Szerintem nincs olyan beállitás, hogy direkt ne lásd az olajszintre vonatkozó feliratot.
Ha jól tudom, az "Oil level OK" minden inditásnál látható, és akkor előhivhatók a szintjelző "kockák" is. Ha pedig túl alacsony az olajszint, akkor figyelmeztető jelzés jön.
Kérdezhetsz is a sráctól, szintén fórumos, jól ismerem rendes nagyon és ért is a dologhoz. Mi már az ujabb scenikesek vagyunk, de ha lenne bármi akkor irj bátran.
Amúgy a kocsid külföldről hozott és én drágának tartom:)
Tavaly születtek ikreink a már 4 éves kislányunk mellé :-), így nagyon szűken férünk a dCi Thaliánkban, a hordozók+gyerekülés még elférnek, de a 3 gyerekülés már nem fog. Így a Thalia családon belül eladásra kerül, 950.000-et fogok érte kapni, és nagyjából ennyit is tudok autóvásárlásra fordítani, max. 1.1 m, ami nem túl sok, de még marad pénz átírásra és az ilyenkor fontos vezérműlánc, olaj(ok), szűrők cseréjére.
Így idősebb Scenic-eket nézegetek(maradnék a Renault-nál), ráadásul csak benzinest merek venni, mert nem marad elég tartalékunk ha a dieselnél nagyobb baj adódik.
Igyekeztem használni a keresőt a benzinesek fogyasztását megtudni, de főleg a dCi tulajok írogatták az adatokat.
Így arra kérem a benzines tulajokat adják meg a valós fogyasztási adatokat, el tudjam dönteni megéri-e nekem a nagyobb pl. 2 literes motort választani vagy nem. Nem vagyok egy versengő típus, a 3 gyerekkel meg főleg nem, viszont ha megpakolva megyünk vidére, ne legyen gond megelőzni egy kamiont, átlag 100-110 km/h szeretek tartani országúton, pályán nem nagyon megyek mostanában.
Munkába is ezzel járok, gyereket oviba hordok, ill. munkámból kifolyólag Pesten is megyek napi kb. 40-50 km-t.
Végül is: 2010-11 hónapban volt az utolsó kötelező szervízen közel 100.000 km futással. Nyilván máshol csináltatta az egyéb szervízelést, ugyanúgy mint sokan közülünk :-)
Megvettem :-)
Lehet, hogy most ezért hülyének tartotok (tasz), de most már csak abban bízok, hogy jó volt a megérzésem. Audiból 80 2.6 Avant quattro-ból száltam ki és ez egy kicsit másabb kényelem terén. A fogyasztásról nem is beszélve :-)
Létezik olyan beállítás, hogy ne mutassa mindig az olajszintet, csak bizonyos alkalmanként? Mert az egyik szerviz után már nem mutatja minden indulásnál.
Igazából van egy 2004-es 1,9-es, ez magyarországi, és ugyanaz a kezelésije mint ami fent volt az első linken. Ezt most megkapta a kollégám. A nejemé a bizonyos áldozat, ez 2008-as 1,9. Ez kintről jött, nincs hozzá kezelési.
Az első linken ír 60km/h-t, 100km-en keresztül, de hányadik fokozatban? ebben olyan hosszú a váltó, hogy nem is nagyon lehet menni ennyivel 6.-ban.
Szerintem abban nincs részecskeszűrő -nekem is és mároknak is ez az évjárat van itt, talán 2006-tól szerelték ezzel, de majd utánnanézek -, úgy gondolom akkumlátorod, vagy kijelződ haldoklik, persze ennek sok hasonló hülye üzenet is előzménye legyen, vagy most kezdődik.
Láttam 2008-tól van meg a kocsid, ha eddig nem csinálta a FAP-s üzenetet tuti nincs benne.
Érzékelő van, nem kell nyomni gombot, csak menni vele ahogy a cartárs leirta.
FAP meglétének:
"Külső jele annyi lehet a részecskeszűrősnél ,hogy megy egy gázolajcső a kipuffogóhoz is a katalizátor környékére."
A Renault augusztusban nem dolgozik, akkor adják ki a szabadságokat, akkor végzik a gyártósorok nagy karbantartását és átállítását az új modellévre. Általában augusztus utolsó napjaiban indul újra a termelés, és már az új modellévű autót gyártják.
Jó, hogy alkudtál belőle, mert vezérlés, olaj, fékolaj, tárcsák-betétek cseréje nem kevés összeg, ezeket pedig én azonnal megtettem vásárlás után. - mások is nagyjából -