Vezérlést nem kell cserélni rajta mert láncos a motorja ugyan úgy mint az 1,6 benzinnek is.
Olajcsere húzos ha jól emlékszem több mint 7 liter kell bele. az olajszűrőre oda kell figyelni mikor veszitek, hogy hozzá valót adjanak ezzel néha szokott gond lenni.
Gratulálok az új autóhoz! Ha nincs meg a fejegység füzete (abban az első lapon van a 4 jegyű kód egy kis matricán), akkor érdemes kiszerelni a fejegységet, mert ha már volt kiszerelve valamiért, a szerelők általában rá szokták írni a burkolatra.
Az olajat ha csak utántöltésre akarod, akkor ne tegyél bele más viszkozitásút.
Ha 10w-40 es olaj van benne akkor csak olyannal pótold. Ha a teljes mennyiséget cserléled akkor ok, de szerintem a 60-as már elég híg, anno opelnél jártam úgy hogy ilyen viszokzitású oljat kértem bele mert akkor még hajtós voltam, az is castrol rs-volt és az 1,4 16v opel eszegette, az új motornál is. Ekkor átáltam a magnatec-re annál megállt az olajfogyasztás.
Köszönöm a gratulációt és a jótanácsokat.Még vennem kell motorolajat,mert a nivó pálcán épp hogy van egy pötty.A szervíz Castrol Edge RS 10w-40 rakott bele.Én valószínűleg nem kapok helyben ilyen olajat,de itt a benzinkúton,találtam Castrol Edge Sport 10w-60 olajat.Castrol alapból jó olaj,előtte saabom volt,és mindig azt használtam.Szerinted nem gond ha ezt az olajat öntőm bele?Vizsga után úgyis komplett víz,olaj,szűrők cseréje lesz.Illetve a PT gyártó melyik típusú olajat írja elő?
Gratulálok! Nekem sajnos kilopta az akksit a nepper belőle, de a tálcája az 50-55Ah kategóriájú EU szabványos akksikhoz való - tehát célszerű 12V 55Ah-s akksit venni bele. A 60Ah-74Ah akksiknak eggyel nagyobb tálca kell, tehát az bele sem férne. A 36-44Ah-s Akksik pedig kisebbek méretre, de az elég kevés is egy ekkora motoros extrákkal telepakolt PT-nek. Az a kérdés merülhet még fel, hogy melyik oldalán van a pozitív saru (jobb vagy bal) a PT-nél - azt sajnos én nem figyeltem, de nyilván magad is utána tudsz járni.
A rádiót én úgy olvastam, hogy elvileg ki lehet kódoltatni, de hogy idehaza csinál-e valaki ilyent és ki csinál ilyent - azt nem tudom. Lehet, hogy más PT már csináltatott ilyent. Ha esetleg van remény a régi tulaj felkeresésére (pl név alapján Facebook stb.) és van benne némi együttműködő készség, akkor olcsóbb megkérdezni. Sőt akár olcsóbb lehet egy kikódolt vagy kóddal rendelkező ilyen rádiót venni bontóból vagy az USA-ból, mert ott filléres dolognak számít.
Ma hajnal fél kettőkor meghozták álmaim autóját,egy 2 literes fekete,kéziváltós Cruisert.Hétfőn viszem honosításra+kpm stb.Viszont a gyári akksija van benne,ami kissé lemerülő állapotban leledzik.Levettem a légszűrő házat és kikaptam az akksit,majd felraktam tőlteni.Hát le a kalappal hogy,11 éves és eddig elhúzta.Viszont az a gondom,hogy nem biztos hogy már sokáig bírja ezért a hétvégén bekéne szereznem egy újjat.Szinte biztos vagyok benne hogy gyárit nem fogok szerezni a hétvégén.Milyet,mekkora kapacításút ajánlotok?Biztos volt már szó erről a témáról,de nincs időm utána nézni,mert a dolgozók mindennapjait élvezem.
A gyári akkumulátor adatai:
Part Number: 04671579AA
Reserve Capacity 92
Cold Crank 0F (-18 C) 540
26R-60
Vendor Code: 37925
A másik kérdésem az lenne, de ez nem olyan fontos hogy a gyári fejegység kéri a kódot.Persze nincs a papírjai között.Ez ügyben mit javasoltok?
