Megnyitom X-dik tyúkos témájú topicot, ami annyiban lesz más mint a többi, hogy itt főszerepet a humor, a hétköznapi témák és a baromfik iránti szeretet táplál. Jó szórakozást! Kéretik a kés hátba dobását mellőzni!
Életem első keltetése befejeződött. Soha nem csináltam még ilyet, nem is nagyon volt a környezetemben aki csinált volna... 2 napon keresztül jöttek óvatosan a pipik, végülis 55 tojásból ami a gépbe került 7-et szedtem ki mert azokban semmi nem indult el. 3 tojásból nem kelt ki pipi, mert nem birtak kibújni, 3 pedig meg sem pattant. Többiek előjöttek szépen... "Fajinak," egészségesek. 1 sánta ugyan az egyik lábára, neki megpróbáltam összekötni a lábát, eszik, iszik, kicsit bugyután mozod, de én bízom benne.. :)
Az lenne a kérdésem, hogy Jolovit-al szeretném őket leitatni, kb 40 csirkére mennyit keverjek be, és mennyi vizet szoktatok hozzá adni? Hány napon keresztül kell nyomni beléjük?
Valamint kezdő tápot kapják, 2 félét is felesen keverve, Darázs féle indítót, a másik pedig Vitafort broiler indító, utóbbiról még nem hallottam, ez azért lett, mert a szomszéd asszony ezt hozatott magának a fiának, és akkor anyum hozatott ebből 10 kg-ot nekünk is. Emellett kapnak kamilla teát, főtt rizst... tojást is kaptak egyszer, azért nem voltak annyira oda...
Mivel tudom még színesebbé tenni az étkezésüket, valamit jók e az említett tápok..?
Hát nem nagyon tudok neked ebbe segíteni, de már csak azért is válaszolok, mert tudok egy oldalt, ahol a szín keresztezések vannak, szinte akár milyen színt ki tudsz keresztezni akármilyennel, a másik meg, hogy ide írd le bátran, van itt sok ember aki tud neked segíteni ilyen téren.
sziasztok. Tisztelt HOHOPAPI szeretném elkérni a telefon elérhetöséged. Vagy ha esetleg valaki tudja az üzleti telószámod adja már meg. Köszönöm,a mailem nem jó
A lényeg hogy van remény. De azért várj a gyógyszerrel (ha még nem vártál eleget). Én a naposonál is füleltem és 3 nap után adtam mert romlott a helyzet.
De ott ugye tojás nem volt, meg immunrendszer is gyér, mert 5 naposak voltak. Megmaradt mind. Utána kaptak... őőő régen laktiferm volt. Nem ugrik be a neve.
Első antibiotikum életemben amit adtam baromfinak. (leszámítva a gyógyszeres tápokat)
Itt azért azt megjegyezném, hogy az azért van ráírva hogy árutojást tojó tyúkok nem kezelhetők vele, mert nem végeztek ezirányú kisérletet. Így volt régen a doxyvit is. Attól lehet adni (otthon) csak enni kb addig nem ajánlatos a tojását mint amit az ehető szövetre ír.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Házityúk (ehető szövetek): 10 nap Házinyúl (ehető szövetek): 12 nap A készítménnyel árutojást termelő állományok nem kezelhetők!
Javallat:Házityúk: colibacillosis, salmonellosis, staphylococcusok, pasteurellák Salmonella arizonae okozta fertőzések, mycoplasmosis és vírusos megbetegedések (pl. fertőző bronchitis, Gumborói betegség) szövődményeként kialakult másodlagos bakteriális fertőzések, coccidiosis kezelésére. Házinyúl: légző- és emésztőszervi megbetegedések (pl. colibacillosis, salmonellosis, pasteurellosis) és coccidiosis terápiájára. Adagolás és alkalmazás: Ivóvízbe adagoljuk maximum 5 egymást követő napon keresztül. Brojlercsirke: 1 g Trisulmix pulvis/ 1 liter ivóvíz, ill. súlyos esetben 1,5-2 g Trisulmix pulvis/1 liter ivóvíz Házinyúl: 1 g Trisulmix pulvis/10 ttkg, ill. súlyos esetben 1,5-2 g Trisulmix pulvis/10 ttkg
Az nem kevés. Az elején kell elkapni a dolgot, mert különben ha kialakul ez a rossz szokás, akkor vége a csapatnak. Érdemes kivenni azt amelyik kezdi. Akár többet is és csinálni belőlük egy "B" csoportot, akiknek a sütőbe kerülés a céljuk semmi más. És addig kölnizni, bagarollal kenni, kubatollal fujni vagy ami épp van otthon.
Vagy ugye keresni egy csőrkurtításban jártas embert és rákérdezni hogy lehet e és mikor és hogy és stb.