Keresés

Részletes keresés

DettiH Creative Commons License 2012.05.04 0 0 131409

Sajnos még nincs geyerekem és 42 leszek ebben a hónapban. 38 éves korom óta lombikozunk, Ahogy oly sokaknak, az első két stimu és egy fagyibabás beültetés teljesen tönkrement mert kezeletlen voltam. A 2. beülti után kivizsgáltattam magam, és csodák csodájára, ahogy kezelve lett a Pm, és IR, elindultak a terhességek. Lett az utána következő két lombikból egy missed AB-m és egy biokémiai terhességem. Mivel nagyon régen volt már egy spontán terhességem missed AB-vel, felkerülhettem Fülöp/Petrányi protokolljába. Most sajna, nagyon úgy érzem hogy felesleges volt, mert elment egy év a semmire - vagyis két trombocita-transzferre. Utána a következő lombik sikertelen, és most áprilisban az utolsó , amikor egyetlen petesejt sem jött le a 7 tüszőből. A ciklusaim kb. 1 éve lerövidültek 23 naposra.

A DHEA-ról én is csak most olvastam, és már szedem is. Meg is nézettem, alacsony lett - úgyhogy mindenképpen indokolt. Kicsit nehéz viszont beszerezni, mert már recept nélkül nem nagyon akarják adni.

Előzmény: T.F.Tímea (131407)
Zemanek Creative Commons License 2012.05.04 0 0 131408

Altatás.

Én sem hiszek az ilyen könyvekben. Ha nagyon sír egy gyerek annak oka van. Én semmi iylet nem alkalmaztam a fiammal. Ha csak nyekergett akkor hagytam mert elaludt ha sírt, nementem megnyugtattam. 4 hós kora óta minimum 12 órát alszik éjjel, de már elötte 2 hós korától 9 órát aludt.

T.F.Tímea Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131407

Szendi Gábor csinált már gyereket, mert neki is van. :-))) Na jó, félre a viccel, neki könnyű persze "kívülről" beleszólni, de az alapgondolatai nagyon is jók, nem csak ebben a témában.

A meddőségi intézményekkel nekem az a bajom, hogy még csak fel sem ajánlják, hogy milyen alaposabb vizsgálatokat lehet megcsináltatni, előbb 3x beleviszik az embert a lombikokba, ha kell, ha nem, illetve, ha hagyjuk. Pedig már nagyon is jól tudják, hogy az IR és az autoimmun bajok mekkora hátrányt jelentenek, pedig van segítség elvileg. Sok nőnek nem is kell a lombik, ha pl. elhárul az IR, a PCO. Pl. elküldenek ugyan HSG-re, vagy jobb esetben hycosy-ra, de nem veszik észre a méhfejlődési rendellenességeket, arra van a méhtükrözés. Ez alaposabb kivizsgálást jelent. Az IR-t meg egy 3 pontos vérvételből ki lehet szűrni.

Megértelek, hogy már nem akarnál újabb lombikot, de nekem sajnos még nagy a tét, nekem nincs gyerekem...

Előzmény: utálomanickeket (131388)
T.F.Tímea Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131406

Erről már én is hallottam, de nagyon vigyázni kell vele, mert ezt is túl lehet adagolni, testépítők szokták szedni, ha minden igaz, ugye?

Előzmény: zsókinca (131397)
T.F.Tímea Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131405

Szia!

Amióta tartom ezt az étrendet (nem csak szimplán a gluténmentes diétát), sokkal jobban vagyok, a paleolit étrend velem sok jót tett. Nem fontos számomra, hogy papíron is igazolódjon a rejtett lisztérzékenység, nem is mennék el vékonybél biopsziára. Most csak egy kontroll vérvételt kellett csináltatnom, a Fülöp-féle kivizsgálás miatt, ott meg direkt jó, hogy nem mutat valami eltérést, mert a végén tényleg elküldene valami nemakarom dologra. Csak az időmet húzná vele. A gluténnel az a baj, hogy nem csak cöliákiát okoz, hanem egyéb más autoimmun folyamatokért is felelős a legújabb kutatások szerint. Így pl. az autoimmun pajzsmirigy gyulladás oka is valószínűleg ez lehet. A véráramba került gluténmolekula részek nagyon hasonlítanak a pajzsmirigyet alkotó molekulákra. Az immunrendszer látja, hogy valami idegen, rátámad. De mivel hasonlít a PM alkotóelemére is, egyszer csak elkezdi az immunrendszer azt is támadni, mert már nem tudja megkülönböztetni. Így indulnak az autoimmun betegségek. Nekem autoimmun PM gyulladásom van, reményeim szerint tudok javítani az állapotomon a glutén elhagyásával, a D vitaminnal és az omega 3 és 6 egyensúlyának betartásával. Ez is egy esély, még mindig jobb, mint úgy nekivágni egy újabb lombiknak, hogy úgy érzem, nem tettem meg mindent a sikerért. Még így is félek újra belevágni júniusban, mert félek az újabb kudarctól. De már jobbnak tartom az esélyeimet ezzel.