Most akartam írni, hogy ezen a héten lesz a következő tali a Lurdy hátsó parkolójában, erre látom, hogy megelőztél! Jöjjön mindenki! 19:00-tól már vannak ott páran.
Gaborfelicia: Ha szólsz, hogy mikor leszel, összehozunk valamit!
Sajnos nem a lötyögés volt a gond, el volt égve az egyik szál a foglalatban, egy nagyon aranyos és tiszteletre méltó, idős (73) olasz szaki megcsinálta, kiszedte és forrasztott az égő foglalatba egy másikat, másfél órát dolgozott vele és a 20 eurót a kinti árakhoz mérve, nem is lehet sokallni....Meg egy éjszakai hazaúthoz nem árt, ha jó a lámpa:)
Én még új Cruiseres vagyok, de olvastam, hogy időnként összejöttök, augusztusban otthon leszek kb. két hetet és szerintetek Pesten valahol össze lehetne hozni egy Cruiseres találkozót? Elég korai a felvetés, de gondoltam megkérdezem?
Tudom nem ide való,de hátha!!Honda VTX 1800-ra keresek plexit./kormányra szerelhető szélterelőt/-lehetőleg gyári paraméterüt,de nekem jó lenne az olcsóbb utángyártott.A gyári horror áru.-előre is köszönöm,ha valaki tud segíteni!!
Közben meg is jött az ebay-n rendelt rejtett rádió antennám a PT-re - amit múltkor linkeltem. Azonnal ki is próbáltam a feleségem kisautójának régimódi rádiójára rákötve, mert az egy rántással kijön. Épp a Class FM-en volt és árdugva erre ugyanolyan jó minőségben bejött, mint a tetőantennájával - persze nincs a rádióban semmi féle antenna erősítés - csak a'la nature megy..
Szerintem ez valami kínában Bérgyártatott Alpine termék a pult alól - öntapadós átlátszó szalag az egész, de pl a szalag végén az az Alipne feliratos dobozka is 3M márkájú öntapadós résszel van ellátva, szóval kevesebb mint 1000Ft-ért nem éppen rossz vétel - nem gagyi ;)..
Köszi a kormányszervós tippeket, remélem kiderül a hang oka.
Egyébként 1.6-os a gyönyörűm, íme:
Sajnos a píros szín helyett már szinte fekete-szürke a szervófolyadék a tartályban, lehet hogy tényleg elhasználódott, asszem ez lesz az első amit lecserélünk.
Ha ez nem segít, esetleg még szilikonspray-t kaphatna az ékszíj, ettől kicsit rugalmasabbá válik, remélhetőleg ez megszünteti a nyünnyögő hangot. A csapágyproblémát nem oldja meg, de ahhoz viszonylag macerás hozzáférni, legvégső esetre hagynám.
Ha tetőkorlátra gondolsz, akkor azt gyárilag a kárpit alatt tartják a csavarok (én a tetőt amúgy sem fúrnám át házilag), de lehet kapni a Thule-nél kb 50.000-ért tetőcsomagtartót.
Én 30.000-ért vettem újpesten MontBlanc-ot, sajnos ha jól tudom, ezt a típust ők már nem forgalmazzák (Gombos Bt). Érdemes azért rákérdezni, szerintem emlékezni fognak, hogy melyik is volt.
Megint kellene egy kis segitség.A touringoknál láttam hogy van felszerelve tetősín.Na most az lenne a kérdésem hogy mindegyik Pt Cruiserhez felszerelhető?Mert amit kinéztem,én magam nem láttam a tetőn kialakítva a helyét.Ez egy sima Limited Edition.
Ma megelőzésképpen kireléztem a ködlámpákat a PT-n, mert rájöttem, hogy most üres motortérrel "kicsit" egyszerűbb lesz.. Valami zárlatot mérek az egész rendszeremben állandóan műszerrel - szóval plusz munkám is akad emiatt majd rendesen, hogy kiderítsem: valóban hiba vagy csak valami bekapcsolt fogyasztó okozza-e..
Amúgy szerintem a PT elektromos rendszere nem egy életbiztosítás: nincs benne főbiztosíték az akku után közvetlenül, így bizonyos (nyilván szélsőséges) helyzetekben kevésbé védett sok európai konkurenséhez képest.
