Ügyesen leírtad a dolgokat szerintem mindketten egyetértünk LátoGató tehetségében, gondoltam én már hogy vékonyított lencséd van és átlagon felüli minőség csak annyi hogy anyagilag nekem lehet ez sok lenne most meló nélkül is ráadásul és azt észrevettem tényleg számít a hozzáértés amit én a környékemen nem nagyon tapasztaltam, ahol amugy a legjobb árat találtam azt mondták hogy 3as prizmánál nem létezik nagyobb majd elküldtem neki egy képet a netről egy 10-10 hasábos prizmás szemüveg fotóját ami amugy tényleg durva de létezik, a multkor olvastam valaki azt írta hogy a probalencsével jól látott de mikor kész volt a szemüveg már nem olyan volt! Én is a probalencsével láttam de ha mésképp lenne ha elkészül ...hát nem tudom...
Ha ott lennék tényleg Látogatóra én is rábiznám magam de itt nem tudom ...nagyon kevés prizmés szemüveget csinálnak itt az biztos....
Amugy közbe te is forgattad a fejed tévénézés közben vagy valaminek a nézése folytán? (ez nálam régebb elég gyakori volt most csak közbe)
Tényleg nem én vagyok az, akire LátoGató korábban gondolt, de szerintem az én sztorim is sikeres.
Tényleg sok optikus fél attól, hogy a prizmás lencsét nem teljes keretbe tegye. Egyrészt a vastagság miatt, másrészt mert sérülékenyebb az ilyen szemüveg. Erre egyébként LátoGató is figyelmeztetett, hogy vigyázni kell majd rá. De nekem ezzel sosem volt gondom, még soha nem sérült meg egy szemüvegem sem. Tudok rá vigyázni.
A vastagságot is nagyon jól el lehet tüntetni, ha okosan van kiválasztva a lencse. Ehhez pedig lelkiismeretes, és hozzáértő látszerész kell. Nekem 2,5 a prizma, tehát olyasmi, mint a tiéd. Nekem is az orr felőli része vastagabb. Ez egyébként szerencse, mert így az a része vastag, ami nem feltűnő. Ha fordítva lenne, a külső szélén biztos nem lenne ilyen szép vékony.
Nekem a dioptriám is elég különböző, a jobb +0,75 a bal pedig +2,25. Tehát önmagában is sokkal vastagabb lenne az egyik lencse. Ezt LátoGató úgy oldotta meg (azt hiszem), hogy nem egyforma átmérőjű lencsét rendelt a jobb, illetve a bal oldalra. Persze még így is vastagabb a balos, de senki nem veszi észre, csak ha megmutatom.
Vékonyított, és aszférikus a lencse. Elég komoly ára van, de mivel állandóan hordom, és utálom, ha vastag, nekem megéri. :)
Ahogy már írtam is, azt nem tudom, hogy feltétlenül a prizma miatt ilyen jó-e a szemüveg. Annyit veszek észre, hogy sokkal kellemesebb vele a látás, nem fárad el a szemem, és nem kell erőltetnem. A két szemem közti különbség miatt, ha leveszem, akkor a bal szemem nem dolgozik, és teljesen ellustulna. Az agyam kikapcsolja, vagy mi a fene. :D :D Ehhez nem értek ennyire. Nem komfortos a látás szemüveg nélkül.
Ennyi a sztori, ha bármi érdekel még, kérdezz nyugodtan. :)
Nem kell egyformának lenni,ha 172 fokkal láttál jól akkor ha nagyon szőrösszívű a doki/optometrista,akkor 172-nek kell lenni,az más kérdés,hogy becsiszolás után lehet,hogy 170 lett csak,de ha nagyon zavaró,akkor lehet tekerni a lencsén/kereten.
10foknak már van jelentősége,persze függ a cylinder dptr-tól.
Dioptria érték szintén szemfüggő,nem attól függ,mi mutat jól leírva.
