A tapasztaltabbak tanácsát szeretném kérni a mozdony világítással kapcsaolatban. Ahhoz, hogy menetirány szerint világítsanak a járművek csak sima diódás egyenirányítással, leddel oldottátok meg, vagy van hozzá külön kapcsolás. Természetesen mindez analógban.
Kis szabadidő eredménye még régebbről: doboz gyártása a régi Piko vagonoknak. Otthon talált hullámkarton-maradékot méretre szabjuk és hajlítjuk, a vagonokat pukkanós papírba csomagolva, valamint a doboz végébe hungarocellt rakva helyére rakjuk. Inkább hosszabb távú tárolásra, mint mindennapos ki-bevételre, de addig sem lepi őket a por és nem karcolódnak.
Inkább kettő, eggyel nem sokra mennék. Sőt mostmár azt sem tudom meg lehet-e valósítani azt, amit szeretnék belőle, mert az egész gépet hosszában ketté kéne vágni, hogy keskenyebb lehessen, az orr dőlése is más (kb. NoHAB).
Kb. egy-másfél hónapja voltam utoljára, akkor meg nem néztem. Gondoltam hátha vannak itt olyanok, akik szoktak kutakodni és belefutottak ilyenbe. Hőn szeretett magyar aukciós portálon talán néha előfordulnak "barkács" címszóval pár kiló egyéb kacat társaságában, és akkor is csak egy.
Huh, nehezet kérdezel. Én nem láttam ilyesmit (pár ócska Mehano kocsin kívül általában semmilyen amerikai témát), de elég szelektív a látásom. :-) Vagyis nem veszem észre azt, ami nem érdekel. Jövő szombaton lesz börze, meg egy-egy alkalommal júliusban és augusztusban is. Esetleg megkérhetsz valakit, aki arra jár - ha te nem.
Lehet jobb helyen lenne a járműépítős topicban, hátha azt többen nézik. Van itt olyan, aki szokta nézni a Lángban a kacatos dobozokat? Konkrétan occsóé kéne H0 F3/F7 A unit kaszni két darab, lehetőleg ugyanattól a gyártótól, állapota, lényegtelen, csak nagy törés ne legyen rajta.
Igen a kondenzátort akartam írni. :) A pálya egyenlőre analóg marad. A kondi meg lezavarja a digitális jelet is, jól gondolom? A mozdonyokban akkor nincsenek, vagy más megoldás van a zavarok kiszűrésére?
Tudna nekem valaki tanácsot adni? Kétkörös terepasztalon a belső körben hiába van betáplálva az áram, nem fut rajta a mozdony. Külsőn simán, minden probléma nélül. Létezhet, hogy bezárlatol valamitől? Saruk épek, sinek nem mozognak. A másik probléma az, hogy ha bekapcsolom(külön vezérelhető a két pálya) a belső kört, leáll a külső is. Olyan, mintha zárlatos lenne. A sín Tillig. A betáp sínben történhetett vaalmi, ami ilyet okoz? Aki tud, légyszi segítsen, mert nincs kedvem az egész pályát felszedni :(
Jó leállt ez a topik. Régen irogattam ide akkor volt élet. Hernyofan, sutam, P_oli meg a többiek hova lettek? Na mejd beindul az élet ha elkezdtem tevezgetni az asztalt.
Még meg kell keresnem a Piko füzetett abban sok tervrajz van asszem a 26-os tervet akartam régen is fővonalos kiágazos mellékvonalal. 2 db FZ1 trafó kell a pályához ennyire emlékszek.
Sziasztok! Lehet e még kapni a 2,5-ös roco sínt? Pár éve gyüjtögetem és most van lehetőségem újrakezdeni a vasútmodellezést. Aukciós oldalakon nézegetem nem nagyon van. Régi modeleim vannak Fuggerth csörgő Fuggerth kocsik. Asztal osb lapból lesz.
A "kispénzűség" az megvan, csak a nyolcvanas években (Amikor még könnyebben ment a dolog.) jött össze a sínanyag nagy része, illetve jó állapotú, használt síneket tudtam apránként vásárolni...
Egész este nézegettem a kapcsolási rajzokat és úgy gondolom, hogy megoldható a dolog, de nagyon hálás lennék a segítségért!
A Pálya - Tervrajzok könyvben szereplő 42-es tervet szeretném valamikor megépíteni és 4db háromlámpás és 6 db kétlámpás signalom van. Szóval azt nem tudom, hogy alkalmas-e a 42-es tervrajz szerinti 0 bekötéssel a kétlámpás, vagy valamit át kell alakítani a bekötésnél, vagy magán a signalon, vagy nem alkalmas a háromlámpás helyett.
PIKO blocksignal-okkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Két változattal rendelkezem, a 6866-os kétlámpás és a háromlámpás verzióval. Az a kérdésem, hogy ezek csereszabatosak bekötés szempontjából, vagy esetleg a kétlámpáson át kell-e fordítani a sín alatti vezető lapot? Azért kérdezem, mert a két kapcsolási rajzon a 0 bekötése nem teljesen egyforma, már ahogyan én látom. Ebben kérném valaki segítségét!