eltört, le is szakadt  a bal szárnya.Az ennivalót elfogadta, vitamint, változatos étkezést biztosítottunk számára, életben maradt.A Szegedi Vadaspark ( mely hozzánk legközelebbi ) nem fogadja be, mert tartósan sérült madarakat nem tudnak tartani.A Hortobágyi Madárkórház befogadná, Déri János, Igazgató főorvos Úr személyesen írta nekem,de a hatalmas távolság miatt nem tudok elindulni a madárral ( első sorban anyagi okokból ).Persze, a stressztől is féltem, de talán csak kibírná az utat, letakart kalitkában...Próbáltam megszervezni, hogy elvinné valaki , akinek arra van dolga, de csak Berettyóújfaluig tudta volna elszállítani egy ismerősöm,innen, Szentesről,útban Erdély felé,  onnan már nem találtam embert, aki tovább vitte volna.Ha valakinél volna hasonló sorsú madár, aki bevállalná őt, egy röpdében tudná tartani, hogy ne egy kis kalitkában kelljen az életét leélnie, vagy tudna segíteni eljuttatni a Hortobágyi Madárkórházba, nagyon nagy segítség lenne!!!!

Sajnos, nem szelídült meg. Félénk, vad. Ő már nem fióka volt, amikor hozzánk került. 5 cica is volt akkor nálam, el kellett különítenem,  az időmből is kevesebb jutott őrá.  Épp most van nálam egy másik, akit én neveltem fel, mert szinte kopaszan esett ki a fészekből. Ő nagyon szelíd,csodálatos,  okos kis rigó,  de hamarosan,szomorú szívvel,   el kell engednem, hogy a fajtársai között élhessen. Bár a sérülttel is megtehetném! De ő már élete végéig emberi gondoskodásra szorul. Most a sérülttel együtt vannak a konyhámban, de lassan tarthatatlan a helyzet,  állandóan takarítok, minden le van papírosozva. Ha elmegy a másik, nem szeretném őt sem visszatenni a szűkös kalitkába. Kérlek, ha tudtok valakit, akinél van rigó, hasonló sorsú, vagy aki segítene eljuttatni egy vadasparkba, amely befogadná, segítsetek! A legszívesebben Déri Doktor úrhoz juttatnám el Hortobágyra, mert ő írta nekem az egyetlen  reményt adó levelet,miszerint van joga az élethez a tartósan sérült madárnak is!   Szemben a másik két vadasparkkal, akiknek írtam. Az egyik az eutanáziát emlegette, a másik válaszra sem méltatott.   Sajnálom! Szenved egyedül, bezárva, de élni akart és akar....még, ha repülni nem is tud már soha, akkor is! Bármilyen ötlettel segítségemre lehettek, szívesen fogadom! Ezer köszönet a jólelkű madárbarátoknak!

Évi,Szentesről

madarbarat Creative Commons License 2012.05.18 0 0 2823

A Díszpintytábláról már csak 1 nagyon ritka faj (CITES-es) képe hiányzott. Mostanra ezt is sikerült megoldani. Sajnos, a neten futó változathoz még nem jutott el.

madarbarat Creative Commons License 2012.05.18 0 0 2822

na most meg a képeket nem fogadja be ez a fránya oldal!

madarbarat Creative Commons License 2012.05.18 0 0 2821

Egy ismerősöm kereste a neten a ceresz asztrildot, illetve amandinát, s nem találta

Talán nem felesleges itt is bemutatni, hogy a lexikonban hogyan lehet navigálni - ez is egy megoldás:

Ceresz a cszov kötetben
425007 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 2820
Előzmény: safdori (2819)
safdori Creative Commons License 2012.05.15 0 0 2819

Sziasztok meg szeretném kérdezni hogy szerintetek milyen fióka Ő?? Mert mi nem tudjuk!! Valaszokat köszike!! :)

madarbarat Creative Commons License 2012.05.14 0 0 2818

"Elszórakozom" kész szöveg beillesztésével, de nem nagyon sikerül

Pedig biztos volna, akit érdekel a lexikon legújabb címszava. Most teszek egy újabb próbát:

Talán sikerül kicselezni a technikát
madarbarat Creative Commons License 2012.05.14 0 0 2817

Kedves András!

Talán érdemes megfogadni a tanácsát: FOGYASSZUNK CSÍRÁZTATOTT BÚZÁT!

Előzmény: mepisz (2814)
madarbarat Creative Commons License 2012.05.14 0 0 2816
Nos, Pusztadoktor megint előállt valami rendkívülivel.
madarbarat Creative Commons License 2012.05.14 0 0 2815

Kedves Zombor!

Nagyon szépen köszönöm

Üdv L. Tibor

Előzmény: Cs.Zombor (2813)
mepisz Creative Commons License 2012.05.14 0 0 2814

A Béla nem öregszik semmit.

Mezei pacsirta.