Ha a mínuszos cylinderes szem tengelyállása nem egyforma, jelen esetben egyik 172 fok, a másik 180 fok, akkor célszerű a szemüveget egy, ugyanazon állásra elkészíteni, pl. jelen estben mindkettőt 180-ra vagy 170-re? Úgy tapasztalom, a szemorvosok ezt a módszert preferálják, talán jobb így az együttlátás-együttállás, mintha különböznének a tengelyek? Amúgy van jelentősége 10 fok eltérésnek a látásban szemüveggel? Ugyanez lenne a második kérdésem a cylinder dioptria értékére vonatkozóan is. Köszönettel a válaszodért.
Örvendek hogy írtál végre hallok valakítől jót is a prizma témában…. Gondolom te vagy az ominózus prizmás sikersztori LatóGató karierjében ami a felnőtt kategóriát érinti…
Nekem azt mondták itt több optikus is hogy nem tudják csak teli keretbe beletenni a prizmás lencsét mivel máskepp csunya lesz és át kell alakítani, ezért állt meg a múlt héten az üzlet nálam mert amit én választottam abba persze nem lehet….
Nekem a látásom erősségével nincs nagy baj (-0,50 mindkét szem) amin javíthat a prizma az asztigmatizmus és nistagmus hatása és a két szemes együttlátás (kevesebb erölködés koncentrálás a reakciók gyorsitása) ezekre ha jól hat akkor segíthet…. Gondolom neked vékonyított lencséid vannak ha annyira vékony ahogy írtad…
Neked hány fokos prizmák vannak, Dp, Cyl? (Nekem 2 és 3 fok van felírva orr fele vastagodó) Mivel jobb neked a mindennapokban a prizmás szemüveggel?
Látogatónál én is megcsináltatnám cask ne lenne 688 km…..
Igen, szánom-bánom, de nagyon eltűntem. :( De nem végleg ám! És tudod: amíg a szakmában dolgozol, nem készítheti más a szemüvegemet. Ez kőbe vésett tény. Az utoljára nálad vett keretben még mindig nincs lencse! Komolyan. Annyira másfelé sodort az élet, hogy nem jutottam el odáig, hogy megcsináltassam. De már egy ideje újra tartósan szép országunkban dolgozom, úgyhogy tervbe van véve a projekt. :) Maradok is már itthon, ez a hazám. Még ha olyan is, amilyen! :D
Csik!
Ahogy szakember barátom mondta, ő készítette a szemüvegemet. Szerintem elég, ha annyit mondok, hogy a prizmás lencse egy damilos keretben van, és a széle alig vastagabb, mint maga a damil. Hihetetlenül igényes, profi munka. Ez nem a reklám helye, ez dicséret. Mindennek a titka a hozzáértés. A keret és a vizsgálati értékeim alapján olyan lencse lett rendelve, amiből ilyen lesz a végeredmény. Ezért nem teszem be a lábam nagy hálózat üzleteibe. :)
Amúgy ezt a konkrét darabot is sok éve állandóan hordom, és bírja a strapát rendesen. Szóval, ha megteheted, keress egy lelkiismeretes optikust, aki igényes a munkájára. Hidd el, megéri!
Egy rég nem látott tag újra itt! :) LátoGató, neked külön, szívélyes üdvözletem! Látod, a régi kuncsaft azért még nem felejtette el, hogy kinek a keze munkáját viseli az orrán. :)
Naszóval, úgy látom, szóba került a prizma kérdése. Én közel tíz éve viselek ilyen szemüveget, és teljesen tökéletes. Azt nem tudom, hogy pont a prizma miatt ilyen jó-e, de szuper és kész. :)
Ami miatt bizonytalan vagyok, hogy sok helyen olvasom, hogy túl van misztifikálva a jelentősége. Illetve ahova járok szemészetre, ott utoljára egy másik hölgy vizsgált meg, mert akihez előtte jártam, gyereket szült. Naszóval, ez az új doki megkérdezte csodálkozva, hogy miért van nekem prizmám. Ezen a kérdésen meg én csodálkoztam el. :D
De aztán a vizsgálat után nem vette le, sőt változtatott egy kicsit az értékén. Ezt úgy értelmeztem, hogy nekem mégis szükségem lehet rá. Nem tudom... Nem akarok csak azért egy prizma nélkülit csináltatni, hogy kipróbáljam. Mivel cylinder is van rajta, és az állítólag sokkal többet számít a látás minőségénél, nem tudom, mi segít igazán.