Emellett nincs benne például FPS (Fire Prevention System) - ami boruláskor és ütközéskor elveszi az üzemenyag szivattyú testelését nagyságrendekkel csökkentve vele az autó kigyulladásának esélyét. Már dolgozok a témán, mert bontókban szó szerint fillérekért lehet venni az ilyen kütyüt - az európai autókban már a '90-es évek elejétől elkezdték beépíteni. Még azt kell kimérnem majd, hogy pontosan melyik az üa. szivattyú testkábele - amit meg kell vele szakítani.
Visszatérve a ködlámpa témához - úgy gondoltam, hogy írok pár megjegyzést a fotókhoz - hátha valakinek esetleg segítségére lesz egyszer majd ;-)..
A tompított ugye a középső izzó. Ha látod, hogy hova megy a vezetéke, akkor oda nyúlj be és egy picit forgassad el azt a fehét műanyag folgalaltot csatlakozóstól az óra járásával ellentétes irányba, majd húzd magad felé. Elvileg ki kell kompletten jönnie az izzóval együtt. Nem nagyon kéne kézzel az izzó üvegéhez nyúlni, mert akkor hamar tönkre fog menni, de a fémnél fogva vagy egy zsebkendőbe/szalvétába szorítva ki tudod húzni az izzót. Szedd ki és rakd vissza legalább egy 4-5 alkalommal és úgy kiszedett állapotban rárakhatod a világítást tesztelni. Közben kicsit mozgathatod, hogy elalszik-e. Ha stabilan világít, akkor inkább csak el volt oxidálódva a csati.
Ha túl könnyen jár az izzó, és még ilyekor is villog akkor van valószinűleg a foglalata kitágulva. Egy nagyon vékony műszerész csavarhúzóval, vagy körömollóval vagy valami más vékony, de erős tárggyal nyúlj a fémcsati mellé (ne a csatlakozóba bele) a műanyag házában és próbáld összébb szorítani ráfeszítve a célszerszámot, hogy kisebb legyen a csatlakozóban a lyuk. Persze ezt mindkét csatival el kell játszani a műanyag házban. Aztán ha már érzed, hogy szorul visszarakáskor az izzó, akkor valószinűleg jó munkát végeztél.
Ha még igy is villog, akkor inkább az lehet, hogy valahol máshol van érintkezési hiba - vezetékszakadás, eloxidált testelés stb..
Melyik motorral is szerelt a Tied? A 2.0/2.4 esetében a szervópumpa pl. elől van a klímakompresszor fölött. Igazándiból négy féle rendellenes hangot szokott adni a kormányzással összefüggésben egy autó. A szervópumpát ugyanaz a hosszbordás szíj is hajtja a legtöbb autónál - ami a generátort és klímakompresszort.
1) búgó hang jön a motortérből főleg erős vagy egy helyben kormányzáskor. Oka lehet a kevés szervófolyadék, eresztő szervócsövek, hideg idő, túl régi elvizesedett folyadék. 2) nyikorgó hang, ami a motor pörgetésével együtt erősödhet. Oka a laza hosszbordás szíj - ami elcsúszik a tárcsákon 3) morgó hang jön a szervó pumpából. Oka: csapágyas. Ilyen esetben le kell venni/vetetni a hosszbordás szíjat és kézzel megpörgetni az ékszíjtárcsát rajta. Ha fémes hangot ad és/vagy "ugrál" az ember kezében forgatáskor, akkor csapágyas. 4) kerregő hang jön a féltengelyek környékéről - főleg erősen kitekert kormánynál. Oka, hogy kikopoott valamelyik féltengely gömbcsukló.
Ez persze nem zárja ki, hogy valami más jellegű hang jöjjön, ami összefüggésben van vele, de a felsoroltak a legjellemzőbbek.
Van valakinek tapasztalata kormányszervó csapágy cserével kapcsolatban?
MyKappa találkoztál már ezzel az alkatrésszel?
Sajnos azt sem tudom, hol keressem, pedig sajnos nyünnyögő hangot ad mindig, de miközben tekerem a kormányt, akkor mégjobban. Tehát valószínüleg a szíj muzsikál, de feltehetően szoruló csapágy miatt.