Ha tudnám már, amit nem tudok:::)) akkor LEHET, h. leütném. Mert van egy nagy titkom. Nyertem a lottón. Legalábbis jött az értesítés. De nem nézem meg a mennyit már napok óta (saccolok: 1000 Ft, s bizony én a kicsit nem becsülöm:::))) csak kicsit::)). Akkor nézem meg az összeget, ha... Elfelejtettem a saját magam támasztotta feltételemet, de legközelebb a hétévégén úgyis kiderül.)
Nem tudom, miért gondolod a Petőfi kedvelésemet. Pl. Paul Geraldyt is IGEN!!!! szeretem!!
Tovább is van, de csitt csak rózsám, hallga...
Nem állati híreimmel futottam be a hűvösre..
Qksi, figyelj! Végre őhölgyeménysége Füge Ági méltóztatott felébredni...Már tiszta ideg voltam, röhögött is Zsába néném szerfelett. Naponta próbáltam Ágit ébresztgetni. Végre úgy tűnik, meghallotta, Pedig már a számban éreztem lekvárjának ízét. Egyszer kaptam egy nyalást. És nyaltam is rendesen, s most egy héját esmérem örömimnek: Füge Áági ébredjen már fel, és kezdje meg rendíthetetlen lekvárnak valójának a termelését!!
Tölgyem, merre járkálsz néha este....Bolyongsz tán a város peremén??? A csicsóka ültetvényem szaporodásnak indult. S lám, már megismerem!! Nekem eddig nyersen ízlett a legjobban.
Végre feélébredtek az indián csalánok is... De messze van a városod pereme, hogy juttassak el hozzád néhányat??
Pirike! Rengeteg lesz a ligetszépém! Neked is van, tudom, így hát csupán a pusztába kiáltom szavamat: ki kér ligetszépét???
Maci! Bár igen ritkán kukkantasz ide, azért kiöntöm szívem nagy bánatát. Mivel nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.. El én. A buzogányok kifagyhattak. Egy icurka picurka csonkocska maradt a helyén (a tábortűz mellett), most azt óvom, szeretgetem, kérlelem, hogy ne hagyj el, angyalom, ne hagyj el engemet...Talán megkegyelmez...
Szedit Kulcsról hozott akármije még morgenmuffelkedik vagy inkábbb tavaszmuffelkedik.. Talán még néhány hétbe is beletelik, míg hívó szavamra figyel,....
És most hintaágyam hívó szavára serény léptekkel fürdőruhácskámban:::))) kispacérolok a 3 diófák alá. Ahol még igen picinyek a levelek, tehát az árnyékképződés még nem teljes.
És ott rontom cefetül az életemet hiú és csalfa ábrándozással...
Itt Van GUta::!! Hallom a fúvósokat!! Csak nem most akarnak ébreszetni???
Kedves Petifi szerető anyukám. Veszel nekem lufit? És vatta cukrot? Sergőre is befizetsz? Átfordulós csónak hinta már csak gyerekkori emlékemben van. Azon nem ültem.
Nem tudom ki osztogat, valszeg a város. Főzési verseny van- a város adja az alapanyagot. Hát gondolom, akkor azért van az ingyenség.
De semmi kedvem kimozdulni. Bemozdulok inkább::) a fű eszetlen gyorsan nő. S volt egyszer egy ismerősömnek egy ismerőse, az mindig (igaza volt asszem::)) azon lovagolt (állítólag) , hogy Petőfi nem jól írta, h. a virágnaK MEGTILTANI NEM LEHET, HOGY NE NYÍLJON...
Végül is nem tudom, lehet-e.. De az tuti, hogy minden este tiltogatom- főleg a pitypangoknak, hogy kuss, ennyi... Megnyugvással húzok be a házba, hát reggelre ott virít az összes, szinte kiröhögnek a cefet nagy virulásukkal...
Ne nyíljatok, ne nyíljatok.. azt üzeni az uraság, hogy ne...
Ó. Azt hittem, lesz zenés ébresztő.. Nagyon szeretem, de a progiban nincs. Viszont van ingyen ebéd a sportpályán. Egyedül nem ingyenebédelek, de ha a barátném előkerül, elcsalom.. Addig fűnyírok és munkával ünnepelek...
Kicsit elszégyelltem magam, hogy valszeg idióták között éltem le az életemet.. Mi mindenhol (mi= barátaim, kollégáim és üzletfeleim) találtunk örülni valót. A május elseje sok kellemes percet, órát idéz az emlékeimből. De hát ezt úgy tűnik titkolni kell...
A Május 1 utcában laktunk 33 évig. Az utca méltóképp ünnepelte a születésnapját. Énekszó és dal köszöntötte az utcát.. Az iskola a túloldalon volt. Ünneplőbe öltözött gyerekek és felnőttek siettek a gyülekezőhelyre..
Mi is készültünk.. A felvonulásról már más helyen megemlékeztem..
1968 vagy 69 május elsején ilyen volt az idő, mint ma. Nekem nem kellett vonulnom, mert szülési szabadságomat töltöttem, de emlékszem , hogy babakocsival (68-ban lehetett) végignéztük a felvonulást. Színes volt, s igazán nem látszott az embereken a borzasztó kötelességtudat..
De lehet, hogy csak megjátszották a vidámságot. Lehet.
Szeditkém ! Örülök, hogy tisztázódott a telefonszám.
Most értem haza rokoni látogatásról. Már láttam a " nem fogadott hívást ", köszönöm. Holnap visszahívlak. Most csak a kuckóba néztem be, aztán gyorsan lefekszem.
Mitől fárad el az ember? Háztól - házig vittek-hoztak, finomakat ettem, most meg már alig állok a lábamon. Igazságtalan az élet, amikor már ráérnénk ide-oda utazgatni, nincs erő!
Addig míg Boszi fogalmazza meséjét, elmondok egy viccet amit a budatétényi sváb lakosság helytörténeti kutatása során hallottam egy interjúmon. Iszogatnak a helybéli svábok a Lajkó kocsmában, mikor az egyikük énekelni kezd. "Maris vize folyik csendesen....." A nóta végén a jóbarátja megtapsolja és kiáltja, hogy: "Hugy volt hugy volt!"