De a lényeg az, hogy nagyon jól látok vele, nem fárad el a szemem, pedig már egy ideje egész nap monitor előtt ülök. Szóval a végeredmény tökéletes, és mindegy, hogy mi miatt. :) Bár ha kiderülne, hogy mégsem kell a prizma, elég sok pénzt meg tudnék spórolni egy-egy szemüvegen, azt hiszem... :)
Én üveglencsét használok (mert ez volt, ezt találtam) és azt ha télen felveszem pl. vezetéshez, az életveszélyes, ugyanis az üveg tízszer jobban párásodik, mint a műanyag, mert az üveg sokkal jobban le tud hülni. A másik dolog pedig, hogy az üveg nehéz.
Mindenképp azt mondom hogy a te jelenléted itt egy főnyeremény nagyon köszi az őszinte szavakat hát én őszintén kipróbálnám hátha segítene a mindennapok felgyorsításához de az a bajj hogy túl sok pénz ha nem jön be kivetni és tényleg sok véleményt olvastam találtam egy egész fórumot ahol mindenki műtéttel probál megszabadulni a kancsalságtól persze arra sincs garancia...van kinek bejött van akinek nem, de hát hogy tényleg 1et se találjak ki lelkendezik a prizmákról ez fura volt....Köszike
Őszinte leszek, pedig tudom, hogy nem kéne. Legalábbis nem itt. Akiknek igazán használt és nem utálták, nem akartak (vagy nem tudtak) tőle megszabadulni, azok a gyerekek. Egy bizonyos korig persze, mert később ciki lett a kurva vastag lencse. A baráti körömben egy kedves kis hölgy is kipróbálta nélküle az életet és mit ad isten, semmi sem történt.
Hazudnék ha azt állítanám, hogy ez nem jó dolog, nem használ, stb. Szó sincs erről! Viszont nem szabadna túldimenzionálni.
Több 10 éves pályafutásom alatt, egyetlenegy vevőm volt, aki 40 éves fejjel prizmát kapott és azóta is boldog vele. A többiek elhagyták.
A fentiek nem jelentik azt, hogy nálad nem lenne telitalálat. A puding próbája az evés.......... Adtam a dilemmának? :-D
Továbbra is dilemmába vagyok mivel egy olyan véleményt sem találtam ki azt írna hogy segített ez a prizma és már három nyelven kerestem.... Te tudsz ilyen személyekről kinek telitalálat volt?
Igen azt tudom hogy nehezebb lesz de viszont állítólag annyira nem karcolódik és az tudom zavarna ha hamar mekarcolódna ..nem tudom lássam milyen keret lesz mert állítólag nem lehet akármibe beletenni és amit választottam abba pont nem lehet....stb..
Én is pont azon filózom hogy csináltassam e a prizmás szemüveget vagy sem eddig nem sok olyan megitélést láttam mi pozitív lenne amugy ezt személyre szabottan rendelik meg főleg ha kombinálva van dioptriával mert az csak rád lesz beálliítva és azt másnak nem tudják eladni ezért is nem létezik nagyon olyan optika ahol egyátalán lenne készleten prizmás lencse...
Nem tudom hogy működik a dolog. Azt hittem, megrendelik a nyers lencsét, és amikor megérkezik, az optikába csiszolják. Utánaolvastam a polateszt vizsgálatnak, ls a prizmás lencslnek. Na az se egy egyszerű mutatvány. Nem könnyű megszokni sem. Holnap felhívom az optikát.
Sziasztok!
Idén elhatároztam, hogy beszerzek egy Persol napszemüveget. Meg is van a pontos méret és típus. Viszont a beszerzés nem ilyen egyértelmű.
A plázás beszerzés szimpatikus, de majdnem dupla annyiba kerülnek úgy a napszemüvegek, mint pl a giarre.com vagy az edel-optics esetében.
Tudnátok tippet adni, melyik út az optimális?