Előzmény: madarbarat (2812)
Cs.Zombor Creative Commons License 2012.05.13 0 0 2813

A válasz a következő volt:

"Ő Jack Mavrogordato a néhai angol solymászklub-elnök, meg szerintem egy tojó lanner. Lehet, hogy tévedek, főleg, ha hibrid, mert azokról csak a tenyésztő tudja a tutit, de ránézésre az észak-olasz alphanet biarmicus.

K "

Előzmény: madarbarat (2810)
madarbarat Creative Commons License 2012.05.11 0 0 2812

megpróbálok felvillantani néhány képet a filmből:

és még egyszer a link, amelyen meg lehet nézni az értékes műsort:http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/05/06/14/Szellem_a_palackbol___Pocsi_Bela_madargyujto.aspx
Előzmény: madarbarat (2810)
madarbarat Creative Commons License 2012.05.10 0 0 2811

Nagy tisztelettel köszöntöm oldalunkon Pusztadoktort, s hogy miért, azt megtudhatjátok, ha felkeresítek a

http://madarbarat.konyv-e.hu/folap1.htm linken a Madárbarát-lexikont és ott az V. kötetben rákeresre a Déri János dr. szócikkre.

Szívesen bemásoltam volna, de valamiért nem megy.

Ráadásul a lexikonból lemaradtak a fotók. Fogjuk orvosolni a problémát.

Addig is:

madarbarat Creative Commons License 2012.05.10 0 0 2810

Kedves Zombor!

Ha megtudsz valami pontosat, engem is érdekel a dolog - légy szíves értesíts!.

Ezen túl most már biztos, hogy a hazai madarakat bemutató három;

a világ összes papagáját bemutató;

a világ valamennyi galambfaját felsorakoztató;

a világ minden díszpintyét felvillantó táblák után megcsináljuk a lexikonba a

vágómadarak,

a kolibrifélék és

a bagolyok TÁBLÁJÁT IS

PONTOSAN A FAJAZONOSÍTÁS MEGKÖNNYÍTÉSE ÉRDEKÉBEN

A csuda vigye! nem tudom növelni a betűméretet - ezt csak zárójelben jegyeztem meg.

Előzmény: Cs.Zombor (2807)
madarbarat Creative Commons License 2012.05.10 0 0 2809

Pócsi Béla barátom, a TURÁKÓKIRÁLY PÉNTEKEN EMAIL-ben értesített, hogy az MTV 1 vasárnap délben egy filmet vetit, amit nála vettek fel.

Nagyon nagy dolog ez, örültem is volna a hírnek, de sajnos csak vasárnap este "bontottam postát"

Hál'Istennek Zoli barátom - mintha csak tudta volna: mi a bajom - nem sokkal később küldött egy linket, s legnagyobb örömömre mégis meg tudtam nézni a fél órás műsort

Nagyon jó!

Remélem, hogy e fórum látogatói számára is jó hír, hogy utólagosan, a videótárból is megtekinthető a Béla-féle film.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/05/06/14/Szellem_a_palackbol___Pocsi_Bela_madargyujto.aspx

425007 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2808

Hali!

Dobd ferl a képet itt, pontosabban az Állati fórum, solymász kerestetik topic-jába, bár ott most forr levegő, de a "szakik" ott vannak. Legalábbis ebben a témakörben.

Én kerecsensólyomnak nézem, ám hybrid sem kizárt.

Előzmény: Cs.Zombor (2807)
Cs.Zombor Creative Commons License 2012.05.06 0 0 2807

Nagy vitát váltott ki a következő kép az egyik közösségi oldalon mivel nem tudták 100% azonosítani a képen látható solymot, kérlek titeket h ha valamilyen szakirodalommal kitudnátok segíteni azt megköszönném mert engem is foglalkoztat ez a szép madár pontos azonosítása.

mestska Creative Commons License 2012.05.04 0 0 2806

köszi :)

Előzmény: 425007 (2805)
425007 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2805

Halló!

6ározottan füsti fecskék. A jobb oldali a hím, éppen énekel, mármint csivitel (vagy csak álmos...???), az ő szélső kormánytollai látványosan hosszabbak, mint anyucié. Ezzel is imponál neki, minél hosszabb a farok, annál inkább bejön a nőciknek.

Majdnem úgy, mint nálunk. Hánem????

Előzmény: mestska (2803)
mepisz Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2804

Karolinai réce / kisasszony réce /  Aix sponsa.

mestska Creative Commons License 2012.05.02 0 0 2803

köszi. füsti fecskét szerencsére nagyon sokat láttam, de valahogy ez a pár nagyobbnak tűnt és az a farok is olyan furcsán drótszerű volt. Szóval mondjatok légyszi egy határozott igent vagy nemet :)

Előzmény: udmurtuguru (2802)
udmurtuguru Creative Commons License 2012.05.02 0 0 2802

Füsti fecskepár 2012 április 27-én, egy marhaistállóban, az Alföldön, folyó mellett:

mestska Creative Commons License 2012.05.02 0 0 2801

sziasztok, egy amatőr kérdésben tudnátok segíteni?: ez most füsti fecske vagy sem? Köszi!

madarbarat Creative Commons License 2012.04.20 0 0 2800

Achát színkanári 3.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!