Ebben igazad van. Nem fognak lejebb menni jelentősen a vinyóárak, csak ha majd beindul az igazi SSD-dömping. Mert mi is történt?
Hova lett a Samsung meg a Hitachi HDD? Hát bekebelezte a WD és a Seagate, már ami a technológiai tudást, és a szabadalmakat illette, mert a gyárak mentek a levesbe, elvitte őket a víz.... és hát Marx óta tuggyuk, a tőkekoncentáció nem egy árcsökkentő tényező a kapitalista világban... hát most szívjuk ezt feleim.
3 hétig volt a birtokomban, örültem, mint majom a farkának, hogy sikerült elpasszolnom árában, mivel a firmware támogatás a megjelenésekkor egyenlő volt a nullával, így egy csomó lemezt nem volt hajlandó tisztességesen megírni. Amúgy nagyon kulturált kis író, és ami lemezt elfogadott, az szépen, kontrasztosan írta meg.
Olvasgathatom a fórumokat sokkal okosabb nem leszek mert most is olvasgattam de az egyik ezt a másik azt nem ajánlja,ájánlották az asus-t de a samsungot nem de most valaki a samsungot ajánlja és az asust szidja van aki fosozza a pioneert most a másik meg azt ajánlja szóval furcsa ez a dolog olyan mint hogy ez az lg író ennek hangos de a másik meg azt mondja milyen csendes
Az hogy mért nem ajánjuk az új GHxxNS(LS)xx szériákat? Ez egyszerű: Max 4x sebességen tudnak közepes, vagy gyenge írásminőséget. Lemez márkától MID-től függően. Ennél nagyobb sebességen már horribilisan magas PIE-PIF értékek lesznek. Ezekkel az új LG-kel írt lemez teszteken. Ezen felül, hangosak is!
Jó mindenki azt vesz amit akar meg a pénztárcája bír.
Én ebből az LG-ből sosem fogok venni. hangsúlyozom nem a régiről beszélek a most kaphatókról.
Asus belseje LiteOn csak az asus mérnökei nem tudnak vagy nem akarnak normális fw-t írni ezért kell a szebb pörköléshez LiteOn vagy plextorra flashelni. Olextor is LiteOn belsős csak túlárazott készükék.
Ennyi erővel minden márka szar mert ha az asus-t veszem akkor meg flashelni kell a firmwarét,és furcsa minden márkárol olvasni jót is rosszat is vagyis ma már nem a hosszú élet a lényeg hanem a mennyiség,én most meg vettem az LG-t és olvastzam külföldi oldalakon több jót mint negatívot,meg ennyi erővel bármely más márkánál kifoghatod a fost,mert általában így terjednek a hírek,vagy pl volt annó régen egy cd író sorozat az LG nél ahol konkrétan az a széria volt selejtes.
LG-t felejsd el, ha nem akarsz magadnak sok bosszúóságot.
Amit ajánlok az samsung MTK chipsetes írói (223L, 222A/B) az Asusosk is jók ha crossflasheled LiteOn-ra a szebb írásért.
De ami a legszebben pörköl az Optiarc 7260! Ha ilyet tudsz venni és elviselsz némi zajt ami olvasáskor jön, kapsz egy olyan írót ami napjainkban a kukás lemezekkel is megbírkózik. Vagy a 7280 is jó lehet csak még nem olyan szépen ír de fw-vel majd javítanak rajta.
Ha viszont sok DL lemezt akarsz írni inkább az Asust vedd.
A piacot most elárasztották a LiteOn C tipusú írói. Elég gyenge kategória még amig fw-kel nem javítják.
Ergo LG GH24NSxx széria, Pioneer 218/219 (valójában átcimlézett QSI író) nem ajánlott kategória.
Miként a TDK, a verbatimnak a made in China gyártású lemezei szintén nem ajánlott vétel.
Tavalyi nagy sláger DVD lemezből a Philips INFOME R30 és INFOMEDIA R30 már nem kapható sajna. ha van is valahol készleten carry pack 25+5 vagy 50+10 csomagolásban kell keresni.
Jelenleg DVD lemezből a Verbatim DVB +R vagy -R ha Made in Thaiwan, Maxell lemezből RitekF16 midest mint ezt (ez tuti made in thaiwan) és Omega Fresstyle 16x DVD+R (CMC MAG M01)
nagyjából ennyi.
ui. a DVD lemez lassan de biztosan a kihalás útjára lépett.
Olvasgattam a fórumot én most dvd író vásárlás előtt vagyok,nekem most egy LG GH20 NS10 2007 es kiadású van,és nézegettem az LG ket pontosabban a legolcsóbbat LG H22NS70,ez miért nem jó?Mert vissza olvasgatva ezt olvastam hogy ez nem ajánlott.Meg olvastam még egy két íróról amit páran ajánlottak Asus DRW-24B3ST és az Asus DRW-24B5ST/BLK/G/AS