Valaki talalkozott mar olyan hibaval hogy a Rebel XT (350D) nem eredeti RC-5 tavkioldoval nem mukodik a "mirror lockup" funkcio ? A kamera tudja, gombrol mukodik szoval gomb megnyom tukrot felcsuk, 2mp utan exponal. A taviranyitoval meg egyszeruen csak exponal. A problemam ott kezdodott mikor holdat szerettem volna fotozni egy 100-300 usm obival, a nezoken a kep tokeletes volt de exponalas utan eleg homalyos. Az alvanyom mar kisse remegett a tele obival ezert remeltem a megoldast a tukor elobbi felcsukasaval de a taviranyitom nem tudta. Esetleg a homalyos kep johetett mas okbol is ? Probaltam tobbfele ido/blende allitasal de tokeletes nem lett, szoval olyan mint ahogy en lattam az obin keresztul. Elore is koszonom az epito jellegu tanacsokat.
Hát én most nem ebayeznék 500 forint különbségért.
Betenni meg be tudod magadnak. A régi 5d mattüveghez adtak egy speciális csipeszt, gondolom ehhez is.
a nagyon sokallod ezt a pénzt, és a nem áll tőled távol a kísérletező szellem, akkor az eredeti mattüvegre is rá lehet éppenséggel karcolni egy rácsot, elég puha műanyagból van. Ha elrontottad, még mindig ki lehet cserélni :)
Canon EF-S 17-85 IS-es obim alap (17) állásban megragadt. Nem lehet vele zoomolni. Valami mechanikus dolog akasztotta meg, kb. 2 mm-t mozdul csak kifelé. Nem volt sem leejtve, semmi nagyobb erőhatásnak kitéve.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet az, illetve, hogy házilag orvosolható-e?
van olyan kétoldalú ragasztó, aminek egy szivacsos műanyag a közepe és pl 5 mm vastag. Ha azt kettévágja az ember, akkor egészen jó pótszivacsot lehet gyártani belőle. Az eredeti egy idő után egyszerűen elöregszik.
a régit le kell benni (a tartólapjával együtt), kiszerelt állapotban levekerni róla a maradékokat (pl sniccerrel), aztán vissza az újat.
Nekem is lenne egy kerdesem. EOS 350D vaz es a fokuszlap elott talalhato fekete szivacs csik ferde. Mitol lehet vagy hogy lehet azt helyretenni ? Probaltam ovatosan visszanyomni de nem sikerult.
Ha a Canon így tervezte meg, akkor az tökéletes és biztosan nem károsodik.
2.
A filmezni nem képes DSLR gépekben a zárat általában ugyanaz a motor mozgatja, mint a tükröt.
A gyors működés (rövid reakcióidő) érdekében a tükör és a zárszerkezet egyaránt efőfeszített állapotban van. Expozíciónál a következő történi:
- a redőnyöket megfogják az elektromágnesek
- a motor egy keveset elfordul, ettől kiblokkolódik a tükör, egy rugó (ami addig előfeszített volt) felcsapja
- a zárszerkezetben a felhúzókar kicsit megmozdul, ettől lefutnának a redőnyök (amelyek addig előfeszített állásban voltak) - de az elektromágnesek csak a megfelelő pillanatban engedig el őket egymás után.
Vagyis: normál fényképezéskor (ha jól tudom) az akár hónapokra letett gépben is mindhárom rugó felhúzott állapotban várakozik. Ha az nem árt nekik, akkor a videózás még kevésbé.
Van egy kérdésem, egy szakember nyilván tudja rá a választ... hogyan terheli a fényképezőgépek zárszerkezetét a videózás?
Az m4/3 esetén pl. a zár alaphelyzetben, a gép ki és bekapcsolt állapotában egyaránt "nyitva van". Exponáláskor először a zár leereszkedik az érzékelő elé, majd nyit a redőny, az exponálási idő végén zár, majd az egész szerkezet visszaáll, azaz eltakarodik az érzékelő elől. Videó módban, azaz ha a videofelvétel start gombját megnyomom, a redőny illetve a zár semmit nem csinál. Tehát egy m4/3 rendszerű gépnél ha valaki csak videózik vele, sima ügy, a zár nem használódik.
A dslr-ek esetében a video indításakor a zár kinyit, a snitt végén pedig lezár. Ha a nyitott állapot nem egyfajta előfeszített valamije a zárszerkezetnek, akkor lehet mondani, hogy egy snitt egy expo. Lehetséges, hogy csak az átmenet, a nyitás/zárás és redőny lefutás okoz mechanikus terhelést, de a nyitott állapot nem?
Bocs a sete-suta megfogalmazásért, nem ismerem a fényképezőgépek zárszerkezetének felépítését, de nagyon érdekelne pl. ruzsajanos véleménye.
Mivel megborult a telefonom, eltúntek a nevek, telefonszámok,levelek, keresem a Tokina 12-24 F4 gazdiját, kész az objektíved, csak nem tudlak elérni......