Aranyos vagy, hogy elmondtad a saját esetedet, de nekem nem annyira teher betartani ezt, mert nem voltam eleve nagy kenyeres, a tésztától mindig felfúvódtam, így inkább kerültem, ami viszont nehéz, hogy kiszűrjem, mibe teszik bele sunyiban a gyártók a glutént, ami a leírások szerint "módosított keményítő", ami bármi lehet, búza, burgonya, tápióka, kukorica. Azért azt bevallom, költségesebb ez az étrend, de nem olyan költséges, mint 2-3 felesleges lombik, ami eleve halálra ítélt. :-((

Előzmény: Picicica08 (131393)
T.F.Tímea Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131404

Nagyon szépen köszönöm! :-)))

Előzmény: jud34 (131394)
Somlói Juliska Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131403

:)

Szerintem gyereknevelésben elég jó szabály, hogy amit az ember érez legbelül, azzal nem nagyon lehet melléfogni.

(Na jó, az időnkénti "én most felkoncolom ezt a disznó kölköt"-től eltekintve. ;))

És: méghogy nincs gyereked!!! :D

Ideje hozzászokni! :D :D

Előzmény: Kékhold (131402)
Kékhold Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131402

Juliska, pont azt írtad le, amit én magamtól is gondolok erről a dologról, pedig én sosem olvastam ennek utána.

(az ősbizalom elvesztése)

Bár nekem nincs gyerekem (na jó, a pocakomban van, de az más :) ), de pont ugyanez a véleményem :)

Előzmény: Somlói Juliska (131398)
zsókinca Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131401

Kendőcske

Igen,ő is nagyon jó orvos!!! Jó kezekben leszel és hamarosan lesz baba hidd el))

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131400
Eeeeeeeen! :-) Es teljesen oda vagyok tole. Nagyon jofej es alapos.
Előzmény: Kendőcske (131390)
Somlói Juliska Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131399

Neville, de jó, hogy itt vagy! :)

Tudod, milyen sokat mondogatom magamban azt, amit a szülés körül írtál be ide -- hogy addig kell menni, amíg ott nem lesz az a baba...

Előzmény: Neville Longbottom (131361)
Somlói Juliska Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131398

Na, tök jó, benyelte az index a hozzászólásomat. :(

Szóval azt írtam kb., hogy a Ferber-módszer a gyereknevelés legvitatottabb kérdései közé tartozik ("Aludj jól, gyermekem" és tsai).

Akik támogatják, azok többnyire gyerekorvosok, akik ellenzik, azok többnyire gyerekpszichológusok.

A vitát eldönteni lehetetlen, tekintve, hogy kb. 20-30 év, mire felnő a mai "ferberizált" generáció.

Én az ellenoldalon vagyok, és bár nyilván fölösleges vitatkozni, azért beírom ezt az álláspontot is, csak hogy itt legyen. És hogy aki úgy érzi, hogy rosszul esik magára hagyni a síró gyereket, az ne tegye meg csak azért, mert azt gondolja, hogy így "kell".

Egyébként meg tegyen ki-ki belátása szerint, hiszen úgysem tudhatjuk biztosan, mivel teszünk jót. (És ami az egyik gyereknek jó, az lehet, hogy a másiknak nem.)

Ellenérvek: az ősbizalom elvesztése, megrendül az abba vetett hit, hogy befolyásolni tudjuk a világot, el tudjuk hárítani a rosszat, és hogy figyelnek ránk. Beletörődés, elfásulás, korai kudarcélmények. Hit- és bizalomvesztés beidegződése. Hospitalizáció.

Patkánykísérletek: rosszabbul fejlődtek azok a patkányok, akiknek a visítására az anyaállat nem reagált, bár kétségtelen, hogy a visítást abbahagyták.

