Nem kritizálni akarok,de az a kés amivel szedi szét a srác,életlen mint a bot. A meleg szalonnát úgy kellene vinnie mint a lézer,nem kellene nyiszálni. A másik dolog amiért hozzászólok,az hogy óriási felelőtlenség a kést a gumicsizma szárába tenni akár egyszer,akár rendszeresen. Súlyos balesetet tud okozni bármilyen vagánynak tűnik. Én a sertés hónaljába szoktam szúrni ha nincs hova letennem. Semmiben nem okoz kárt és tiszta is marad.
Ez a kábítót nyugott lelkiismerettel ajánlom aki meg szeretné venni. Én 8-évig használtam ilyet elég intenzíven,és nem tudok rá rosszat mondani,csak azt,hogy megbízható.
Én mindig 3 soron perzselem a disznót. Először jól báztatom a leszúrt állat bőrét, majd gyengébb lángon átmegyek rajta, a víztől könnyen "dunsztot" kap a felső hámréteg, és vaslapáttal egy segítő kaparja utánam, vagy én késsel. Utána rozsdabarnára pirítom a bőrt, ezt késsel átkaparom, és ezután jön a feketére pirítás.
A zselatint nem lehet pörkölésnél elpárologtatni a bőrből, maximum keményre sütni, de akkor már szanaszét szakad az egész.
Én mindíg forrázom a sertést, majd csak annyit perzselem, hogy a maradék szőr lejöjjön róla. Soha nem kemény a szalonna bőr, legalább is nem ilyen rövid idő alatt, ahogy írtad. Nekem nagyon bevált,hogy ha beköszönt a jó idő, eldarabolom és beteszem a hűtőládába. Mikor előveszem, 1o perc múlva fogyasztható és nagyon finom puha. Ajánlom, próbáld meg.
Szia! Disznót forrázol vagy perzseled? :) Ha perzselés, akkor nem tudom miért. Ha forrázás... akkor nincsen "megpirítva" a bőre, ezért kemény a bőre(ugyanolyan mint a boltban van)...
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretném megkérdezni,hogy miért keményedik meg a füstölt szalonna bőre,már 2 hét után?
Tudom hogy van már róla írás,de szeretném feleleveníteni a dolgot. A sózáshoz csak konyhasó vagy salétromsó is kell? Esetleg ha valaki lenne kedves és leírná a sózás menetét a füstölésig annak nagyon megköszönném. Jöhet privátba is. Előre is köszönöm.
Bocsi de valamiről lemarattam,hogy nekem most ezt írtad!!!!!!De jó cuccaid vannak szerintem és úgy van ahogy mondtad hogy lehet valakinek jó cucca ha nem használja ki megfelelően,akkor csak nézegetni jó!!!!!!!!!!Egyébként töllem se laksz messze!!!!!!
Ha valakinek jó cucca van akkor nem érdekli,hogy 50vagy 100ft ér a cucc,mert ha szépen tud,és tud vele dolgozni akkor semmi gond. Van eggy ismerősöm,minden gyári neki, de a vágása csak a tized része az enyimhez képest.Ami a lényeg, a kések élesek legyenek,a daráló meg üzembiztos,és megy minden mint a karikacsapás.
Nagyon igényesen dolgozik a böllér, mint a svájci óra. Ez a fajta munkastílus lassabb, de a végeredmény magáért beszél. Így kell szívből csinálni a disznóvágást.
Szívből kívánok Mindenkinek Áldott,szép Húsvétot, további segítő jellegű tanácsokat,hozzászólásokat! Az ujonnan jelentkező érdeklődöket Isten hozta! Remélem, mindenkinek izlett a húsvéti sonka!!