Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Tavaly Mi nagyon sok Intex homokszűrőt adtunk el nem jelentettek hibásat. A Bestwayből is csak a legkisebb 3m3/h típussal voltak tömítési gondok, eresztett a tartály. (de sokszor ez is csak a hibás beüzemelésnek köszönhető!) Az Intex homokszűrők szerintem elég megbízhatóan üzemelnek, minden korrekt rajta! Pl egy Shott 5m3/h homokszűrős szett kb 8kg komplett, egy Intex 5,7m3/h szett meg majdnem 30kg!!! azt hiszen ez mindent elárul!
A Hayward kis robot porszívókhoz a gyártó 3/4 lóerős azaz kb 550W szivattyú teljesítmény ír. Ekkora szivattyú meg talán 7-8m3/h-s homokszűrős szettekhez szoktak adni. Most néztem a HAYWARD katalógusban. De a neten is megtudod nézni: http://www.hayward.fr/en/products/cleaners/scuba-wally-magic-clean
Megvettem a katicát - szerintem nagyon jó áron. 6 m3/h minimum 550 Watt teljesítményt kér.
Van homokszűrős vízforgatónk, de az kicsi lesz. Kézi technikával oldottuk meg eddig a tisztítást, viszont szeretném a családról levenni a terhet - rengeteget dolgoznak, hadd pihenjenek, amíg a katica dolgozik.
Légy szíves mondjátok el a véleményetek, tapasztalatokat az Intex homokszűrős vízforgatóról!
Még az jutott eszembe, hogy a Hayward AquaBug kis robotja az nem befúvóágon, hanem szívóágon van, és ha a homokszűrőbe csak féltöltet homokot teszel, akkor a teljesítmény talán elég lesz. Így gyakrabban kell visszamosatni, de talán menni fog. Ha tudsz kölcsönkérni érdemes lenne kipróbálni.
100%-ra nem fog működni! A porszívóknál mindig egy minimálisan elvárt szívattyú teljesítményt adnak meg. Így sokszor az a legjobb ha a szivattyú teljesítménye legalább 10-20%-kal magasabb mint az elvárt teljesítmény és akkor biztosan hatékonyan fog üzemelni.
A papírszűrős vízforgatók szűrőbetétjét előtte jobb kitisztítani, a homokszűrős vízforgatónál meg visszamosatást végezni, mert akkor teljes hatásfokkal fognak üzemelni. Az olcsóbb porszívók közül korábban a Kokido Zappykhoz elég volt egy sima Intex 3,8m3/h vízforgató is, de a legtöbb porszívóhoz sokszor a 6-8m3/h-s vízforgató is kevés. Az Intex minikocsis tisztító szerkezethez pl minimum 6m3/h-s kell, egyéb esetben el sem indul. A Meduzzákhoz pl. minimum 10m3/h-s vagy 3/4LE szivattyú teljesítmény kell! Még ott a Joker porszívó ami 4m3/h-val is müködni fog, de az meg jóval drágább a Zappynál. Viszont hamarosan megjelenik egy új típus a PAC 03 és az már 4m3/h-val is müködni fog. A másik megoldás lehet még ha vásárolsz "X" méter gégecsővet + egy porszívófejet és egy teleszkópos nyelet és meg is van oldva a porszívózás. (bár ennél a verziónál is minimum 3m3/h vízforgató javasolt, de inkább nagyobb teljesítményű)
Vegyél mellé egy sima papírszűrőset a vaterán, és (papír nélkül) kösd össze őket. Valahol láttam régebben csak rotort kb 5eFt volt akkor ha jól emlékszem.
Sürgős segitség kellene tönkrement a bestway 9000-es szűrőm. Eltörtek a szivattyú lapátjai. Érdekelne minden megoldás esetleg használt homokszűrő is. Előre is köszike.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma medencetakarításra adtam a fejem, leengedtem a vizet, körbemostam, stb. Ezzel nincs is gond. Viszont az allján az alga és még nem tudom mi úgy rá van "kötve", hogy 1 m2-t kb 1 óra alatt tudtam lemosni, de azt sem teljesen, és közben 2 db dörzsi szivacs ment szét. Van valami szer, vagy valami okosság am iezt a szutykot leviszi?? Szinte rücskös az allja. (fóliás mediről van szó)