Saját tapasztalat: nálunk is volt egy nagyon nehéz időszak (egyéves és másfél éves kora között kb.), óránként ébredt éjszaka és sírt, simogattam a kezét a kiságyban. Úgy gondoltam, hogy ha sír, akkor biztos baja van. Kibírtam, elmúlt, most van egy alvógépem, SOHA nem ébred föl éjszaka semmire attól kezdve, hogy elaludt (reggel nyolckor, fél kilenckor úgy kell kirobbantani a nyoszolyáról, hogy most már muszáj oviba menni).

Tényleg rendkívül magabiztos és határozott lett a kiscsaj, és mindig lehagyja a korosztályát a fejlődésben (épp a héten derült ki, hogy már a nyomtatott kisbetűket is olvassa, ez újdonságként ért, a nagybetűkről már tudtam; még nincs négy éves). De azt nem tudom megmondani, hogy Sears doktor és a "kötődést segítő nevelés" miatt van, vagy ilyen karakterrel született.

Ezért én szeretettel ajánlom mindenkinek dr. Sears-től az "Éjszakai gondoskodás" c. könyvet, azzal a megjegyzéssel, hogy időnként persze túlzásokba esik a pasas, úgyhogy megfelelő távolságtartással olvasandó ez is, mint bármi más. (Kb. "jaj, kiütéses a gyerekem feneke! -- kedves anyuka, aludjon együtt a csemetéjével, attól elmúlik!" :)))

Előzmény: maki70 (131374)
zsókinca Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131397

Lányok

Akinek alacsony az AMH szintje,nézzétek már meg a DHEA kapszulát! Egy nagyon jó nevű intézményben az alacsony AMH-sokkal ezt szokták szedetni és utána sikeres a legtöbb beültetés!!!

Szép napot mindenkinek!

zsókinca Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131396

Sziasztok)))

Neville))))

De örülök,hogy Te is megjöttél))) Mennyi régi ismerős)))

Velünk semmi sincs.Ha elmegy a házunk,akkor megyünk tovább.

Fogytam az IR diétával (jelenleg ) 19 kg-ot) Leleteim rendben eddig,csak a csodára várunk....

Többiekkel levelezek( Csoki,Szegri...) és még egy jó pár csajszival.

Így telnek a napjaim.

Ölellek DRága))))) Flóri biztos óriási már és nagy csibész!!

Somlói Juliska Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131395

Még valami eszembe jutott: búzakorpa! IR-eseknek szuper. :)

Elég nagy adagban kell belapátolni, mondjuk 4 evőkanál/nap, és sokat kell inni rá.

(Natur joghurttal keverve egészen meg lehet szokni az ízét.)

Vagy lehet belőle kis sütikéket sütni kevés liszttel. De úgy már nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást (mármint emésztésgyorsítás-fronton).

Előzmény: hajrá zoli (131352)
jud34 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131394

Boldog Névnapot Tímea :)))

Picicica08 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131393

Szia Timi!

Nagyon sokmindenbe beleástad magad,de biztos,hogy ez jó?

A gluténmentes diétát kicsit elhamarkodottnak tartom,legalábbis úgy értelmeztem,hogy tartod.Én  5 éve vagyok diagnosztizált cöliákiás,azóta sok minden változott a kutatási eredményekben,nem követem nyomon.De az EMA teszt és a vékonybél biopszia itt még alap úgy tudom.Ha csinálod a diétát és feltételezed,hogy glutén érzékeny vagy azzal meghamisítod az eredményt.Tudom milyen kis alamuszi ez a "betegség",hiszen rengeteg tünettel jár amit nehéz összekötni.

Nekem két egységnyivel tért csak el a határ érték felett az IgA eredményem de minden evés után hasmarsom volt,és iszonyatos fájdalmaim..

Nem kioktatni akarlak,ne értsd félre,de ha van esélyed rá,hogy nem vagy az akkor az nagyon nagy szabadságot jelent amit én nem dobnék félre.

Előzmény: T.F.Tímea (131391)
hajrá zoli Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131392

jövő csütörtökön megyek uh-ra. gondolom, nem lesz nagy mozizás, max petezsákot lát, de azért én izgulok.

Előzmény: utálomanickeket (131389)
T.F.Tímea Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131391

Szia Detti!

Már előttem leírták, hogy az omega 3, omega 6 aránya 1:1 legyen a bevitelkor. Van tényleg omega 3-6-9 kapszula, de ez megint a gyártók tévedése, omega 6-ot nem kell pótolni, hiszen minden növényi olajban van!!! Soha nem lehet hiány belőle az ember szervezetében, az a nyugati étrend mellett kizárt. Omega 3 viszont nagyon kevés dologban található meg, sokat nem is esznek pl. tengeri halakat, ami az omega 3 legfőbb forrása. Van még lenolajban, olívában is egy kevés, de azokban van omega 6 is.

