Gyönyörű nagy az a 'Butterfly'! Ha szereted a hasonló stílusúakat, akkor szvsz vadássz majd valahonnan egy Ukigumo (aka Floating Cloud)-ot is, de azt csak szigorúan félárnyékba (túl sok nap/árnyék és kevés öntözés visszazöldíti, de az egyik legszebb fehér(tarka) lombú.
Az Orange Dream-et meg lehetőleg minél sürgősebben ki kéne ültetni, mondjuk, oda a félárnyékba (bár 2 m-ig biztos, nagyobbra nem hinném, hogy megnő hosszú távon sem), azzal a földlabdával nem fogja bírni hosszú távon dézsásan/cserépben...
Képet tudsz feltenni róla. Nekem is van, kihajtáskor amig nem terpeszt rendesen szét egy kicsit kókadtnak tűnik ez természetes, de nem tudom a tied mennyire, ezért jó volna látni.
A lineralobium tavaly edényben volt és amit a nap nem ért a lombozat belsejében az zöldült és így szép összhatása volt a bordó és zöld leveleknek egy növényen most kiültettem napra de öntözött felületbe majd meglátjuk elég ritkás most lehet metszenem kellet volna majd jövőre. Természetesen a diófa mellé lenne ültetve azok már öt méteresek és jó félárnyékot adnak a déli órákban háttérnövények lennének előtte kisebb más növények.
Ha csak a félárnyékában lesz nem pedig ténylegesen a diófa alatt (az alatt egyébként sem szeret semmi nőni), akkor gyakorlatilag szabad a gazda, mert bármelyiket teheted.
Próbáld ki, nézz utána a neten az aconotifolium-nak, én személy szerint nagyon kedvelem ezt a nagylevelű fajtát.
Korábban szó volt róla, hogy szabad-e metszeni a jj-t. Ezekből nagyon sokan bonsai-t is csinálnak, következésképp nagyon toleráns a metszéssel... Én is szoktam "aprítani" őket...
Diófa félárnyékába milyen juhart ajánlotok az egyik helyre kb 3 méter magasságut a másik helyre akár 4 méter magasságut szeretnék jó a talaj de nem öntözött felület. Illetve olyan érdekel még amely két három méter magas lesz de inkább oszloposan nő és a délutáni nap éri öntözni is tudom és élénk színű. Képek butterfly, lineralobium, és ültetésre szánt orange dream védett déli sarokban február óta edényben.
Végül is, ha jó helyre kerül, nem kell sokat bibelődni vele. Permetezni nem kell, Én tápozni sem szoktam, majdhogynem igénytelen. Azért azt odaírni, hogy étkezési célra nem alkalmas.
Én is megfertőződtem. Vettem egy japánjuhart,pici,1299 Ft volt. Red Wine néven. A cserépen volt leírás,nem is értem,mit aggodalmaskodtok annyit. Rá van írva,hogy igénytelen. :-))
Most már látom az ikont az otthoni gépemen nem majd feltöltöm erre és rakok fel képet és a nyár folyamán további beszámolót a trompenburgról csak vizet kap azt is hetente egyszer.
Azért nálam még a "feketeleves" annyi, hogy több mint 200 km-re lakom BP-től (Békés megye). Ezért azt is megköszönöm, ha legalább a helyét megmondod, de ha valaki esetleg azt is vállalná, (persze előzöleg elküldöm a címére az összeget) hogy elpostázná?!
"most látom hogy milyen kincsem van". Én is igy vagyok vele. egyszerűen rajongok ezekért a növényekért.
Budapesten ha látok szívesen segítek én nem vagyok gyüjtő csak van néhány példányom az atropurpureám tavaly visszaszáradt és ez megtetszett és megvettem most látom hogy milyen kincsem van.
Nálam van egy ősszel ültettem egy maréknyi földlabdával. Amit tudok hogy télálló szép színe van napot eddig jól tolerálta és a szárazságot is. Sajnos képet nem tudok feltölteni nálam a képfeltöltésnél nincs ott az ikon.
Erröl a trompenburg-ról mit tudsz? Mennyire jól tartja a vörös szinét, ill. milyen hőtoleranciája? Én még nem találkoztam vele. Eddig vörös, tenyeres levelűekből a bloodgoog ill. fireglow-t tudtam mint kiváló fajta.