Keresés

Részletes keresés

szaboz73 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 5937

Nem kritizálni akarok,de az a kés amivel szedi szét a srác,életlen mint a bot. A meleg szalonnát úgy kellene vinnie mint a lézer,nem kellene nyiszálni. A másik dolog amiért hozzászólok,az hogy óriási felelőtlenség a kést a gumicsizma szárába tenni akár egyszer,akár rendszeresen. Súlyos balesetet tud okozni bármilyen vagánynak tűnik. Én a sertés hónaljába szoktam szúrni ha nincs hova letennem. Semmiben nem okoz kárt és tiszta is marad.

Előzmény: disznóöl (5911)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 5936

Hali! Ez minek a hajtóműve vólt?

Előzmény: Butcher88 (5406)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 5935

Ez a kábítót nyugott lelkiismerettel ajánlom aki meg szeretné venni. Én 8-évig használtam ilyet elég intenzíven,és nem tudok rá rosszat mondani,csak azt,hogy megbízható.

 

Előzmény: Zernovics (5931)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 5934

Hali! Konkrétan nem,mert én csak a szürke pirosvégüt használtam éveken keresztül,az vitte a nagydisznókat,és a marhát is.

Most meg már 5-éve elektromosan kábítom a disznót.

Előzmény: disznóöl (5933)
disznóöl Creative Commons License 2012.04.15 0 0 5933

Sziasztok!
Meg tudjátok-e megmondani, hogy a hiltipatronok /6*11kal./ mennyi az erősségük?
Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 5932

Miért ilyen hosszú

Előzmény: Zernovics (5930)
Zernovics Creative Commons License 2012.04.14 0 0 5931
Zernovics Creative Commons License 2012.04.14 0 0 5930

Sziasztok!

 

Ezt a típust ismeritek ?

 

Gondoltam megtöröm a csendet :)

Andor0006 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 5929

Én mindig 3 soron perzselem a disznót. Először jól báztatom a leszúrt állat bőrét, majd gyengébb lángon átmegyek rajta, a víztől könnyen "dunsztot" kap a felső hámréteg, és vaslapáttal egy segítő kaparja utánam, vagy én késsel. Utána rozsdabarnára pirítom a bőrt, ezt késsel átkaparom, és ezután jön a feketére pirítás.

 

A zselatint nem lehet pörkölésnél elpárologtatni a bőrből, maximum keményre sütni, de akkor már szanaszét szakad az egész.

 

pétero56 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 5928

Nem gondoljátok,hogy az erős pörkölés a bőrben lévő enyvet kiégeti bizonyos fokon?

Előzmény: sipkaa (5927)
sipkaa Creative Commons License 2012.04.10 0 0 5927

Sziasztok szerintem Szkamilnak igaza van kicsi a páratartalom . A régi öregek is azt mondták,

ha puhul a szalonna bőre akkor jön az esős idő ,és ez bizony igyis van . Én már nagyon hosszú

ideje figyelem ezt a jelenséget de még mindig bejött. Persze a pörkölés hiánya is okozhatja,

vagy legalábbis hozzásegiti.

pétero56 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5926

Én mindíg forrázom a sertést, majd csak annyit perzselem, hogy a maradék szőr lejöjjön róla. Soha nem kemény a szalonna bőr, legalább is nem ilyen rövid idő alatt, ahogy írtad. Nekem nagyon bevált,hogy ha beköszönt a jó idő, eldarabolom és beteszem a hűtőládába. Mikor előveszem, 1o perc múlva fogyasztható és nagyon finom puha. Ajánlom, próbáld meg.

Előzmény: molnartom (5924)
szkamil Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5925

Szerintem, az időjárás az oka! Kicsi a páratartalom. Üdv: kamil

Előzmény: molnartom (5924)
molnartom Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5924

Perzselni szoktam és jól meg is pirítom. Én sem tudom mitől lehet.

Előzmény: disznóöl (5923)
disznóöl Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5923

Szia!
Disznót forrázol vagy perzseled? :)
Ha perzselés, akkor nem tudom miért.
Ha forrázás... akkor nincsen "megpirítva" a bőre, ezért kemény a bőre(ugyanolyan mint a boltban van)...

Előzmény: molnartom (5922)
molnartom Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5922

Üdv mindenkinek.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretném megkérdezni,hogy miért keményedik meg a füstölt szalonna bőre,már 2 hét után?

Tudom hogy van már róla írás,de szeretném feleleveníteni a dolgot. A sózáshoz csak konyhasó vagy salétromsó is kell? Esetleg ha valaki lenne kedves és leírná a sózás menetét a füstölésig annak nagyon megköszönném. Jöhet privátba is. Előre is köszönöm.

 

üdv.:Molnár Tamás

disznóöl Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5921

igen, egyenesen 442-es úton. :)

Előzmény: törösanyi73 (5919)
Tor I. Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5920

Bocsi de valamiről lemarattam,hogy nekem most ezt írtad!!!!!!De jó cuccaid vannak szerintem és úgy van ahogy mondtad hogy lehet valakinek jó cucca ha nem használja ki megfelelően,akkor csak nézegetni jó!!!!!!!!!!Egyébként töllem se laksz messze!!!!!!

Előzmény: törösanyi73 (5917)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5919

Kb:20 Km.:-)

Előzmény: disznóöl (5916)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5918

Előzmény: törösanyi73 (5917)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5917

Ha valakinek jó cucca van akkor nem érdekli,hogy 50vagy 100ft ér a cucc,mert ha szépen tud,és tud vele dolgozni akkor semmi gond. Van eggy ismerősöm,minden gyári neki, de a vágása csak a tized része az enyimhez képest.Ami a lényeg, a kések élesek legyenek,a daráló meg üzembiztos,és megy minden mint a karikacsapás.

Előzmény: Tor I. (5750)
disznóöl Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5916
Tiszaföldvár? Nincs olyan messze innen Szandaszőlősről! :D
Előzmény: törösanyi73 (5915)
törösanyi73 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5915

Hali! Tiszaföldváron is ezekkel az árakkal dolgozok.  A marhát én 16e-ért vágom.

Előzmény: :)látenshentes (3088)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.04.08 0 0 5914

Ellentmondok. Valamit rosszul csináltak.

Ennek a disznónak még akkor is megvolt mindkét füle, amikor áztatóba tették a fejét. Ilyen felelőtlenség nálam nem fordulhat elő... :-)

(Imádom a fület)

Előzmény: Andor0006 (5913)
Andor0006 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 5913

Nagyon igényesen dolgozik a böllér, mint a svájci óra. Ez a fajta munkastílus lassabb, de  a végeredmény magáért beszél. Így kell szívből csinálni a disznóvágást.

Előzmény: disznóöl (5911)
pétero56 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 5912

Szívből kívánok Mindenkinek Áldott,szép Húsvétot, további segítő jellegű tanácsokat,hozzászólásokat! Az ujonnan jelentkező érdeklődöket Isten hozta! Remélem, mindenkinek izlett a húsvéti sonka!!

disznóöl Creative Commons License 2012.04.08 0 0 5911


:)

zsoltheni Creative Commons License 2012.04.08 0 0 5910

Kellemes Húsvéti ünepeket

sipkaa Creative Commons License 2012.04.08 0 0 5909

Kellemes Húsvéti ünnepeket minden disznóvágást kedvelőnek na és persze a többieknek is.

Tor I. Creative Commons License 2012.04.07 0 0 5907

Hé szakik kellemes húsvéti ünnepeket kívánok nektek!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!