A nyugati táplálkozás sajnos akár 20:1 arányt is elérhet az omega 3 kárára.

Az omega 6 a szervezetszintű gyulladás egyik fő okozója, míg az omega 3 ezt szünteti meg, a kettő együtt működik, együtt szükséges. Én napi két kapszula omega 3-at szedek, omega 6 van a magvakban, amiket szoktam eszegetni, meg az általam használt olajokban is. Próbálom tartani, amennyire lehet a jobb arányt, számolgatni persze, hogy nem lehet, de nálam már érződik a jó hatása. A vérképemben mindig mutatkozott gyulladásra utaló dolog, most előazör végre ez eltűnt!! :-)))

Nagyon örülök, hogy írtad, miket mondott neked Petrányi prof., nem sok olyan orvos van, akivel ezekről beszélni lehet! Az omega 3 és NK sejtek kapcsolata nagyon is örvendetes számomra, épp azt kutatom, hogyan lehet csökkenteni ezeknek a káros immunfolyamatoknak a hatását.

A gluténérzékenységem úgy derült ki, hogy először is megcsináltattam a kétféle markervizsgálatot vérből, ami a cöliákiára van, erre nekem is azt írták, hogy negatív, én azonban kértem számszerűen is. Közel állt a felső határhoz. Korábban nekem volt transzferrin szaturációs zavarom, a fogaim indokolatlanul romlottak, a trigliceridem határérték alatti, ami zsírfelszívódási zavart jelezhet, ezen kívül nagyon puffadtam mindentől, egyre jobban. Emellett nekem már van más autoimmun bajom (PM). Ezek együtt gyanúra adtak okot.

Tartom már egy ideje a gluténmentes étrendet, a puffadásom alig fordul elő, a transzferrin szaturációm már OK! Most várom az újabb cöliákia elleni antitest vizsgálat eredményét, meg az anti TPO, anti TG-ét is.

Ami az alacsony AMH-dat illeti, sajnos ez nagyon rossz hír... :-((

Akkor valószínűleg tényleg csak a donáció segíthet rajtad. A tudomány mai állása szerint az ilyen alacsony AMH a kezdődő menopauza jele, petefészek kimerülés. A sok lombik hozzájárult ehhez. Nekem mondta is Zeke, hogy nekem is hamarabb lesz a menopauza a többszöri stimulációk miatt.

Neked amúgy van már gyereked? Ne haragudj, nem olvastam mindent vissza rólad, így most ezt nem tudom...

Előzmény: DettiH (131383)
Kendőcske Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131390

Megfogadtam a tanácsotokat, és bejelentkeztem a Mensmentisbe egy alapos kivizsgálásra.

Ismeri valaki dr. Breyer Helgát? Hozzá kaptam időpontot... Tűű doktorhoz esélytelen bejutni, egy új páciens/ hó....

utálomanickeket Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131389

mikor mész legközelebb?

Előzmény: hajrá zoli (131387)
utálomanickeket Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131388

Szendi Gáborról volt már itt szó korábban is, a meddőség iparággal kapcsban sok mindenben igaza van - de ő NEM fog gyereket "csinálni", míg  ameddőségi szakemberek igen...

Én is tök feleslegesen költöttem a pénzt a lombikokra, hiszen kiderült mért vagyok "meddő" - születési fejl. rendellenesség: méhsövény/szív alakú méh, 3 sikertelen lombik után végül sikeresen megoperálták... (meddőségi kezelés előtt korábbi vetélések miatt nem először....), DE ha nem megyek a meddőségibe, nem lenne a kislányom....

Azóta volt spontán terhességem is - kripli létemre - csak nem maradt meg.... Én nem kézülök már vissza a BMCbe, ha még sikerül spontán, akkor sikerül, ha nem, nem: boldogok vagyunk 1 gyerekkel is

Neville: én is a másik oldal vagyok altatás terén... a kölök lassan 4 éves lesz és bizony még velünk alszik fél éjszaka... nem bánjuk... persze ehhez kell a férj beleegyezése...

Nekünk így volt kényelmesebb, soha nem görnyedtem a gyerek kezét fogva a kiságyánál, csak azért, h elmondhassam, h a gyerek az ágyában alszik... Nem alszik az ágyában, de legalább alszik mindenki, és ez mindenkinek így jó... (akit érdekel: W. Sears: Éjszakai gondoskodás c. könyv)

Csatlakozom Nevillhez: próbálkozzatok lányok az utolsó alkalomig - látjátok hajrázolinak is sikerült -, mert megéri!

hajrá zoli Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131387

neville, de jó, hogy jöttél:) köszi a bíztatást neked és a többieknek is.

csajok, kipróbálom a tippeket, nem nagyon szeretnék erölködni, nehogy baja legyen a kölyöknek. valahol olvastam azóta, hogy a progeszterontól is lehet a szorulás és én azt most bőven kapom, ha minden jól megy a 12. hétig egyfolytában. majd megkérdezem zolit is, biztos nem én vagyok az első, akinek ilyen gondja akad.

Előzmény: Neville Longbottom (131361)
Kendőcske Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131386

Egyáltalán nem voltál erőszakos! :)

Tényleg furcsa ez az egész.... Életemben először voltam terhes és vetéltem el, még tanulni kell a tűneteket. Meg sajnos a betegségem miatt nem minden olyan, mint nálatok. A beültetéstől számított 6 napig éreztem, hogy velem vannak, utána már nem... sajnos megint bejött a megérzésem! :(

Előzmény: Törölt nick (131384)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131385
Az arany az, hogy elvileg azonos szinten kellene lennie a 3 es a 6 nak a szervezetben, de hat ehhez good luck! Nekem eleve a d vitaminomban van plusz omega 3, es szedek kulon kapszulat 3-6. Ez igy mar eleve nem aranyos, nem fogom szamolgatni, hogy most egy marek magbol vagy lazacbol meg mennyi megy a szervezetembe, a lenyeg, hogy ne legyen hiany egyikbol sem. :-)
Előzmény: DettiH (131383)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131384
Sajnalom Kendocske! Bocs, hogy eroszakos voltam. Nyilvan Te vagy otthon a testedben, tudod, hogy mi ujsag, csak olyan furcsak voltak tenyleg ezek a tunetek. Remelem hamar kitisztul a kep, a tested es aztan hajra!
Előzmény: Kendőcske (131382)
DettiH Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131383

Timi! Köszönöm a leírtakat. Igen én már részt vettem a Fülöp Doki féle kivizsgálásokon és mivel volt már három vetélésem, mehettem alloimmun vizsgálatra is. Itt igazolódott az autoimmun/alloimmun háttér, és kaptam immunkezelést (trombocita transzfer) és még kapok majd IVIG-et is. Megkérdeztem anno Petrányi proff-tól, hogy a donor petesejt "idegenebb-e" mint a rendes, de nem, ez nem így függ össze - hiszen a spermiumtól már így is idegen az embrió, és ezt nem százalékban mérik, Ha van a szervezetben az antitestek ellen blokkolás, akkor bármilyen petesejt jó, ha nincs blokkolás akkor a saját petesejt sem fog beágyazódni, vagy kilökődik. A D vitamint kb. fél év óta szedem és kontrollálom. Egy időben írtak sokat a Csneten az Omega3-ról, hogy magas dózisban kell szedni a beültik előtt hogy visszanyomja az NK sejteket.

Nekem most jött meg a gluténtesztem, ami negatív. Neked hogy derült ki a gluténérzékenység? A másik amit kérdezni szeretnék Tőled, hogy mi ez az Omege 3-6 arány. Nagyon köszi a válaszokat.

Ma egyébként megjött az AMH: 0,1. Tragédia. El kell gondolkodjak, hogy így van-e értelme tényleg továbbfolytatni.

Előzmény: T.F.Tímea (131369)
Kendőcske Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131382

Hát ez van... mondanom sem kell, hogy azóta is rosszul vagyok és alhasi fájdalmaim vannak (és persze nálam bejátszik az endometriózis is, aminek nem tettek jót a hormonok). Ha a héten nem javul, felkeresem a nőgyógyászom, egyébként 16-án Kaáli.

Majd három hónap múlva újult erővel belevágunk a következőbe. Addig is utána járok pár dolognak.... 

Kékhold Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131381

Szia, gratulálok a sikeres lombikhoz!! :)) Kellemes pocakosodást kívánok!

Előzmény: maki70 (131374)
Gyursz Creative Commons License 2012.05.03 0 0 131380

Sajnálom. Pedig valóban minden tüneted arra utalt, hogy van ott valaki:-( Ezek szerint csak a tudatalattid tréfált meg, de elég csúnyán...

Előzmény: Kendőcske (131376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!